Spectra Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Amber nadal leżąc na chmurce zauważyła, że całkiem nieźle widać okolice. Wręcz przepięknie.. -Cudowny krajobraz unosi się w powietrzu.. Jeszcze tylko piękny deszcz spadających gwiazd o pełni księżyca i byłoby jak w bajce.. - Pomarzyła trochę, czasem jej się to zdarza. -No cóż.. Życie nie bajka. Księcia tu raczej nie ma.. Chyba nie ma.. - Powiedziała w przenośni bajkowej sama do siebie. Po czym zerwała się z chmury i postanowiła się troszkę poruszać. Wykonała parę sztuczek i parę okrążeń wokoło chmur. Jak zwykle lekko błyszczały jej się włosy. Nie było to czymś nowym, latała bardzo często.. Nudziło jej się trochę. -Przydałaby się osoba z którą mogłabym pogadać.. - Powiedziała, bawiąc się chmurką. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Jacob obserwował Amber pokazującą sztuczki. ,,Dobra jest " - pomyślał Usłyszał co Amber powiedziała o poszukiwaniu kogoś do gadania . Otworzył pyszczek ale nic sensownego nie przyszło mu do głowy. ,,No dalej , myśl myśl , co ja mam powiedzieć , nie gadałem z nikim w lesie Everfree przez jakieś parę lat " - Gorączkowo próbował się zebrać na odwagę . Zgaszony złapał chmurkę obok i zaczął ją trykać udając że jest tym bardzo zainteresowany.Próbował utworzyć z niej kształt gwiazdki albo chociaż czegoś co by nie przypominało chmury. Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Amber z nudów postanowiła się przejść.. Wzięła ze sobą łuk i postrzelała sobie, łapiąc strzały w locie. Niestety każde zajęcie którym próbowałaby się zainteresować, nie było ciekawe. Jedynie spacer wydał jej się bardzo przyjemny. Tak więc nie czekając wybrała się na przechadzkę.. -Nawet tu fajnie.. Ta fajnie.. Mówię sama do siebie.. Ehh.. - Powiedziała szeptem klacz. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -No dobra weź się w garść ..- mruknął do siebie. Złapał za kapelusz , nasunął go na głowę i powoli zaczął zlatywać w dół w stronę Amber . ,,Dobra kapeluszu nie zawiedź mnie , w wyścigach przynosisz mi szczęście to przynieś i tu " - pomyślał zbliżając się coraz bliżej do Amber. Wylądował z wdziękiem obok i powiedział : -Cześć .. Nie chcę przeszkadzać ale widzę że tak tu spacerujesz.. sama i ... eee...-zacinał się patrząc nieśmiało-Może mógłbym się dołączyć ? Uśmiechnął się lekko spod kapelusza i pomyślał ,,Nie było tak źle , chyba się nie zbłaźniłem " Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Amber uśmiechnęła się i odpowiedziała: -No pewnie, że możesz - Mówiąc to, za nią ukazała się biała lisica która przypatrywała się Jacob'owi. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -A więc .. Co tam u Ciebie słychać ? Jak wrażenia po pierwszym zadaniu ?Zapytał z uśmiechem patrząc na Amber . ,,Ona jest całkiem miła , jednak naprawdę szkoda że nie ma jej w naszej drużynie " - Pomyślał . Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Hmm.. Wrażenia całkiem dobre. Zadanie było fajne iw ymagało pracy zespołowej co pozytywnie ujawniło się w obu drużynach Następne zadanie będzie na pewno trudniejsze, ale mimo tego dostarczy nam dużo pozytywnych wrażeń Szczerze.. Miło mi z kimś porozmawiać, strasznie nie lubię być sama Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Tak , to całkiem fajne że mimo iż znajdujemy się w innych drużynach to da się dogadać -Powiedział spacerując dalej i starając się dotrzymać kroku Amber. -Chyba nikt nie lubi być sam..-Stwierdził patrząc w stronę Canterlotu. Nieśmiało zerknął na Amber.Coraz częściej przyłapywał się na tępym zapatrzaniu się na swoją towarzyszkę .Oblał się rumieńcem i odwrócił głowę w drugą stronę . ,,Ta akademia to całkiem fajne przeżycie , można poznać Ciekawe osoby i zawrzeć przyjaźnie" - Pomyślał . -A tak w ogóle to gratuluje wygranej , chyba troszkę za późno wzieliśmy się za zadanie i tak jakoś wyszło , ale liczy się że nadal tu wszyscy jesteśmy no nie ?- Mruknął . Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Wygrana nie jest najważniejsza, widziałam, że wasza drużyna jest bardzo dobra. Bardzo dobrze się dogadujecie:fluttershy5: Fajnie by było gdyby następne zadanie było bez podzielania na grupy.. Z tego co widzę to chyba najlepiej dogaduję się z tobą.. -Powiedziała z uśmiechem, choć pod koniec lekko nieśmiało. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Miło mi to słyszeć ..-Powiedział Jacob uśmiechając się nieśmiało . -Mnie również miło się gada , i też mam nadzieję że następne zadanie będziemy wykonywać bez grup - Stwierdził -Fajnie by było ... -Zatrzymał się na chwilę zastanawiając się czy nie wyda się to zbyt poufałe . -Gdybyśmy wykonywali te zadania w parach-Dokończył nieśmiało patrząc pod nogi. ,, Mam nadzieję że nie powiedziałem coś nie tak " -Przestraszył się . -Znaczy wiesz.. że jako grupa dwuosobowa ...ta..-Zaczerwienił się . Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Tak, robienie zadania w parach byłoby naprawdę fajne - Powiedziała również lekko zarumieniona. -O! Patrz jaki przepiękny widok na Canterlot - Mówiła, z zachwyceniem patrząc się na krajobraz. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Tak , stąd wszystko pięknie widać - uśmiechnął się patrząc w tą samą stronę co Amber. -Ty stamtąd pochodzisz , tak ?-Zapytał się czując się już bardziej pewnie.-Powiedz mi , jak tam jest ? -Ja urodziłem się w Ponyville i szczerze mówiąc w Canterlocie nigdy nie byłem -Dodał nadal obserwując daleki krajobraz. Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Canterlot to naprawdę cudowne miasto. Pełno w nim parków oraz innych atrakcji. Często są tam organizowane różne przyjęcia Szczególnie na rynku.. Jest tam wiele straganów z różnościami z całej Equestrii. Po za tym.. Księżniczka Luna czasem organizuje deszcz spadających gwiazd.. Są naprawdę piękne - Opowiadała i popatrzyła się na Jacob'a. -W Ponyvill byłam parę razy, naprawdę fajne miasteczko - Powiedziała miło, tym samym wywołując na swojej twarzy nieśmiały uśmiech. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Tak , Ponyvill nie jest złe -Odpowiedział patrząc na Amber. ,,Co tu powiedzieć ? Co powiedzieć ?" - gorączkowo szukał jakiegoś tematu do rozmowy który wydałby mu się najbardziej stosowny. -A czym się interesujesz ?-Zapytał po krótkiej chwili milczenia -Masz jakieś Hobby? . Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Mój talent to głównie strzelanie z łuku lub walka na szpady.. Ale od tego bardziej lubię śpiewać I chyba całkiem dobrze mi to wychodzi - Powiedziała miłym głosem. Oczy błyszczały jej się w słońcu, ale nie zwracała na to uwagi. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Huh.. Strzelanie z łuku i szpady , brzmi fajnie - Powiedział patrząc z zainteresowaniem. -Ja chyba nie mam żadnego zajęcia.Przed Akademią żyłem ... w..eee lesie Everfree - dodał z zażenowaniem . -To całkiem miłe że pochodzimy z tak odmiennych środowisk a tak dobrze się dogadujemy- Rzekł z uśmiechem . ,,Po co wyjeżdżałeś z tym mieszkaniem w lesie .. to co najmniej dziwne " - Rozpamiętywał sobie w myślach. Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Żyłeś w lesie Everfree? Musisz być naprawdę odważny Ja nie odważyłabym się tam samej wejść, a co dopiero zamieszkać Naprawdę jesteś odważny - Powiedziała z podziwem. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 ,, I co powiedzieć , co powiedzieć , jak powiem że wiem to uzna że jestem zapatrzony w siebie , jak powiem że to nic to że jestem zbytnio skromny " -Spanikował Jacob. -Dzięki bardzo - Odpowiedział z uśmiechem.-Ale nie było tak źle , niektóre zwierzątka są tam naprawdę bardzo miłe -Dziękuje że traktujesz mnie jak równego sobie mimo różnych pochodzeń -Zaczął opowiadać Jacob.-Bo wiesz , pochodzę z rodziny Pinkie Pie , chyba ją znasz prawda ? Heh głupie pytanie , jak byłaś w Ponyvill to musiałaś ją poznać.. -W każdym razie .. - kontynuował -Jak byłem mały nie spodobałem się rodzince z powodu swojego charakteru i jak oni to ujęli ,,apokaliptycznego" wyglądu , wyrzucili mnie z domu , trochę okrutne ale trudne były wtedy czasy więc wszystko da się wybaczyć . Podsumowując od tamtego czasu musiałem żyć sam ... Trochę trudno się o tym gada bo nie wspominam tego najlepiej ale no cóż zrobić ...Odważny raczej nie jestem , poprostu musiałem się dostosować- Zakończył troszkę ponuro. -Mam nadzieję że Cię nie zanudziłem na śmierć -Dodał patrząc na Amber tym razem już z uśmiechem. Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Zanudzić? Jesteś jednym z najfajniejszych kucyków jakie znam Strasznie lubię cię słuchać - Powiedziała z nieśmiałym uśmiechem. Włosy powiewały jej lekko na wietrze.. W końcu powiedziała: -Wiesz.. Chyba nigdy jeszcze nie spotkałam tak ciekawego kucyka Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -I z wzajemnością - Powiedział -Ta twoja walka na szpady mnie ujęła -Dodał ze śmiechem-Zawsze myślałem że to bardzo trudne. -Miałem rację ?-Dopytywał się zaciekawiony Jacob. -Strzelanie z łuku też nie wydaje się łatwą sztuką prawda ?-Zasypywał pytaniami Amber. Poczuł się swobodniej w jej towarzystwie.Znalazł kolejną bratnią duszę w tej Akademii , lepiej nie mogło być . ,,Z nikim z Akademii nie idzie się tak dobrze dogadać jak z nią " - pomyślał czekając na odpowiedź Amber. Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Amber uśmiechnęła się i powiedziała: - Jest całkiem proste tylko trzeba poćwiczyć W Canterlo'cie jest piękna polana na której można poćwiczyć strzelanie z łuku lub walkę na szpady.. Również miło się po niej spaceruje - Powiedziała z lekkim rumieńcem. Nagle chłodny wiatr zerwał się na parę sekund. -Brr.. Chłodno się zrobiło.. - Powiedziała lekko drżąc, ale uśmiech nie znikał z jej twarzy. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Jacob zareagował tak szybko na ile pozwolił mu refleks.Poderwał się w górę , wleciał przez uchylone okno .Pognał do swoich rzeczy , wyjął biały kocyk który leżał na wierzchu . Wrócił z uśmiechem z gracją zarzucając koc na Amber. -Mam nadzieję że lepiej-Powiedział lekko zdyszany. -Jeśli chcesz możemy już wrócić - Dodał nie wiedząc czy pomysł z kocykiem się jej spodobał . Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Szybki jesteś. I dzięki za kocyk, jest super mięciutki - Powiedziała miłym głosem. -Nie zdziwię się jeśli zrobią nam testy na szybkość i nie zdam, bo jak widzę w porównaniu do ciebie przed chwilą to latam jak żółw -Mówiąc to pod koniec wyczarowała dwie babeczki. -Proszę, sama robiłam - Odparła i podała Jacob'owi babeczkę. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 -Dzięki , Wygląda pysznie - Powiedział Odbierając babeczkę. -A co do testów to nie wydaje mi się żebym był lepszy od Ciebie - Odparł z uśmiechem . -Podczas robienia 100 okrążeń byłaś przede mną - Stwierdził z uśmiechem przyglądając się Amber. Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Amber zachichotała lekko i powiedziała: -Aż taka szybka nie jestem - Powiedziała i zaczęła przyglądać się Jacob'owi. Link do komentarza
Recommended Posts