wiej007 Napisano Maj 4, 2013 Share Napisano Maj 4, 2013 -Spektaklu ci nie obiecam ale z chęcią cię zaatakuję.- po tych słowach stworzyłam kilka swoich iluzji ale nie byłam teraz w miejscu w którym byłam lecz trochę bardziej na lewo. Cisnęłam błyskawicą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 4, 2013 Autor Share Napisano Maj 4, 2013 Alicorn zawył i powoli zaczął zamieniać się w popiół. Spalił się. Pozostała po nim tylko niewielka kupka czegoś lśniącego, dymiącego lekko. Somada mogła teraz usłyszeć za sobą szaleńczy śmiech. Ignis stał za nią, pokładając się ze śmiechu właśnie i ocierając oczy. - Rany, co za wredny buc - wyszeptał Arrow. Hammer poparł go kiwnięciem głowy, jednocześnie z przerażeniem patrząc na przedstawienie brata Veritasa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Maj 4, 2013 Share Napisano Maj 4, 2013 Tym razem postanowiłam użyć magicznej pułapki by zaatakowała go jak sidła na niedźwiedzia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 4, 2013 Autor Share Napisano Maj 4, 2013 W jednej sekundzie Ignis przestał się śmiać, choć drwiący uśmiech wciąż tkwił na jego twarzy. - Nawet nie próbuj - powiedział i odparł magiczną pułapkę. Jednocześnie z jego rogu wysunęły sę trzy srebrne węże połyskujące granatowymi żyłkami i podpełzły do Łowców. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Maj 4, 2013 Share Napisano Maj 4, 2013 -A czemu mam nie próbować? Zostałam wyszkolona w sztuce magii iluzji oraz przemiany. Dlaczego mam nie próbować zaatakować cię jedną z pułapek i mieć nadzieję na chociaż zranieniem cię? -powiedziałam z gniewem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 4, 2013 Autor Share Napisano Maj 4, 2013 - Powiedz mi, byłaś kiedyś duszona? Wiesz jakie to uczucie? - zapytał. Węże uniosły się do pozycji umożliwiającej atak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Maj 4, 2013 Share Napisano Maj 4, 2013 -Dusiłam swoje ofiary pewnymi specyfikami. Ale domyślam się jakie to jest uczucie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 4, 2013 Autor Share Napisano Maj 4, 2013 - To nie powstrzymuj mnie, bo w końcu je poznasz. Wydłużone, żeby śmierć nadeszła jak najpóźniej - Ignis odwrócił się i ruszył w kierunku drzwi, a węże popełzły za nim. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Maj 4, 2013 Share Napisano Maj 4, 2013 Podeszłam do Arrowa i Hammera, miałam zamiar pomóc im wstać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 4, 2013 Autor Share Napisano Maj 4, 2013 - Fajnie się narobiło - rzucił Arrow. Wyglądał na zszokowanego. - Możesz uzyskać kontakt z Veritasem? - zapytał. Nie dość że stracili Twirael, to jeszcze ta gnida uciekła na wolność. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Maj 5, 2013 Share Napisano Maj 5, 2013 -Nie wiem... ale mogę spróbować. Sami i tak nic mu nie zrobimy. -po chwili zaczęłam myśleć o Veritasie by nam pomógł... właściwie to błagałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 5, 2013 Autor Share Napisano Maj 5, 2013 Kiedyś - w zasadzie całkiem niedawno - Veritas dawał znać o odebranym sygnale wysyłając lekki impuls elektryczny. Tym razem jednak tak nie było. - I co? - zapytał zniecierpliwiony Arrow. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Maj 6, 2013 Share Napisano Maj 6, 2013 Zniżyłam głowę -Nic... nawet najmniejszego impulsu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 6, 2013 Autor Share Napisano Maj 6, 2013 - A gdybyśmy tak... poszli go szukać, hę? I tak nie mamy nic innego do roboty, a może uda nam się coś pożytecznego zrobić - podsunął Hammer. Pegaz tylko kiwnął głową. - Tak z ciekawości poszedłbym obejrzeć tę grotę do której przed chwilą wlazł Ignis - powiedział Arrow po chwili. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Maj 6, 2013 Share Napisano Maj 6, 2013 -Mogę spróbować ją sprawdzić. Przy okazji Hammer... nie sądzę że uda nam się go znaleźć. Dobrze wiesz że jak zniknie to jak kamień w wodę. Po chwili poszłam sprawdzić ową grotę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 6, 2013 Autor Share Napisano Maj 6, 2013 Śliskie schody prowadziły do niskiej komnaty. Wewnątrz stała skomplikowana konstrukcja z cienkich i nieregularnych kawałków - chyba - metalu. Wewnątrz klatki leżała postać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Maj 6, 2013 Share Napisano Maj 6, 2013 Podeszłam by zobaczyć co to za postać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 6, 2013 Autor Share Napisano Maj 6, 2013 Granatowe futro, czarna grzywa i skrzydła nie pozostawiały wątpliwości co do postaci. Twirael. Hammer podbiegł i spróbował kopnąć w klatkę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Maj 7, 2013 Share Napisano Maj 7, 2013 -Hammer co ty kurcze wyprawiasz? Odbiło ci czy co? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 7, 2013 Autor Share Napisano Maj 7, 2013 - No przecież trzeba ją stamtąd wyciągnąć, nie? - Kuc na chwilę pogrążył się w konsternacji. - Nie możesz użyć żadnego swojego czary - mary? - zapytał Arrow. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Maj 8, 2013 Share Napisano Maj 8, 2013 -Tylko że nie sądzę Hammer byś tego rozwalił. Przypominam ci kto tu przesiedział te kilka tysięcy lat. A magią spróbować mogę.- za pomocą magii chciałam otworzyć klatkę a jeśli by się to nie udało chciałam użyć teleportacji na Twirael. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 8, 2013 Autor Share Napisano Maj 8, 2013 Nietety, ani jeden, ani drugi sposób nie podziałał. Hammer przypatrywał się wysiłkom Somady w milczeniu, choć z nieukrywanym znużeniem. Arrow tymczasem wyglądał i zacowywał się tak, jakby miał zbyt dużo energii. Nie mógł ustać w miejscu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Maj 8, 2013 Share Napisano Maj 8, 2013 -A tobie co Arrow? Jak chcesz to coś możesz coś spróbować zrobić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Maj 8, 2013 Autor Share Napisano Maj 8, 2013 - Nie wiem co robić, ale wiem że tutaj nic nie zdziałamy. Musimy przecież znaleźć haka na Ignisa, bo znowu nabierze chęci na rozwalenie Equestrii - rzekł poirytowany. Hammer spojrzał na niego zdziwiony. - No nie. Ty mówisz z sensem... Nie spodziewałem się tego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Maj 9, 2013 Share Napisano Maj 9, 2013 -Zgadzam się z tobą ale obawiam się że nie mamy żadnego haka. Z tego co nam Veritas opowiadał jego brat jest niczym krwiożercza bestia podczas walki. Nie podobały mi się jego słowa "...jestem napełniony mocą Veritasa, stopniowo wysysaną z niego przez lata. Przez setki lat..." Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts