Guest Iluzja Pie Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Witam ! Jest to opowiadanie które piszę dla odstresowania się Prolog już kiedyś napisałam ale to po prostu tak dla siebie na komputerze i nie wiem czy przypadnie wam do gustu ale udostępniam tak na próbę ! Jest to połączenie naszego serialu MLP i serialu telewizyjnego sławnego w całej Polsce ,,Świat według Kiepskich". Zawsze oglądałam to jak leciało i nawet ostatnio też praktykuję oglądanie go o 23:00 na Polsat 2 więc dlaczego by nie udostępnić tego Jeżeli się spodoba to napiszę pierwszy rozdział jak wymyśle co ta kanalia może zdziałać w Ponyville. Ale bez zbędnych spojlerów Zapraszam ! UWAGA ! UWAGA ! - Opowiadanie może zawierać przekleństwa jak również celowe powtórzenia i gwarę typową dla pijaków i innych kanalii społeczeństwa.Gorąco Proszę o komentarze po przeczytaniu!Podziękowania dla : grik1 Dzięki Łukaszku :> Miłego czytania xDProlog Rozdział 1Rozdział 2https://docs.google.com/document/d/1GKiXYnxNzLFATnzPzESrwoksPHsJ5oKgKWkMTiJ08Cc/edit?usp=sharing - Rozdział 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Niezłe. Uśmiałem się kilka razy Świetnie ukazani bohaterowie, zachowanie i wypowiedzi zgadzają się z serialem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saper9 Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Panie,w morde jeża,to jest kurde no kurde genialne,nawet fizjologom się o tym nie śniło,kurde no. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krytyk Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Zgadzam się z przedmówcami. Pani jesteś genialna ! Niezły pomysł z połączeniem tych serialów. Dialogi zgadzają się jakbyś oglądała każdy odcinek ,, Świat według Kiepskich" Gratulacje ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Lighting Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Jedno wielkie: LOL (XD) A tak na serio, to pisz pan więcej! To było zarąbiste! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Iluzja Pie Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Dzięki za miłe komentarze Jutro nowy rozdział jak wszystko Kurde dobrze pójdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pernamentnie Poważny Gość Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Czemu tu tak mało komentarzy ? Prolog genialny , ładne połączenie dwóch światów i seriali. Postacie dopracowane według serialu i dialogi miodzio Polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gandzia Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Cycu, kurę*, miałeś pomysła, którym zasłużyłeś na Mocnego Fulla! A na przyszłość udostępniaj możliwość komentowania tekstu. *przeklinał na forum nie będę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzymonL Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Humor, dialogi, zachowanie Ferdka i reszty - no żywcem wzięte z serialu. Aż strach pomyśleć co by było jak by razem z Ferdkiem przeniosło Paździocha i Boczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pernamentnie Poważny Gość Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Dopiero jutro rozdział ? w mordę jeża.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Iluzja Pie Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Tak, rozdział jutro bo wypożyczyłam sobie ,,Jasność" Stephena Kinga i tak spędzę większość wieczoru Dzięki wszystkim za komentarze i zachęcam do dalszego ekhem... komentowania :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pernamentnie Poważny Gość Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 No dobra to biorę się za resztę FF Ten wygląda na jednego z faworytów , na serio świetnie podkreśliłaś Ferdka , Boczka i Cyca Pozdrawiam i liczę na więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lis Pustyni Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 No fajny mnie ciekawi co Ferdek powie na takie cóś kurde ;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
grik1 Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Ciekawy projekt. Mimo, że nie jestem zwolennikiem serialu Świat według Kiepskich. To znam go na tyle, aby śmiało napisać, że klimat serialu został bardzo dobrze oddany w ficu. Czekam na pierwszy rozdział. Zapowiada się bardzo ciekawa komedia. A ten fragment. Po prostu zabawny: "Dawaj kurde moje pieniądze ciężko zarobione!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pernamentnie Poważny Gość Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Nom , to było fajne , tak samo jak to z mendą paździochową i z kradnięciem babce renty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saper9 Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Łap,zasłużyłaś @Down:Sorki,już poprawiam,w morde jeże Za następne wrzucone zdjęcie, które nie będzie w spoilerze, dostaniesz warna.~Dolar84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Iluzja Pie Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Właściwie to ,, zasłużyłaś " ale dzięki kurde ! :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linds Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Przeczytałem prolog i uśmiałem się, nie ma co Jednakże widzę parę błędów typu brak przecinka itp. W razie czego mogę służyć jako pomoc w korekcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Khornel Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Więcej, kurde, więcej! Czuć klimat Kiepskich, w mordę jeża. O czymś takim się fizjologom nie śniło. Pisz dalej i wydaj w formie książki (albo napisz osobną książkę/fanfica z Kiepskich). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zucharski Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Jedno jest pewne, nawet w Equestrii nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem Pisz! bo popyt jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterBezi Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Pani! Powiem szczerze... Jak zobaczyłem ten wątek to w mordę jeża pomyślałem se że jakoś mi to nie przypadnie a jednak kurde mimo sceptycznego nastawienia, jak zobaczyłem se treść i se w mordę jeża przeczytałem to się tak kurde uśmiałem, że kurde nawet teraz nie wiem co powiedzieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artem Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Świetne! Można się uśmiać i widać od razu nawiązania do odcinków Kiepskich. Pisz, chcę więcej ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieg Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 O w morde jeża, to jest, kurde, genialne! Brakuje mi tylko babki Kiepskiej odrodzonej w ciele kuca... Wyŕównałaby wtedy rachunki z naszą ukochaną kanalią Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Iluzja Pie Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Rozdział 1 gotowy ! Nie spodziewałam się aż takiego odzewu z waszej strony Dziękuje za fajne komentarze często w ,,Boczkowym" i ,,Ferdkowym" języku Do napisania tego rozdziału użyłam - Wikicytaty ,, Ferdynand Kiepski" - Nonsensopedia - cytaty - Świat według Kiepskich Odcinki a) o kosmitach b)o krasnoludkach Aby lepiej poznać jak Ferdek reaguje na inny świat ale nie myliłam się w tej kwestii Jak zawsze zależy mu na tym żeby zarobić i się nie narobić i oczywiście na alkoholu więc starałam się jak najbardziej skupić na tych kwestiach podczas jego wizyty w Equestrii Miłego czytania w mordę jeża ! I jeszcze raz bardzo proszę o komentarze, gdyż nie wiem co poprawiać i ewentualnie ulepszać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pernamentnie Poważny Gość Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 HAHAHAHAHAHAHA Genialne , w mordę jeża Ciekawe czy kucyki się schlają razem z Ferdkiem I czy Boczek i Paździoch dołączą do Ferdka ? I kiedy będzie następny rozdział ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts