Draco Brae Napisano Czerwiec 20, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 20, 2012 - Najlepiej jak będziesz szła za mną. Dołączę do Ciebie po dwóch trzech minutach. Nie zrób wtedy nic głupiego... po prostu czekaj... Moon postawiła na stoliczku nocnym Twoją fiolkę i zaczęła robić porcję dla siebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 20, 2012 Share Napisano Czerwiec 20, 2012 - No dobra... - mruknełam i zaczełam przystawiać fiolke do ust... " Czas sie zabić..." - pomyślałam i wypiłam szybko... Strasznie gorzkie to było... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 20, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 20, 2012 Momentalnie zrobiło Ci się niedobrze. Świat zawirował i poszarzał. Nagle wszystko się zapadło, albo Ty spadałaś. Ogarnęła Cię czerń. W końcu upadłaś dość mocno, ale nic Cię nie bolało. Wzrok Twój dopiero po chwili dotarł do Ciebie. Byłaś w zniszczonej chatce Fluttershy. Ząb czasu odgryzł dosłownie kawałek tego domku, albo dwa kawałki. Po lewo miałaś bagna, po prawo kanion, a przed i za sobą ściany pokoju Moon... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 20, 2012 Share Napisano Czerwiec 20, 2012 - Otrząsnełam sie... Rozglądnełam sie... Zniszczenie... wszedzie... - Co tu sie kurcze stało? - zapytałam sama siebie... Nie czułam nic takiego... ani głodu... ani niczego... " Moon mówiła żebym czekała na nią... wiec tak zrobie... " - pomyślałam rozglądajac sie instyktownie popatrzałam na swoje... duchowe ciało.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 20, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 20, 2012 Wbrew oczekiwaniom, nie było duchowe... Co gorsza czułaś, że jeszcze ktoś się Tobie przygląda. Rozległo się ciche zawodzenie duchów... Powietrze, zrobiło się chłodne i to poczułaś... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 20, 2012 Share Napisano Czerwiec 20, 2012 - brr... powiało chłodem... i te zawodzenie... musze wytrzymać... do przybycia Moon... mam sie nie patrzeć na żadne duchy... -mruknełam, zamknełam oczy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 20, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 20, 2012 Słyszałaś jak zawodzenie się zbliżało. Towarzyszyło temu okropne uczucie. Po chwili słyszałaś jak ktoś sapie obok Ciebie. Ciężki oddech uderzał w Twoje ciało. To mroziło jeszcze bardziej... Usłyszałaś mlaśnięcie, a potem coś polizało Twój policzek... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 20, 2012 Share Napisano Czerwiec 20, 2012 - Bałam sie otworzyć oczy i spojrzeć... miałam za wszelką cene unikać kontaktu wzrokowego z duchami... Ten chłód był straszny... te zawodzenie... na celestie... to straszne... skrzywiłam pyszczek ze strachu... Kiedy to coś mnie polizało... wzdrygnęłam się... najchętniej bym uciekła albo coś... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 20, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 20, 2012 - Jehsteś szywa... - wykrztusiło z siebie to coś co Cię liznęło. - Nie pofinno cię tu być... Chłód się wzmagał, a Moon nie przychodziła... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 20, 2012 Share Napisano Czerwiec 20, 2012 Zesztywniałam ze strachu... nie mogłam nic powiedzieć... Nie mogłam nic zrobić... byłam sparaliżowana... chłód... czułam jak wnika we mnie przez skóre... usta... nos... tył... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 21, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2012 - Wypad, no już - usłyszaś wreszcie głos Moon - Przepraszam, że musiałaś czekać. No już otwórz oczy. To co rozwiewało chłód, odeszło. Pytanie tylko, czy to nie była kolejna zjawa... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 21, 2012 Share Napisano Czerwiec 21, 2012 Ten głos... był znajomy... ale wolałam sie upewnić... Pewnie dostane w pysk za to... ale chociaż bd pewna że to Moon. Wyciągnęłam kopytko i zaczęłam macać... emm... z tyłu chyba... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 21, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2012 Cokolwiek czułaś, to na pewno było żywe. - Lightie... otwórz oczy i przestać mnie szarpać bo pysku - odparła zirytowana Moon. - Przybyłam jak najszybciej się dało więc nie panikuj teraz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 21, 2012 Share Napisano Czerwiec 21, 2012 Powolutku otworzyłam pierw jedno oko... potem drugie... widziałam Moon... chyba musiałam ją nieźle szarpać po pysku... - Co to było? - spytałam strachliwie... wstając z ziemi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 21, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2012 - Dziękuję, że łaskawie przestałaś - odparła zgryźliwie Moon. - To był jeden tutejszych strażniko-przewodników. Jakieś pytania co do tego miejsca? Jeśli nie to ruszamy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 21, 2012 Share Napisano Czerwiec 21, 2012 - Co tu sie kurde stało? ja tu widzę zgliszcza... Miałam teraz więcej czasu na zobaczenie czy coś się zmieniło... czułam się jakoś... inaczej... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 22, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 22, 2012 Moon uśmiechnęła się i zeskoczyła z pokoju w stronę bagien. - To są właśnie zaświaty. Zwykle nie ma tu prawie umarłych - odparła żartując. - Idziesz? Pamiętaj, żeby nigdzie nie wpaść, nie wyciągnę Cię z tych bagien... są otchłanią przeklętych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 22, 2012 Share Napisano Czerwiec 22, 2012 - Aha... - odpowiedziałam krótko... - Moon wyglądam jakos inaczej? - spytałam. Bo czuje się jakoś inaczej niż zwykle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 22, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 22, 2012 Moon się roześmiała i odwróciła do Ciebie. - Jesteś w zaświatach, na dodatek żywa. Trudno żebyś czuła się normalnie. Nic na razie Ci nie jest. Uhhh... Tylko to Cię trapiło? hahah... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 22, 2012 Share Napisano Czerwiec 22, 2012 - Dobra... idzmy... - mruknęłam cicho. - Długa droga nas czeka? - spytałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 22, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 22, 2012 - Oj bardzo - odparła Moon. Zeskoczyłaś do białej klaczy i razem ruszyłyście przez bagna. - Nie patrz w ich otchłań - przestrzegła Cię znowu Moon. Kroczyłyście małymi ścieżkami. Wilgoć i rozmiar bagien były zdumiewające... Przestrzeń na jakiej rozciągały się bagna była olbrzymia. Nie mogłaś nawet stwierdzić gdzie się kończą. Moon prowadziła Cię w milczeniu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 22, 2012 Share Napisano Czerwiec 22, 2012 - Nie miałem się patrzeć wiec... musiałam na czymś zwrócić uwagę na coś ale co... po chwili... zaczełam jej sie gapić na tyłek... "zboczone... aaaale chociaż nie będę patrzeć na nic niebezpiecznego." Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 23, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 23, 2012 Przez krótką chwilę spaceru przez bagna, szłaś w milczeniu gapiąc się na tyłek Moon. Całkiem z resztą zgrabny. To było raczej oczywiste, że ona to zauważy... - Lightie... Ja wiem, że kazałam Ci uważać na co patrzysz. Ale gapienie się na mój tyłek jest równie niebezpieczne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 23, 2012 Share Napisano Czerwiec 23, 2012 - Czemu? - spytałam i przestałam sie patrzeć... to... na co mam patrzeć... bagna niewolno... niebo nie... - dodałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 23, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 23, 2012 - O niebie nic nie mówiłam, to samo o przestrzeni wokół nas. Ale fakt na bagna nie wolno... A dlaczego na mój tyłek nie wolno Ci się patrzeć? Bo tego nie lubię... Spokojnie już niedaleko i krajobraz się zmieni - odparła Moon. Ilość bajorek się zmniejszała i łatwiej było stawiać kopyta... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts