Gość Littlebart Napisano Kwiecień 13, 2013 Share Napisano Kwiecień 13, 2013 (edytowany) Cześć, w tym temacie prezenuje Wam moje wiersze, możecie wyrażać wszelakie opinie, bardzo ich potrzebuje. Więc do roboty moje klaczki i ogiery. "Sens" "Sens" Zawsze marzyć uwielbiałem, przenieść w miejsce piękne chciałem. Bez szarości, bez niemocy tam, gdzie przemoc już nie kroczy. Uciec z tej rzeczywistości, kroczyć drogą świetlistości. Stać się lepszym wręcz człowiekiem, być dla innych jakimś lekiem. Człowiek marnym jest stworzeniem, wręcz parszywe to istnienie. W głowie wojny i egoizm, jest fałszywy też heroizm. My się nigdy nie zmienimy, a w przyszłości, wyplenimy. Na nic nasze są marzenia jaki los jest nasz istnienia...? "Pan chaosu" [align=center]"Pan chaosu"Nadszedł czas bardzo ponury, w mig zebrało się na chmury Chaos wszędzie się pojawił i w miasteczkach się objawił Zamiast deszczu czekolada, w zamian jezior, oranżada Teraz władał pan Chaosu, więc klęknijcie na znak głosu Rządził on przez długie wieki jego koniec, był daleki. Chciał zawładnąć on planetą, już wybuchał wręcz podnietą Kiedy ujrzał on z daleka, jak go promień magii spieka i zamienił się on w posąg, tysiąc lat trwać będzie osąd Discord został zarzegnany, klenjotami pokonany Teraz rządzi tu harmonia, a skończyła się agonia. Chaos przyjaźn pokonała i discorda pogrzebała... [/align]"Luna ocalona" [align=center]"Luna ocalona"Na księżycu jak grzesznica żyła Luna czarownica. Tam pokutę odprawiała i przez wieki się błąkała Przepowiadnia lecz też była, w której Luna powróciła Była ona odmieniona, lecz w złym ciele uwięźiona Chciała siostrę z tronu zrzucić pieśń swą mroczną jej zanucić Niemożliwe to się stało gdyż zaklęcie podziałało Wystrzeliły w nią promienie i zmieniły jej istnienie Przyjaźn Lunę odmieniła była teraz bardzło miła Siostra, wszystko wybaczyła razem z Luną w zgodzie żyła... [/align]"Antagonistka" [align=center]"Antagonistka"Czarna dama koszmar wielki, wprowadziła zamęt wszelki Miłość wykraść próbowała i zawładnąć światem chciała Shining armor jej zakładnik główny planu to był składnik Sępny wampir z krzywym rogiem, chciał się głosić nowym Bogiem Uwięźiła piękną klaczę, która to w jaskini płaczę Twilight pomóc probowała, po pieczarze się błąkała. Już przysięga się spełniała i Chrysalis ponurzała Wnet zjawiła się księżniczka, Czarnej damy przeciwniczka Wampir walczył z namiętnośćią z bardzo wielką natrętnością Silna miłość z nią wygrała i w głąb świata ją wygnała... [/align][/spoi Edytowano Luty 17, 2014 przez Littlebart Link do komentarza
kotekipiesek Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Ciekawe Ten wiersz "Sens" to dobre opisanie, szarego życia, kiedy czeka się, na kolejny sezon :qKFPC: Link do komentarza
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Łał...To jest nawet bardzo dobre, jak na amatorszczyznę. Może to dlatego, że gustuję w takiego typu wierszach i takich tam. Link do komentarza
Gość Littlebart Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Dziękuje... Dzisiaj/jutro wieczorem postaram się dodać jakiś następny "fraszkowany" wierszyk Link do komentarza
Angdey Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Ładne, ładne. Gdy to czytałam, wydawało mi się, że to pasuje na taki rap Link do komentarza
Gość Littlebart Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Następny wierszyk o discordzie Pan ChaosuNadszedł czas bardzo ponury, w mig zebrało się na chmury Chaos wszędzie się pojawił i w miasteczkach się objawił Zamiast deszczu czekolada, w zamian jezior, oranżada Teraz władał pan Chaosu, więc klęknijcie na znak głosu Rządził on przez długie wieki jego koniec, był daleki. Chciał zawładnąć on planetą, już wybuchał wręcz podnietą Kiedy ujrzał on z daleka, jak go promień magii spieka i zamienił się on w posąg, tysiąc lat trwać będzie osąd Discord został zarzegnany, klenjotami pokonany Teraz rządzi tu harmonia, a skończyła się agonia. Chaos przyjaźn pokonała i Discorda pogrzebała... No nie jest to może jakieś dzieło, ale chciałbym się podszkolić Link do komentarza
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Discord to imię. Link do komentarza
kotekipiesek Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Wow masz talent. Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Wow, to jest świetne :O Chciał zawładnąć on planetą, już wybuchał wręcz podnietą Rozwaliło mnie to xD PS Imiona pisze się z dużej litery xD Link do komentarza
Gość Littlebart Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Daję następny, teraz będzie mniej ponieważ szkoła, ale postaram się też coś dodać w tygodniu... "Luna ocalona"Na księżycu jak grzesznica żyła Luna czarownica. Tam pokutę odprawiała i przez wieki się błąkała Przepowiadnia lecz też była, w której Luna powróciła Była ona odmieniona, lecz w złym ciele uwięźiona Chciała siostrę z tronu zrzucić pieśń swą mroczną jej zanucić Niemożliwe to się stało, gdyż zaklęcie podziałało Wystrzeliły w nią promienie i zmieniły jej istnienie Przyjaźn Lunę odmieniła była teraz bardzło miła Siostra, wszystko wybaczyła razem z Luną w zgodzie żyła... Link do komentarza
Rainbow Wave Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Pan Chaosu - Awesome. Mi się bardzo podobają. A wyżej wymieniony - świetny. Link do komentarza
Gość Littlebart Napisano Kwiecień 15, 2013 Share Napisano Kwiecień 15, 2013 Następna fraszka do oceny, proszę wyrażać swe opinie "Antagonistka"Czarna dama koszmar wielki, wprowadziła zamęt wszelki Miłość wykraść próbowała i zawładnąć światem chciała Shining armor jej zakładnik główny planu to był składnik Sępny wampir z krzywym rogiem, chciał się głosić nowym Bogiem Uwięźiła piękną klaczę, która to w jaskini płaczę Twilight pomóc probowała, po pieczarze się błąkała. Już przysięga się spełniała i Chrysalis ponurzała Wnet zjawiła się księżniczka, Czarnej damy przeciwniczka Wampir walczył z namiętnośćią z bardzo wielką natrętnością Silna miłość z nią wygrała i w głąb świata ją wygnała... Link do komentarza
kotekipiesek Napisano Kwiecień 15, 2013 Share Napisano Kwiecień 15, 2013 niezłe ale krysia to nie wampir EDIT: Poproś kolorka o tytuł "Poeta" bo się by nadawał. Link do komentarza
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 15, 2013 Share Napisano Kwiecień 15, 2013 Jo, zgadzam się z kotkiemipieskiem. (dziwnie to zabrzmiało, nie? ). To nie wampir, tylko podmieniec, tak właściwie, to tego dziwnego rodzaju królowa. Co do reszty : Znakomita! Jak ty to możesz nazywać amatorszczyzną? Niska samoocena? Trochę nie podoba mi się to, że dokładnie nie znasz bohaterów MLP... Smutno mi. Boże, ty to w mgnieniu oka dodajesz! Ty to masz dużo jednak czasu, by to wymyślać, albo z nudów jesteś poetą. Teraz pisz o sobie 'Jestę poetę :ming:' Cudowne. Dobra...Trochę za dużo ? Huh, nigdy tego nie jest za dużo. Oo, i jeszcze nie podobało mi się powtórzenie 'wielki', tuż pod wielki, jest słowo wielki. Co za wielki... (nic tu obraźliwego na myśli nie miałam. ) Link do komentarza
Gość Littlebart Napisano Kwiecień 15, 2013 Share Napisano Kwiecień 15, 2013 Ops, nie zauważyłem nawet tego, miało być tam "wszelki" już poprawiłem, dziękuje. Link do komentarza
Artem Napisano Kwiecień 16, 2013 Share Napisano Kwiecień 16, 2013 Mi się bardzo podoba, świetne ;] Link do komentarza
cinek012002 Napisano Kwiecień 19, 2013 Share Napisano Kwiecień 19, 2013 Piękne! Rób dalej czekam Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Kwiecień 19, 2013 Share Napisano Kwiecień 19, 2013 Praw do dawania lub odbierania możliwości tworzenia poezji nie ma nikt ^^ Jak ktoś chce, to niech pisze. Niezłe są te Twoje rymowanki, o ile poezję można "oceniać". Podoba mi się ich szczerość i lekkość. A co powiesz na rymy w systemie ABAB, ze rymuje się co drugi wers? Przykłąd: "Szepnij tylko imię „Luna” Spośród wszystkich znanych słów A ja zawsze będę czuwać Opiekunka twoich snów" Przy okazji rym "Luna" i "czuwać" to rym męski, który zachodzi przy odpowiedniej intonacji i rytmie (o ile pamiętam z polskiego). Polecam tak pisać, wtedy wychodzi naprawdę szlachecko Jeszcze raz podkreślę, że bardzo miło się to czyta. Link do komentarza
Gość Littlebart Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 Wow, poćwiczę AB AB i dodam coś zaniedługo bardzo dziękuje za podsunięcie mi pomysłu. Link do komentarza
kotekipiesek Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 :cGfSS: reasumując pomagałem mu troszkę Link do komentarza
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 21, 2013 Share Napisano Kwiecień 21, 2013 No ten wiersz jest piękny. Podziw. Link do komentarza
Kruczek Napisano Sierpień 30, 2013 Share Napisano Sierpień 30, 2013 Bartuś, reprezentujesz poetów na forum? Całkiem nieźle. "Sens" kojarzy mi się z jakimś wierszem który przerabialiśmy na Polskim, a to już pokaz skilla powiadam, to mój faworyt z Twoich tworów. W "Panie Chaosu" jest ORT, "zarzegnany" zamiast "zażegnany". (Rozwaliło mnie "Chciał zawładnąć on planetą, już wybuchał wręcz podnietą" xD) Luna Czarownica? :< Ranisz Arjena, ale całkiem spoko, jak dla mnie na drugim miejscu. "Antagonistka" jest błąd w "uwięźiła" oraz "namiętnośćią". "Tytuł" wybieram chwałę, dobrze? Link do komentarza
Recommended Posts