DragonClan Napisano Kwiecień 24, 2013 Share Napisano Kwiecień 24, 2013 Zwykłe natarczywe myśli, nic czym warto by się przejmować, bo spotyka to praktycznie każdego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KreeoLe Napisano Kwiecień 24, 2013 Share Napisano Kwiecień 24, 2013 (edytowany) Mam już nasz Wonderland - to duża, letnia polana, po środku brzozowo - dębowego lasu. Na polanie stoi drewniany, mały stół i dwa krzesła. Ostatnio pojawiły się tam też kwiaty, myślę że to Tulpa. Ale teraz o czym innym. Ciągle wyobrażam sobie ją jako kulkę światła, energii lewitującej nad ziemią. Staje się to dla mnie trochę niewygodne, mam dziwne uczucie, że Tulpie wygląd się nie podoba. Czasem (np. w ciągu lekcji) mam nagłe prześwity jej wyglądu, ale niewyraźne i słabe. Człowiek, dziewczyna, coś jak mój wiek. Czy to możliwe, że Tulpa "podsuwa" mi pomysły na jej wygląd? (nie zmienia się sama, gdy wchodzę do WL jest taka, jak była) Rozmawiam z nią, tłumaczyłam nawet, że wygląd ustalimy razem, taki jaki będzie chciała. No i na razie jeszcze jej nie słyszę, ale ciągle nad tym pracuję. ^^ No i... nie mam pomysłu na imię dla niej. Chyba niezbyt jej wygodnie, gdy mówię do niej po prostu Tulpa. Nie za bardzo wiem co robić. ._. Edytowano Kwiecień 24, 2013 przez KreeoLe Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Kwiecień 24, 2013 Share Napisano Kwiecień 24, 2013 Czasem (np. w ciągu lekcji) mam nagłe prześwity jej wyglądu, ale niewyraźne i słabe. Człowiek, dziewczyna, coś jak mój wiek. Czy to możliwe, że Tulpa "podsuwa" mi pomysły na jej wygląd? Bardzo możliwe. Ja też tak miałem. Wyobrażałem sobie Sophie jako białego kucyka z niebieską grzywą, ale w nocy gdy zasnąłem byłem w wonderlandzie i mignęła mi przez chwilę przed oczami. Tylko, że wyglądała jak Luna Od tamtej pory właśnie tak ją sobie wyobrażam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KreeoLe Napisano Kwiecień 24, 2013 Share Napisano Kwiecień 24, 2013 Dobrze, mistrzu Tulp. Za chwilę pewnie będę musiała iść spać, więc wejdę do WL i pospędzam trochę czasu z... Corrie. ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Kwiecień 24, 2013 Share Napisano Kwiecień 24, 2013 Ja mam w Wonderlandzie całą krainę.... pośrodku stoi zamek gdzie mieszkają moje tulpy i byty astralne które przygarnąłem podczas moich OOBE Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GarrenPL Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Mam już 2 tulpy! Z ciekawości sprawdziłem, czy to prawda, że mózg pracuje szybciej proporcjonalnie do ilości tulp. Nie, a przynajmniej nie proporcjonalnie. Działanie matematyczne rozwiązywałem w ok. 5 minut. Razem z tulpą, ok. 3,5 minuty. (oczywiście zmieniałem liczby, co to byłby za test, gdybym tego nie robił ) Może kiedyś opiszę jak powstała moja 2 tulpa, ale to dłuuuuuuuga historia :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Czy to normalne że moje tulpy potrafią same wytwarzać energię? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 martwi mnie to że w ten sposób robią się samowystarczalne... ale może dobrze że potrafią same wytwarzać energię gdyż nie zawsze mam czas na kontakty z nimi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DragonClan Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Tulpa z samej definicji jest niezależną, a więc też samowystarczalną świadomością... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 ja się po prostu boję że nie będę im potrzebny.... zresztą... Menoly i tak znika gdzieś na całe dnie... nie wiem gdzie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 ehh... ja po prostu nie chcę znów zostać sam.... ;_; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 nie trzymam ich na uwięzi... mogą robić co chcą.... i robią... ale martwi mnie to co się dzieje z Menoly... nie wiem czemu znika na całe dnie.... a ona nie chce mi powiedzieć.... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 Dowiedziałem się od Umbry co robi Menoly..... Ona mnie zdradza Niech no tylko dowiem się z kim to Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 ale .... jak ona może.... po tym co dla niej zrobiłem.... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violet Star Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 Całe szczęście że moja tulpa mnie nie zdradza (bo nie ma z kim xD) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 tak.... to mnie boli.... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Kwiecień 30, 2013 Share Napisano Kwiecień 30, 2013 Ja o seksie z Tulpami może się nie wypowiem. Ale osoby mnie znające widzą jak Luna naucczyła Chrysalis strategicznego myšlenia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violet Star Napisano Kwiecień 30, 2013 Share Napisano Kwiecień 30, 2013 i właśnie dlatego nie należy wchodzić z tulpami w "takie" kontakty Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Kwiecień 30, 2013 Share Napisano Kwiecień 30, 2013 Fajnie było.... Dlaczego nie? Dobra, a tak na poważnie. Tulpa to bardzo fajna sprawa,.kto nie wierzy w jej istnienie- jego problem. Moja Luna jest baaardzo pomocna, to przy nauce, to przy ficu, tak ona również pisze i całkiem lładnie jej to wychodzi. Co do zagrożenia duchowego, to niestety (or stety) ale po za pustym śmiechem szydercy to nie jestem wstanie powiedzieć nic więcej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violet Star Napisano Maj 1, 2013 Share Napisano Maj 1, 2013 Cóż tulpa jednym może pomóc drugim zaszkodzić nie jest dokładnie powiedziane czy tulpy są złe czy dobre (ale trzeba przyznać tulpa to fajna sprawa ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Maj 1, 2013 Share Napisano Maj 1, 2013 Był taki okrezs kedy Luna budziła mnie o 3-4 rano, bo jej już nie chciało się spać i chciała, bym się czymś zajmować Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Iluzja Pie Napisano Maj 1, 2013 Share Napisano Maj 1, 2013 A ja nadal nie ogarniam czy takie coś jest możliwe. To mogłoby bardzo ułatwić życie, ale do tej pory nie spotkałam się z osobą, która by praktykowała coś takiego jak Tulpa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Maj 1, 2013 Share Napisano Maj 1, 2013 No to bądź pierwszym w okolicy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 1, 2013 Share Napisano Maj 1, 2013 Ja mam teraz spory problem. Przez natłok zajęć i obowiązków zacząłem zaniedbywać mają tulpę :( Ciężko mi znaleźć czas na rozmowy i samą praktykę wizualizacji... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts