Omega Napisano Sierpień 4, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 4, 2013 Po kilku minutach przyszedł strażnik, a za nim szła Twilight. Wyglądała na zdziwioną, ale i ciekawą. Zapewne nie spodziewała się, że wyjdziesz poza teren zamku. - Tak, przyszła z nami - potwierdziła twoją wersję - wpuśćcie ją panowie. - Dlaczego właściwie wyszłaś poza zamek - spytała gdy byłyście już w pałacu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 6, 2013 Share Napisano Sierpień 6, 2013 - Wyszłam na poszukiwanie jakichkolwiek poszlak...- Uśmiechnęłam się zadziornie - Oczywiście skończyło to się sukcesem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 8, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 8, 2013 - Udało ci się coś odkryć? - zapytała Twilight na chwilę przystając - w takim razie opowiadaj, co udało ci się ustalić? - wyglądała na zadowoloną. Pewnie dlatego, że sama nie musiała się męczyć z szukaniem śladów. A może z innego powodu? Kto to wie? Ważne, że jesteścoraz bliżej zdobycia ich zaufania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 8, 2013 Share Napisano Sierpień 8, 2013 - Za cztery dni spotykam się z moją informatorką która ma mnie do nich doprowadzić, podobno są w Manehattanie, na czyjeś zamówienie. Spotykamy się tam punktualnie o 12:00. Więc mamy czas by się przyszykować - Powiedziałam z powagą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 13, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 13, 2013 Twilight zamurowało. Patrzyła na ciebie jak ma jakiś cenny przedmiot, którego poszukiwała od dawna i wreszcie udało jej się go znaleźć. - Z nieba nam spadłaś! - wykrzyknęła i uściskała cię silne, zwyczajem Pinkie Pie - zaoszczędziłaś nam długich poszukiwań i zdobyłaś dla nas ważne informacje. Musimy o tym powiedzieć Księżniczkom. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 13, 2013 Share Napisano Sierpień 13, 2013 Wymusiłam uśmiech, tak naprawdę chciałam ją od siebie odepchnąć kopnięciem w twarz - Więc chodźmy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 13, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 13, 2013 Pośpieszyłyście razem przez zamkowe korytarze. Wpadłyście do sali tronowej, gdzie Twilight zawiadomiła Celestię, że masz dla niej nowe wieści. Pewnie chciała dać ci się wykazać, zostawiając ci przywilej składania wyjaśnień. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 13, 2013 Share Napisano Sierpień 13, 2013 Zwróciłam się spokojnie do Celestii - Cóż... Dowiedziałam gdzie są Aktualnie Elementy Harmonii.Znajdują się w Manehattanie, na czyjeś zamówienie. Za cztery dni wyruszamy po nie. - Powiedziałam to takim samym tonem jakim poinformowałam Twilight. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 13, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 13, 2013 - Cieszę się - powiedziała Celestia - ale to musiało być bardzo trudne. Jak udało ci się zdobyć te informacje? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 13, 2013 Share Napisano Sierpień 13, 2013 - Powiedzmy że nie umiem usiedzieć w jednym miejscu- Uśmiechnęłam się pewnie i zawzięcie. Nie zamierzałam zdradzić jej wszystkiego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 13, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 13, 2013 - Cóż, skoro tak... - zaczęła Celestia nieprzekonana. - Czy to ważne? - zapytała się nieoczekiwanie Twilight - ważne, że mamy już jakiś ślad. Teraz musimy tylko odczekać te cztery dni i sprawdzić czy to prawda, czy nie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 13, 2013 Share Napisano Sierpień 13, 2013 - Dokładnie - Zgodziłam się z Twilight. - W tym czasie możemy się przygotować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 14, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 14, 2013 Celestia spojrzała na Twilight, potem na ciebie. Uśmiechnęła się i skinęła głową. - Niech będzie - zgodziła się - ale od tej pory nie robisz nic samodzielnie - zwróciła się do ciebie - od tej pory Twilight będzie ci towarzyszyć. Uznaj to za karę za nie powiedzenia nam dokąd poszłaś. Mogło ci się coś stać, a my nic byśmy nie wiedziały. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 14, 2013 Share Napisano Sierpień 14, 2013 - Tak jest... -"głupia krowo" dokończyłam sobie w myślach. Mdliło mnie na samą myśl że musi mnie nadzorować ta cała Twilight... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 14, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 14, 2013 - No, możecie iść - pożegnała się Celestia - mam zaraz ważne spotkanie. - Chodź Moon Light - zawołała cię Twiligh - nie przeszkadzajmy księżniczce. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 14, 2013 Share Napisano Sierpień 14, 2013 - Taaak...-Poszłam z Twilight nie spuszczając wzroku z Celestii. Zaczęłam się również zastanawiać jak teraz będę składała raport...Pewnie nie mówiła tego dosłownie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 14, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 14, 2013 - Nie martw się - powiedziała Twilight zauważając twoją minę - chodzimy razem tylko poza zamkiem. Nie zamierzam stać nad tobą jak jakiś strażnik - zaśmiała się - ale nie rób takich wycieczek jak ostatnio, nie informując nikogo. Zgoda? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 15, 2013 Share Napisano Sierpień 15, 2013 - No tak...- Skłamałam, ale z resztą i tak nie miałam zamiaru nigdzie wychodzić. Zastanawiałam się tylko jak spędzę te w zasadzie już chyba tylko trzy dni. Miałam nadzieje że będę miała oddzielny pokój. Mogłabym wtedy w nim ćwiczyć magie lub jakieś ciosy by nie wypaść z formy. Ewentualnie jak tak się nie stanie będę siedziała w bibliotece i czytała książki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 16, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 16, 2013 - A właśnie, Rarity obiecała niedawno przedstawienie swoich najnowszych projektów przed jakimś znanym projektantem - powiedziała nieoczekiwanie Twilight - chciałabyś do nas dołączyć? Mamy w sumie jeszcze trzy dni czekania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 16, 2013 Share Napisano Sierpień 16, 2013 - Ja...- Miałam już odmówić ,ale pomyślałam że dzięki temu zdobędę ich zaufanie bardziej. Powiedziałam więc - Bardzo chętnie...-Tak naprawdę robiło mi się niedobrze na samą myśl o tym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 16, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 16, 2013 - Świetnie, pójdę zawiadomić Rarity - ucieszyła się Twilight - spotkajmy się u niej za jakieś półgodziny, ok? Na razie - i pobiegła innym korytarzem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 17, 2013 Share Napisano Sierpień 17, 2013 Odwróciłam się - Ta... Idiotko... - Powiedziałam przewracając oczami cicho, a potem udałam się do biblioteki w te same miejsce by zdać raport. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 18, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 18, 2013 Dotarcie do biblioteki było nieco utrudnione, gdyż nie pamiętałaś jeszcze planu korytarzy. Jednak po kilku minutach byłaś już w cichej bibliotece, i mogłaś w spokoju skoncentrować się i zdać raport. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 18, 2013 Share Napisano Sierpień 18, 2013 Zaczęłam więc "dzwonić" do niego by zdać raport. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 18, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 18, 2013 Po chwili dostałaś wyraźny odzew. - Co się stało agentko Moon Light? - usłyszałaś głos Starka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts