KougatKnave3 Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 Szukam najbliższego wyjścia. Jednocześnie uważając na patrole straży pałacowej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 21, 2013 Autor Share Napisano Maj 21, 2013 (patrole w ściekach? ) Gdy udało ci się znaleźć drabinę prowadzącą na górę przyjrzałeś się cze nic nie stało się księdze, w końcu wylądowałeś w ściekach. O dziwo księga wyglądała na czystą, nie miała nawet śladu zabrudzenia, coś z nią było nie tak. Gdy tak patrzyłeś się na okładkę litery tytułu zaczęły migotać i zmieniły się w słowa "otwórz mnie" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 Chrzanie to. Otwieram książkę, może dowiem się czegoś fajnego, może będą kawały, lubię kawały, zwłaszcza o Celesti. Otwieram książkę i zaczynam ją czytać... jeśli będą słowa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 21, 2013 Autor Share Napisano Maj 21, 2013 Gdy tylko otwierasz książkę czujesz jak coś cię wciąga, nieświadomi pochylasz się w stronę książki a gdy dotykasz jej stron czołem nastaje ciemność. Otwierasz oczy, dookoła ciebie jest tylko ciemność, nic nie widzisz ani nie słyszysz, aż tu nagle... - Kim jesteś? - słyszysz cichy szept. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 - Jestem RogueMane, pochodzę z Appleosy. Teraz twoja kolej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 21, 2013 Autor Share Napisano Maj 21, 2013 - RogueMane... dlaczego tu jesteś? - znów padło pytanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 - By się czegoś nauczyć. I powiedz mi swoje imię, będzie przyjemniej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 21, 2013 Autor Share Napisano Maj 21, 2013 - Moje.. imię - powtórzył głos - moje imię... nie pamiętam swojego imienia. Nie używałem go od tak dawna... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 - Masz ciało? To chociaż mi się pokaż, będzie nam łatwiej rozmawiać. Jeśli chcesz oczywiście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 22, 2013 Autor Share Napisano Maj 22, 2013 Nagle ciemność zmieniła się w wysepkę lewitującą wewnątrz olbrzymiej pustej przestrzeni. Na ziemi leżały zapisane strony prawdopodobnie wyrwane z książek. Zaczęły się przesuwać i unosić łącząc się ze sobą na kształt kuca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 22, 2013 Share Napisano Maj 22, 2013 - Teraz lepiej, nie? To możesz mi powiedzieć czemu taki jeden kucyk mnie zatruł żebym porwał twój "dom"? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 22, 2013 Autor Share Napisano Maj 22, 2013 - Jaki kuc? - zapytał się - nie miałem tu gości od... kilku tysięcy lat, o ile się nie mylę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 22, 2013 Share Napisano Maj 22, 2013 - Dobra. Możesz opowiedzieć coś o sobie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 23, 2013 Autor Share Napisano Maj 23, 2013 - Mam mówić o sobie? - zapytał podnosząc papierowe kopyto do pyska - nie wiem, nigdy stąd nie wychodziłem, jestem opiekunem tej biblioteki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 23, 2013 Share Napisano Maj 23, 2013 - Przed głównym pytaniem chce ci zadać jeszcze jedno osobiste. Ty zostałeś stworzony z książką czy ktoś cię tutaj wpakował? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 24, 2013 Autor Share Napisano Maj 24, 2013 - Nie wiem - odpowiedział - jestem tu odkąd pamiętam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 24, 2013 Share Napisano Maj 24, 2013 - Dobra. Możesz mnie czegoś nauczyć? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 24, 2013 Autor Share Napisano Maj 24, 2013 - Zależy czego potrzebujesz - powiedział - ta biblioteka jest bardzo obszerna. Nagle mała wysepka w nicości znikła. Na jej miejsce pojawiła się bezkresna biblioteka. Niezliczone rzędy ksiąg piętrzyły się w wielkich stosach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 24, 2013 Share Napisano Maj 24, 2013 - Coś co sprawi że będę potężny, co co mi pomoże pokonać mojego wroga. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 24, 2013 Autor Share Napisano Maj 24, 2013 - chcesz nauczyć się magii? - zapytał siadając obok jednego ze stosów ksiąg. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 24, 2013 Share Napisano Maj 24, 2013 - Najlepszej jaka istnieje. Jeśli można oczywiście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 24, 2013 Autor Share Napisano Maj 24, 2013 - Jest wiele rodzajów magii, która cię interesuje? - zapytał wciąż siedząc na ziemi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 24, 2013 Share Napisano Maj 24, 2013 - Najlepiej zniszczenia i przyzwania. Może być też iluzja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 24, 2013 Autor Share Napisano Maj 24, 2013 - Mam tu tego dużo - powiedział wstając - ale muszę cię ostrzec. Czas tutaj płynie inaczej niż w rzeczywistości. Nie starzejesz się ale czas płynie normalnie, wszystkie twoje procesy życiowe również przebiegają zwyczajnie. To cię trochę przystopowało. Jeśli to prawda trucizna w twoim organizmie zabije cię zanim zdołasz przyswoić zgromadzoną tu wiedzę... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 24, 2013 Share Napisano Maj 24, 2013 (edytowany) - Słuchaj. Możesz jakoś mnie zbadać, bo ktoś mi powiedział że w moim ciele jest trucizna która mnie ukatrupi. To bardzo ważne nim rozpocznę naukę. Edytowano Maj 24, 2013 przez peros81 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts