Enimean Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 (edytowany) Najbardziej epickie było kiedy... No właśnie, kiedy? Spotkłam się już z wieloma zakończeniami tego tekstu. Niektórzy sądzą że jest to jeżdzenie koniem po statku kosmicznym ( Doktor Who), inni że wielka woja grzybów (Pora na przygodę), a jeszcze inni żę jest to trwanie w lodowcu przez 70 lat (Kapitan Ameryka). A może jest to jedne z genialnych tekstów typu; '- Pora na flirty będzie później. - Obiecujesz? - Dwanaście akademi właśnie wybuchło.' (Doktor Who) A jaka jest twoja propozycja? Edytowano Czerwiec 22, 2013 przez NimfadoraEnigma Link do komentarza
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 (edytowany) Najbardziej epicki moment? Niech pomyślę. Jedyne co mi się nasuwa to ten moment przed bitwą w pierwszej Narnii. Ale przez moją słabą pamięć do takich rzeczy sądzę, że niedługo... A czort z tym! Najbardziej epicka była walka Simona i drużyny w Tengen Toppa Gurren Lagann Lagann-hen z antyspiralnym. Edytowano Maj 26, 2013 przez PiekielneCiastko Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Czerwiec 22, 2013 Share Napisano Czerwiec 22, 2013 (edytowany) Bitwa o Helmowy Jar i okrzyki Uruk Hai - Władca PierścieniGorączka - strzelanina po napadzie na bankTitanic - katastrofa (cała)Gladiator - ujawnienie się Maximusa (do dziś pamiętam te słowa... oprócz pełnego imienia rzecz jasna )My name is Maximus - tu bełkot o wojsku i służbie PRAWDZIWEMU cesarzowi - Father to a murdered son, husband to a murdered wife. And I will have my vengeance, in this life or the next. Genialna scena.Władca Pierścieni: Powrót Króla - http://www.youtube.com/watch?v=rCZ3SN65kIs EDIT - jak mógłbym zapomnieć... Pay It Forward - Calling All Angels (lepiej obejrzyjcie cały film)Labirynt Fauna - zakończenieSierociniec - prawda wychodzi na jaw Edytowano Czerwiec 22, 2013 przez Triste Cordis Link do komentarza
Kruczek Napisano Czerwiec 22, 2013 Share Napisano Czerwiec 22, 2013 puźniej.To męczące. Link do komentarza
Airlick Napisano Lipiec 3, 2013 Share Napisano Lipiec 3, 2013 Labirynt Fauna - zakończenieOoo, tak. Tak. Zakończenie "Labiryntu Fauna" wgniatało w fotel. Właściwie, cały film wgniatał w fotel. Cudowny, naprawdę cudowny, bardzo niewiele filmów jest równie wzruszających.Ah, plan na jutro - obejrzeć go znowu. A od siebie dodam serialową adaptację Krwawych Godów. Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Lipiec 4, 2013 Share Napisano Lipiec 4, 2013 (edytowany) Ooo, tak. Tak. Zakończenie "Labiryntu Fauna" wgniatało w fotel. Właściwie, cały film wgniatał w fotel. Cudowny, naprawdę cudowny, bardzo niewiele filmów jest równie wzruszających.Ah, plan na jutro - obejrzeć go znowu. A od siebie dodam serialową adaptację Krwawych Godów. A widziałeś może Sierociniec? Zrobił na mnie jeszcze większe wrażenie. Więcej nie powiem. I dodam coś z gier - dobre zakończenie z Bioshocka 2, a jeśli ktoś chce poudawać że coś mu wpadło do oka to polecam neutralne Bohater umiera ochraniając "córkę" do końca. A jej słowa, zapłakana twarz i słowa wypowiedziane na koniec rozwalą nawet największego twardziela - "Tatusiu, gdziekolwiek jesteś... tęsknię" - i weź się terefere nie wzrusz. Edytowano Lipiec 4, 2013 przez Triste Cordis Link do komentarza
Airlick Napisano Lipiec 4, 2013 Share Napisano Lipiec 4, 2013 A widziałeś może Sierociniec? Zrobił na mnie jeszcze większe wrażenie. Więcej nie powiem.Planowałem, ale jakoś się nie złożyło. Tytuł cały czas zachowuję w pamięci. Link do komentarza
Zoameldar Napisano Lipiec 5, 2013 Share Napisano Lipiec 5, 2013 Zakończenie Szóstego zmysłu, Madoki i Code Geass. I nie wiem czy to się liczy - chwila kiedy uświadamiasz sobie o czym jest 2001: Odyseja Kosmiczna. Link do komentarza
Arashel Jajir Napisano Lipiec 5, 2013 Share Napisano Lipiec 5, 2013 Jackie: Im in my bathrobe Doctor: Yes you are Jackie: Theres a strange man in my room Doctor: Yes there is Jackie: Anything can happen now Doctor: No To mnie rozwaliło. Link do komentarza
MisterGonzo Napisano Lipiec 10, 2013 Share Napisano Lipiec 10, 2013 (edytowany) 1. Zakończenie "Blade Runnera".Konfrontacja Harrisona Forda i Rutgera Hauera. Czego chcieć więcej? 2."2001: A Space Odyssey" - segment z komputerem pokladowym HAL-9000. 3."A Clockwork Orange" - najlepszy filmowy opening jaki widziałem. Genialny "Funeral of Queen Mary" i monolog bohatera. 4. "For a Few Dollars More" - finałowy pojedynek. Czyli Leone, Morricone, Eastwood, Van Cleef i Volonte w jednej niesamowitej scenie. 5. "Edward Scissorhands" - taniec w śniegu. Tak bardzo chciałbym to zobaczyć w kinie ;_; Za późno się urodziłem. " 6. "Throne of Blood"Śmierć Taketori Washizu. Co ciekawe: w scenie zostały użyte prawdziwe strzały.http://www.youtube.com/watch?v=tF_AgZvNB0I 7. "Saving Private Ryan" - szturm na plażę Omaha. 8. "Psychoza" - "scena prysznicowa"Cenzorzy nie chcieli pozwolić, żeby w scenie pojawiła się nagość i przemoc. Hitchcock zagrał im na nosie stosując wymowne ujęcia i cięcia. 9. "Inglorious Bastards" - scena w kinie. Ciężko wyrozróżnić jakiś moment. Cała ostatnia część filmu była znakomita. 10. "Silence of the Lambs"Ucieczka Hannibala Lectera. Jak mogłem zapomnieć o tym? 11. "Apocalypse Now" - słynna scena z helikopterami.http://www.youtube.com/watch?v=Gz3Cc7wlfkI To po prostu trzeba zobaczyć... Edytowano Lipiec 15, 2013 przez MisterGonzo Link do komentarza
Recommended Posts