black_scroll Napisano Czerwiec 21, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2013 - Nic nie rozumiesz - odwrócił się do ciebie z gniewem. - Nie ma nas! Jeśli nam nie pomożecie, nasza planeta stanie w ogniu wojny totalnej. A jeśli to się stanie... Cała nasza rasa wymrze. Nie można na to pozwolić. Mogę pozwolić ci wrócić do statku, a nawet może oddam broń, ale w zamian chciałbym wysłać z tobą własnych inżynierów, którzy zbadają waszą technologię i prosiłbym, aby wasi inżynierowie, w miarę możliwości, podzielili się waszą wiedzą. Każdy, nawet najprostszy wynalazek, może nam pomóc przechylić szalę zwycięstwa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Czerwiec 21, 2013 Share Napisano Czerwiec 21, 2013 (edytowany) - Dobra. Zgadzam się. Jako prezent damy wam dziesięć mechów Loki i jednego Yrimra. To powinno wam wystarczyć na stworzenie kopi. A teraz, możemy już iść? bo pewnie załoga się martwi. Edytowano Czerwiec 21, 2013 przez peros81 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Czerwiec 21, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2013 - Mechy, macie mechy? - zdziwił się jeden strażnik, lecz po surowym wzroku Black Hooves'a natychmiast zamilkł. - Strażnicy was odprowadzą do lasu - burmistrz podniósł się z miejsca. - Inżynierów proszę się spodziewać jak najszybciej. Do widzenia. Zostaliście wyprowadzeni z gabinetu, a następnie z ratusza. - Rety chciałabym przyjrzeć się szczegółowiej waszej architekturze, w ogóle, to co jecie? - spytała pani doktor strażnika. - Bo wydzielacie promieniowanie większe niż burmistrz, może to dieta? Albo robicie jakieś niebezpieczne misje? Kapitanie? - teraz zwróciła się do ciebie. - Może mogłabym tu zostać i zbadać działanie tutejszego społeczeństwa? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Czerwiec 21, 2013 Share Napisano Czerwiec 21, 2013 (edytowany) - Camper, słyszałeś? Zostajesz z panią doktor. Jak jej się coś stanie, zobaczę choć maleńką ranę. To jak przeżyje karę Arii, to zrobie ci taki syf z mordy że żniwiarze będą ładniejsi. Edytowano Czerwiec 21, 2013 przez peros81 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Czerwiec 21, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2013 Turianin westchnął. - Skoro tak szef uważa - zerknął spode łba na asari. Chyba nie podobało mu się zostawać samemu z panią doktor wśród czteronogich, ale rozkaz to rozkaz. Strażnikowi chyba się też nie podobał ten pomysł, ale nic nie powiedział. - Dobra idziemy - rzekł inny jednorożec. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Czerwiec 21, 2013 Share Napisano Czerwiec 21, 2013 (edytowany) - Idziemy - powiedziałem, wziąłem swoje bronie i poszedłem spowrotem do statku Nautilus. Mam nadzieje że nie okaże się to wielkim przekrętem. Edytowano Czerwiec 21, 2013 przez peros81 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Czerwiec 23, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 23, 2013 Strażnicy poprowadzili was przez kanion, którym się tu dostaliście, jednak zaraz odbiliście w prawo, dochodząc do skały. Okazało się, że w skale znajduje się ukryta winda z tylko dwoma przyciskami. Jednorożec delikatnie wepchnęły was dwóch do środka, po czym sami weszli. Była to winda towarowa, także cztery kuce + dwoje ludzi, akurat się mieściło. Dowódca wcisnął górny przycisk, po czym jego róg zaświecił się słabym światłem. - Kapitanie - szepnął do ciebie Strzykawa. - Jak pan myśli czemu im się świecą te rogi czasem, a czasem nie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Czerwiec 23, 2013 Share Napisano Czerwiec 23, 2013 - to tak samo jak u nas z biotyką. Świeci, to magi używają. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Czerwiec 26, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 26, 2013 - Pewnie tak - mruknął medyk. Jechaliście dobre piętnaście minut, aż w końcu drzwi windy otworzyły się, rażąc wasze oczy promieniami słońca. Byliście znowu na górze, po prawej majaczył las, a przed wami w oddali, widać było Nautilusa, z którego unosił się delikatny dym. Dookoła statku stało kilka, drobnych postaci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Czerwiec 26, 2013 Share Napisano Czerwiec 26, 2013 - Coś mi tu nie gra. Bądzcie ostrożni - powiedziałem i poszedłem w strone statku z wyciągniętą bronią. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Czerwiec 28, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 28, 2013 Podchodząc bliżej, okazało się, że statek otoczony jest przez kuce. Kilku z nich, najbliżej statku, nosili kitle i okulary, wyglądając jak typowi naukowy ze starych filmów klasy B, z lat 90 XX wieku. Stukali, skrobali, wąchali, lali różne płyny na powierzchnię Nautilusa, badając jego najróżniejsze cechy zewnętrzne. Otaczał ich kordon żołnierzy, mających chronić inteligentów w razie niebezpieczeństwa. - Ka.. apitanie - wróciła łączność z Nautilusem, sierżant Vimms odetchnęła z ulgą. - Sir, wróciła z panem łączność, martwiliśmy się tutaj na statku. Jakieś inteligentne konie otoczyły Nautilusa. Mamy tu małą dyskusję, czy otwierać do nich ogień. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Czerwiec 28, 2013 Share Napisano Czerwiec 28, 2013 - My też paru mamy - odpowiedziałem. Potem wzróciłem się do najbliższego inżyniera z naszych. - To wasi? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Czerwiec 29, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 29, 2013 - Ano chyba nasi - poprawił okulary. - Widać burmistrz nie czekał na wasze pozwolenie kapitanie. Ale to płotki, zbadają powierzchnię statku i wrócą. Natomiast my, wolelibyśmy wejść do środka i zbadać wszystko, co tylko się da. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Czerwiec 30, 2013 Share Napisano Czerwiec 30, 2013 (edytowany) - Oby nie rozwalili kadłuba - powiedziałem i poszedłem na statek. - Opowiedzcie mi o Lunie, jaka ona jest? Edytowano Czerwiec 30, 2013 przez peros81 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Lipiec 1, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 1, 2013 - Cóż... Luna to potężna księżniczka, o kolorze sierści nocnego nieba, i perlistym głosie, choć potrafi głośno przemawiać. Jest sprawiedliwa, mimo że nie tak trudno wyprowadzić ją z równowagi... - jeden z inżynierów zaczął wychwalać swoją władczynię. Gdy słuchałeś tego przydługawego monologu, śluza otworzyła się, a Ty, Strzykawa i kucyki weszliście na pokład, zostaliście zdekontaminowani. Na szczęście detektor nie postrzegał obcych, jako zagrożenia. Kiedy drzwi na statek otworzyły się, w drzwiach stała sierżant Vimms, która zasalutowała ci. Kuce niepewnie, choć z pewną dozą fascynacji, oglądali wnętrze Nautilusa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 1, 2013 Share Napisano Lipiec 1, 2013 - Sierżancie. Te Kuce są naszymi gośćmi na Nautilusie. Pokażcie im trochę naszej technologi, ale nie dopuszczajcie ich do Reaktora, nie chce ryzykować wybuchu statki. Dowódco eskapady kucyków, idziesz zemną do pokoju łączności - powiedziałem i poszedłem tam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Lipiec 4, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 4, 2013 Sierżant Vimms zasalutowała ci, niechętnie patrząc na gości. Podążyli za nią, pytając ją praktycznie o każdy, nawet najmniejszy element statku. Za tobą podążyła jedna z niewielu klaczy inżynierów. Miała różowe umaszczenie, długie rzęsy mrugające niezwykle często, co po chwila odkrywały i zasłaniały błękitne oczy. Smukłym pyszczkiem, tak jak inne kucyki, rozglądała się po całym statku. Machając jasnożółtą grzywą spiętą w kok. Weszliście do pokoju komunikacyjnego. Było to puste pomieszczenie, z okrągłym podestem i ekranem na przeciwległym kącie sali. Klacz wyciągnęła w twoją stronę kopytko. - Chyba ostatecznie się nie przedstawiłam, jestem Vanillia Gear, szefowa inżynierów lądowych miasta Hollow Shades. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 5, 2013 Share Napisano Lipiec 5, 2013 (edytowany) - Miło mi cię poznać. Ja jestem Adam Volsky. Teraz nadchodzi ta część pracy której wprost nienawidzę. Kontakt z moją szefową - podchodzę do konsoli i włączam kanał komunikacyjny z Arią. Edytowano Lipiec 5, 2013 przez peros81 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Lipiec 7, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 7, 2013 Najpierw włącza się dźwięk. Jest on niestabilny, widocznie promieniowanie z tej planety zakłóca sygnał. Wkrótce pojawia się też obraz, jednak większość stanowią szumy. Mimo to dostrzegasz dostojną sylwetkę Arii, siedzącej na swojej kanapie w odnawianych Zaświatach. - Czeg.szspzsz.cesz? - szefowa jak zwykle zachowuje się, jakby miała zaraz zacząć gryźć. - Szpszdzie Sahile? - jej twarz wydawała się większa, kiedy przybliżyła się do komunikatora. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 8, 2013 Share Napisano Lipiec 8, 2013 - Tutaj Kapitan Adam Volsky. Nawiązałem kontakt z przedstawicielami nieznanej dotąd rasy. Ich pole promieniotwórcze planety wytwarza coś co zakłóca nam komunikacje. SI spróbuje poprawić sygnał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Lipiec 9, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2013 - Po chol*trzask*ci nalepszpszpszgę i techni*trzask* skoro nie potrafipszpszpszpszpszonego promieniowania?! - Aria była widoczna i słyszalna wyraźniej. Na jej twarzy było widać rozczarowanie, a to nie oznaczało nic dobrego. - I ponawiam pytanie: gdzie jest Sahile? To ona powinna mi złożyć raport na temat tego promieniowania i planety, o. Widzę, że zdążyłeś już wpuścić tubylców na MÓJ statek - dostrzegła Vanillię Gear. - Dopilnuj, żeby niczego nie zwinęli. I czekam na raport od Sahile. Ma mi go wysłać jak najszybciej. Aria bez odbioru - szefowa rozłączyła się. - Dziwna ta twoja szefowa - skwitowała krótko klacz. Postukała w swój prymitywny omniklucz i skrzywiła pyszczek. - Wasz statek wytwarza jakieś dziwne promieniowanie, blokujące mój sygnał komunikacyjny z Hollow Shades. Używacie jakiegoś dziwnego pola? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 9, 2013 Share Napisano Lipiec 9, 2013 - Biotyka się zwie - powiedziałem po czym włączyłem komunikator. - Pani doktor, Aria chce z panią porozmawiać. Na mnie to już pewnie wydała wyrok - powiedziałem ze smutkiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Lipiec 11, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 11, 2013 Próbowałeś się skontaktować z doktor Sahile, ale twój komunikator milczał. Klacz uśmiechnęła się kwaśno. - Widać nasza magia zakłóca waszą technologię, tak jak wasza biotyka naszą. Powiedz mi proszę, która rasa jest u was naszym odpowiednikiem jednorożców? Czy to ten dziwny potwór co był z tobą w mieście, czy raczej takie stworzenia jak tamta niebieska klacz co została? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 - Raczej ta niebieska. Co do tego potwora który się nazywa Antilus, to o się zgodzę. Wyjątkowo szpetny. Masz jakiś komunikator, muszę wezwać jakoś panią doktor. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Lipiec 14, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 14, 2013 Na twarzy Vanilli Gear zagościł kwaśny uśmiech. - Nie bardzo słucha pan, co się do pana mówi, panie kapitanie? Przecież mówiłam panu, że mój panel komunikacyjny nie działa przez tą waszą 'biotykę'. Zerknęła na ekran, jakby z nadzieją, że Aria wznowi komunikację z tobą. - Skoro pani doktor jest taka ważna, powinien ją mieć pan bardziej na oku - skwitowała krótko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts