Skocz do zawartości

Kucykowe kolekcje

Recommended Posts

Dnia 3.06.2015 o 00:12, Kyoko napisał:

A u mnie skromne pamiątki z Magnificonu i prezent imieninowy od przyjaciółki (snowglobe):

Odkryj ukrytą treść

Przezroczysta Twillight jest tak podobna do Luny, że pomyślałam iż jest Luną ;___; 

Poduszka bardzo mi się podoba. 

Dnia 3.06.2015 o 10:09, Uszatka Derpatka napisał:

Przezroczysta Twillight jest tak podobna do Luny, że pomyślałam iż jest Luną ;___; 

Zapewniam, że w rzeczywistości wyglądają zupełnie inaczej i nie da się ich pomylić.  :fluttershy5:
A poduchy nie mogłam nie kupić, chociaż początkowo ją ominęłam.

Dnia 3.06.2015 o 13:44, BRONIESiPEGASIS napisał:

A za ile była ta poducha i czy były też inne rodzaje?

20-25 zł, nie pamiętam dokładnie. Z innych widziałam jedynie Fluttershy, ale dam sobie rękę uciąć, że na innych konwentach była też Pinkie. Podejrzewam, że się po prostu szybko wyprzedają (jak kupowałam swoją, to tej z Flutterką już nie było).
  • +1 1

Sam nie posiadam tej gry, ale jednak myślę, że warto o niej wspomnieć, tymbardziej, że jest to Polska gra!

Odkryj ukrytą treść

A jest to gra "Świat kucyków 3"

QChNn7y.jpg?1EXNTWHh.jpgr7bFgGB.jpg?18YOm5xV.jpg

Edytowano przez BRONIESiPEGASIS

Śliczny kubek.  :fluttershy4:

Ja dzisiaj odpakowałam lalkę Twilight z Biedry, którą kupiłam przed Dniem Dziecka:

Odkryj ukrytą treść

Więcej fot tutaj:
http://figurkowo-konwentowo.blogspot.com/2015/06/recenzja-24-kucykowy-wtorek-lalka.html
...ale generalnie nie warto, jeśli nie jesteście fanami postaci (pewnie w Biedrze już ich nie ma, ale to tak na przyszłość, jakby się pojawiła okazja).

Dnia 16.06.2015 o 21:56, Uszatka Derpatka napisał:

Pólka? Komputer? Parapet?

A może nie może? Wiesz, nie wszyscy mają rodziców, którzy to akceptują :(

Ja niem mam tego problemu na szczęście i Twilicorn zdobi mi konsole, bo akurat półka zapchana.

Edytowano przez Accurate Accu Memory
  • +1 1

Dnia 16.06.2015 o 22:28, Accurate Accu Memory napisał:

Ja niem mam tego problemu na szczęście i Twilicorn zdobi mi konsole, bo akurat półka zapchana.

Tylko, że wedle profilu lat ma tyle, że sam mógłby być rodzicem :v

Edytowano przez Uszatka Derpatka

Dnia 16.06.2015 o 22:28, Accurate Accu Memory napisał:

Dnia 16.06.2015 o 22:45, BRONIESiPEGASIS napisał:

ale sam nie mieszkam i rodzice krzywoby patrzyli na takie zabawki w tym wieku...

A nie mówiłem? Ja mam 28 lat i pełna akceptacje :) W rodzinie, choć nie wiem jakby wujostwo zareagowało :( Kumple najbliżsi, tez akceptują. Bo top moje stado, jak się nie akceptuje zainteresowań przyjaciela, które są dla niego ważne, to nie jest się nim dla niego... Sam to usłyszałem z ust kolegi, któremu to się dziwne wydaje, ale akceptuje. To samo z rodziną...

Nie należy się wstydzić zainteresowań. Bajki są DLA LUDZI w końcu :)

PS: JEŚLI TAK BARDZO WSTYDZIMY SIĘ CZEGOŚ OKAZAĆ. TO MOŻE TO ZNAK, ŻE W OGÓLE, NIE POWINNIŚMY SIĘ TYM NAWET INTERESOWAĆ? CIEKAWA ROZKMINA :)

Edytowano przez Accurate Accu Memory
  • +1 5

Dnia 16.06.2015 o 22:45, BRONIESiPEGASIS napisał:

Ta, mógłbym mieć już dzieci i to nawet siedmioletnie, ale sam nie mieszkam i rodzice krzywoby patrzyli na takie zabawki w tym wieku...

W sumie to ja bym się bardziej wstydziła mieszkać z rodzicami w tym wieku, niż trzymać kolorowe figurki...

11009209_969238979788145_686518220739122

• +1 1

Dnia 19.06.2015 o 11:15, Kamisha napisał:

W sumie to ja bym się bardziej wstydziła mieszkać z rodzicami w tym wieku, niż trzymać kolorowe figurki...

A wiesz, że za mieszkanie trzeba płacić...? :rarity5: Edytowano przez BRONIESiPEGASIS

Dnia 19.06.2015 o 11:19, BRONIESiPEGASIS napisał:

A wiesz, że za mieszkanie trzeba płacić...? :rarity5:

Niesamowite! Ale w tym wieku to już chyba wypada jakąś pracę podłapać, co?

Żeby nie było, ze jestem gołosłowna, oznajmię, że na swoim jestem już prawie 7 lat.

Jak się wstawia obrazki w spojler? :/

Jedna z moich półek:

11206094_952589308119779_679484952448538

• +1 3

Jejku, a wiesz ze pracuje od 7 lat?

Tylko, ze facetowi trudniej jest podlapac bogata zone, niz dziewczynie bogatego meza... :dunno: Takie czasy...

Ps. Mieszkanie w ktorym mieszkam nalezy do mnie od 18 roku zycia, wiec po co mam szukac innej chaty... :rarity5:

Dnia 19.06.2015 o 12:59, BRONIESiPEGASIS napisał:

Tylko, ze facetowi trudniej jest podlapac bogata zone, niz dziewczynie bogatego meza... Takie czasy...

Wybaczcie za offtop, ale widząc to aż poczułam jak mnie skręca w środku... BiP, co ty chrzanisz? Nie trzeba mieć bogatej partnerki/partnera żeby mieszkać samemu O_o A na miejscu Kamishy poczułabym się w tym momencie urażona.

Swoją drogą piękna kolekcja Kamisho ^^ No...w każdym razie na tej półce. 

• +1 1

Dnia 19.06.2015 o 13:18, Uszatka Derpatka napisał:

Wybaczcie za offtop, ale widząc to aż poczułam jak mnie skręca w środku... BiP, co ty chrzanisz? Nie trzeba mieć bogatej partnerki/partnera żeby mieszkać samemu O_o A na miejscu Kamishy poczułabym się w tym momencie urażona.

Nie czuje się urażona, bardziej rozbawiona - tym, że ktoś nieporadnośś życiową tłumaczy faktem, iz nie znalazł sobie bogatego partnera :D Na swoje utrzymanie zarabiam sama, a były tez czasy, kiedy tylko ja miałam prace i utrzymywałam nasz dom. Także ten... ;]

Dnia 19.06.2015 o 13:18, Uszatka Derpatka napisał:

Swoją drogą piękna kolekcja Kamisho ^^ No...w każdym razie na tej półce.

Dziękuję :) niedługo będę mogła wreszcie wystawić całą kolekcję na półki tak, żeby było ją lepiej widać, póki co wszystko ciśnie sie na małym metrażu w pracowni... ;)

Cóż mogę rzec.... Współczuję rodzicom, których dzieci wstydzą się z nimi mieszkać, moi mieli widać farta... :dunno: BTW jak już pisałem mam już własne mieszkanie, ale nie wywalę rodziców jak inni...

• Utwórz nowe...