Mad Mike Napisano Maj 2, 2012 Share Napisano Maj 2, 2012 Dobra, wypadałoby się pochwalić moim (skromnym jak na razie) dorobkiem twórczości. Tu jest link do mojego deviantArta. Po maturze powinno się coś zacząć tam pojawiać. No to lecimy: Z okazji 100 milionów wyświetleń na Equestria Daily: pierwsze w miarę prawdziwe dzieło i od razu się szarpnąłem na coś wielkiego. Grubo ponad 100 godzin w to poszło i były drobne problemy ze skończeniem na czas. Od groma niedociągnięć i tak właściwie, to w paru miejscach niedokończone, ale już nie udało/nie chciało mi się wracać i poprawiać.Pięć szybkich prac na Artist Training Grounds na EqD: robione raczej szybko, byle skończyć i iść spać, bo przypominało mi się zawsze późnym wieczorem. Nie linkuję, bo nie są niczym wybitnym. Są w galerii na dA jak ktoś już koniecznie musi zobaczyćBanner dla EqD: Phoe raz postnęła pełno R63 OC prowadzących owego bloga. Taką radochę z tego miałem, że postanowiłem im banner zrobić. Parę dni był w użyciu.AJ/RD; Pinkie's mind is full of felt; My Little Buck to the Future: 3 projekty koszulek na konkurs na welovefine.com. Pierwszy raz się dorwałem do wektorów i jakoś to nawet wyszło. Tego z DeLoreanem kończyłem całą noc żeby zdążyć przed terminem. No i zdążyłem... na minutę przed. I na razie tyle. Aha, no i jeszcze moje combo avatara i sygnaturki. Wczoraj wymyśliłem. Wektory nie moje, nie mam teraz czasu wszystkiego rysować itd. V2 może po maturze. Reaktywacja pomaturalna.Rysunki codzienne: 6.06.20127.06.20128.06.20129.06.201210.06.201211.06.201212.06.2012Tu było trochę przerwy i zmiana podejścia19.11.2012S1E3 1 2 3 4S1E4 1 2 Bannery: Equestria Daily 200 million hits Niekucykowe tradycyjne: Martwa natura 1Martwa natura 2 Newbie Artist Training Grounds 2012: Day 1Day 2Day 3Day 4Day 5Day 6Day 7Day 8Day 9Day 10Day 11Day 12Day 13Day 14Day 15Day 16Day 17Day 18Day 19Day 20Day 21Day 22Day 23Day 24Day 25Day 26Day 27Day 28Day 29Day 30 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Maj 2, 2012 Share Napisano Maj 2, 2012 Weeeeeee uwielbiam twojego DeLorianaaaa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemuur Napisano Maj 2, 2012 Share Napisano Maj 2, 2012 Wow... Zarąbiste działa! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczusiowy Napisano Maj 2, 2012 Share Napisano Maj 2, 2012 Dobra. Insta-watch na Deviancie idzie. Ciekawe prace, zwłaszcza bannery. Ach, ta matura, mi też krzyżuje plany. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vandal Napisano Maj 2, 2012 Share Napisano Maj 2, 2012 Genialne prace! A AJ/RD i My Little Back to the Future po prostu mnie urzekły. To nawiązanie do FTATR. Swoją drogą jednego z moich ulubionych albumów AC/DC. Chętnie bym się w taką koszulkę zaopatrzył. A DeLorean dosłownie zagina czasoprzestrzeń. Mam słabość do tej filmowej trylogii. Myślę, że należysz do ścisłej czołówki forumowych grafików. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrFreeze Napisano Maj 3, 2012 Share Napisano Maj 3, 2012 Bardzo fajne prace xD ... AJ/RD & My little bact to the future są genialne , a DeLorean jest .... po prostu epicki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Mike Napisano Czerwiec 6, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Jako że matury już dawno się skończyły, udało mi się zagonić moje leniwe spoiwo kończyn dolnych z plecami do uprawiania twórczości. Taki mam plan aby codziennie zapełnić stroną A4 rysunkami kuców. Zabierałem się do tego od jakiś 3 miesięcy, kiedy to kupiłem szkicownik. Z 2 tygodnie temu dokupiłem gumki i wczoraj w końcu udało się zacząć. Na razie rysuję patrząc na screeny, po kolei od pierwszego odcinka, stąd tu tyle Twi. Nie znam się kompletnie co i jak z ołówkami itd. więc najpierw robię zgrubny szkic 2B, potem to lekko wymazuję gumką chlebową, udokładniam HB i następnie końcowe linie 3H. Później wymazać resztę, poprawić jeszcze raz 3H, ew. brwi itp. HB i tyle. Jak mi się cieniowania zachciało to 2B i HB. Miejscami trochę pozostawało tych wstępnych szkiców, no ale mówi się trudno. Cool story, huh? Nie? Mniejsza, macie skutki: I link na dA Pomijałem cutie marki i szczegóły grzywy/ogona, bo zależy mi głównie na anatomii, proporcjach, twarzy, itd. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemuur Napisano Czerwiec 6, 2012 Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Genialne! Proporcje u ciebie są świetne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczusiowy Napisano Czerwiec 6, 2012 Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Jak na początek - znakomicie, jestem pod wrażeniem. Dosłownie bez zarzutu. Pytanie - ile przeciętnie czasu zajmuje Ci narysowanie jednej postaci? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Czerwiec 6, 2012 Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Przyłączam się do pytania poprzednika oraz czekam na kolejne kartki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Mike Napisano Czerwiec 8, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 8, 2012 Z pierwszej kartki na jednego kuca szło 30-60 minut. W zależności od ilości passów i bajerów typu cieniowanie i cutie marki. W drugiej tak do 30 minut chyba, bo postanowiłem przyspieszyć i od razu po 2B robiłem wersję finalną w 3H. Powoduje to trochę niedoskonałości, ale w granicach tolerancji. No może z wyjątkiem tych dwóch horrendalnie wyciągniętych szyj. Nie mam pojęcia co poszło źle. Niniejszym, Pegasi (RD) Edition: Wings are %#@*&^$ complicated. Link na dA. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Mike Napisano Czerwiec 9, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 9, 2012 Kolejna strona. Cały czas jestem jedną do tyłu. Słabo to idzie i powoli zaczyna mi się odechciewać. Link na dA. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Mike Napisano Czerwiec 11, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 11, 2012 Wczoraj się leniłem pocinałem w BF3, więc dzisiaj 2 strony. I tak dalej jestem 1 do tyłu. Odpuściłem sobie poprawianie wstępnego szkicu. Wszystkie proporcje, itd. są już na miejscu, a zajmuje to 10-12 minut na kuca. Jak zacznę poprawiać, to z 20 minut dochodzi. Tak mogę robić szybciej i więcej. A i tak swój wątpliwy urok ma. No i pierwszy raz rysowałem Fluttershy. Ma taką fajną grzywę do rysowania. I pierwszy alicorn. Jakoś wyszła. deviantArt deviantArt Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 Sądzę, że jest w tym jakaś droga, ale kreska jest bardzo niewyraźna, osobiście mi się to nie podoba... Ale widzę np. NMM po lewej z niedopracowanym ogonem ale cała reszta jest naprawdę fajna. Nie masz zbytnio problem z proporcjami czy pomysłem. Pozytywnie, tylko ta kreska! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Mike Napisano Czerwiec 13, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 13, 2012 Biegając kilka razy na kilkaset metrów nie nauczy Cię biegania kilometrów. wat. Szósta strona, 6 kuców, dwie Nightmare Moon. I Rainbomber Dash. Uwielbiam rysować grzywę Fluttershy. I w ogóle ją całą. deviantArt Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczusiowy Napisano Czerwiec 13, 2012 Share Napisano Czerwiec 13, 2012 W tym tempie.... Dojdziesz do 20 strony i będziesz rysował wszystko z głowy, zobaczysz. ;] Ale jest super. Dobre proporcje i detale. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Mike Napisano Czerwiec 15, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 15, 2012 O ile do tej 20 strony dotrwam. Była Nightmare Moon, czas na Celestię. *zakłada skafander, na wypadek gdyby Tarr* deviantArt Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Mike Napisano Czerwiec 25, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 25, 2012 No więc ten... tego. Rysunki trochę padły (jak wszystkie ambitniejsze moje zamiary) ale zrobiłem banner dla Equestria Daily z okazji 200 milionów wyświetleń. Taki o: Tło jest przezroczyste, jak ktoś chce zobaczyć jak to wygląda w akcji, to jeszcze tam wisi. Link na dA Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Czerwiec 25, 2012 Share Napisano Czerwiec 25, 2012 Mi się bardzo podoba, nawet nie mam się do czego przyczepić Jak skończę parę rzeczy które zacząłem i tak po trochu robię, to też będę musiał się zabrać za rysowanie kuców, bo trzeba się kiedyś wprawić.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluedraft Napisano Czerwiec 29, 2012 Share Napisano Czerwiec 29, 2012 Dla mnie Bomba najbardziej mnie zafascynował projekt Back To The Future oraz sposób szkicowania postaci w te wakacje zabieram się za rysowanie swojego OC więc szukam wszystkiego co mogło by mi pomóc w jego rysowaniu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Mike Napisano Lipiec 12, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 12, 2012 Znowu kartka i ołówki, tym razem A3 i martwa natura, czy jak ktoś woli z angielska "nieruchome życie". Rysowane do portfolio na egzamin na studia. Z 4 godziny zeszły, czy jakoś tak. Skanowane aparatem, bo nie posiadam aż tak wielkiego skanera, trochę w Photoshopie podciągnięte. deviantArt Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Angel Wing Napisano Lipiec 12, 2012 Share Napisano Lipiec 12, 2012 OMG ja przy tobie to jestem na poziomie tak nie wiem przed przedszkolem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Future Pony Napisano Lipiec 12, 2012 Share Napisano Lipiec 12, 2012 Świetna praca, mocno mnie demotywująca A przez chwilę myślałem że umiem rysować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Lipiec 12, 2012 Share Napisano Lipiec 12, 2012 Tarreth swaguje dookoła, z ciemnymi okularkami na nosie. Widziałem to na żywo. YEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! I już wtedy byłem jelly ^^ Lubię Twoje szkice, acz po mojemu ciut za dużo tam zbędnych linii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Mike Napisano Lipiec 14, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 14, 2012 Dobra, zrobiłem kolejną martwą naturę. Drewniana solniczka, solniczka ze szczotkowanej stali, szklanka po Nutelli i to wszystko postawione na lustrze. Tak żeby overkill był porządny. 5-6 godzin zeszło. deviantArt Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts