Eivel Napisano Styczeń 18, 2014 Share Napisano Styczeń 18, 2014 (edytowany) Przenoszenie serwera zakończone. Launcher powinien automatycznie zaktualizować listę serwerów. W razie gdyby tego nie zrobił, należy dodać ręcznie nowe ip: 37.59.24.236:26665 Edytowano Styczeń 18, 2014 przez Eivel Link do komentarza
Beton Napisano Luty 7, 2014 Autor Share Napisano Luty 7, 2014 W dniu dzisiejszym zaktualizowaliśmy paczkę modów. Oprócz aktualizacji większości modów do najnowszej wersji, dodaliśmy także nowe: Chisel oraz CustomNPCs. W przypadku problemów z uruchomieniem Minecrafta, należy usunąć folder „.asielauncher”. Krótki opis jak to zrobić: Windows: Wchodzimy do folderu C:\Użytkownicy(Users)\Nazwa_użytkownika\ znajdujemy w nim katalog „.asielauncher” i usuwamy go. Linux: Wchodzimy do katalogu domowego i usuwamy z niego folder „.asielauncher”. Pozdrawiamy i życzymy miłej gry. Link do komentarza
Beton Napisano Luty 17, 2014 Autor Share Napisano Luty 17, 2014 (edytowany) Dzisiaj otwarta została oficjalna strona DerpCrafta. Będziecie mogli znaleźć na niej najświeższe wieści z serwera, wraz z informacjami o nadchodzących eventach. Na stronie znajduje się także między innymi dział poradników, oraz galeria zdjęć. W przyszłości planujemy rozbudowę strony o więcej funkcjonalności. Link do strony: http://www.derpcraft.pl/ Edytowano Luty 17, 2014 przez Beton Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 19, 2014 Share Napisano Luty 19, 2014 Drogi Betonku, możesz mi powiedzieć, co to za mody na sierp i piłę tam macie? Link do komentarza
Beton Napisano Luty 19, 2014 Autor Share Napisano Luty 19, 2014 Drogi Betonku, możesz mi powiedzieć, co to za mody na sierp i piłę tam macie? Sierp i piła są z Project: Red. Ten mod korzysta z Forge Multipart, więc trzeba uważać, bo jego instalacja może negatywnie wpłynąć na działanie innych modów. Link do komentarza
Eivel Napisano Luty 21, 2014 Share Napisano Luty 21, 2014 (edytowany) Z dniem dzisiejszym rozpoczęla się wymiana Chunk Loaderów na wersję z moda Dimensional Anchors. Działają one wyłącznie gdy gracz jest zalogowany oraz wymagają paliwa do działania. Usunięciu ulegają także Strongboxy. W ciągu najbliższych paru dni, należy wystawić wymienione przedmioty w skrzyni blisko drzwi wraz z tabliczką informującą o ich zwrocie. Administracja wymieni je na materiały, jakie potrzebne były do ich utworzenia. W dniu 23.02 (niedziela) o godzinie 23:59, wszelkie niezwrócone Strongboxy i Chunk Loadery (nie dotyczy Dimensional Anchors), zostaną usunięte z serwera. Edytowano Luty 21, 2014 przez Eivel Link do komentarza
Beton Napisano Luty 27, 2014 Autor Share Napisano Luty 27, 2014 (edytowany) Z przyjemnością informujemy, że w dniu dzisiejszym zakończyliśmy przenosiny serwera na nowy hosting. Mamy nadzieję, że dzięki temu serwer będzie stabilniejszy, a co z tego wynika, gra na nim stanie się przyjemniejsza. Edytowano Luty 27, 2014 przez Beton Link do komentarza
MrCoinPL Napisano Kwiecień 10, 2014 Share Napisano Kwiecień 10, 2014 Reklama serwera by: JA https://www.youtube.com/watch?v=YNeXME2eBR0 Link do komentarza
Zegarmistrz Napisano Maj 20, 2014 Share Napisano Maj 20, 2014 Trochę pograłem, trochę posiedziałem. Ogólnie na plus, prawie nigdy nie ma lagów(nie cierpię), sam serwer stabilny i mody w nim udostępnione są sprawne = można sobie umilić trochę czasu Link do komentarza
Arpegius Napisano Maj 20, 2014 Share Napisano Maj 20, 2014 (edytowany) Trochę pograłem, trochę posiedziałem. Ogólnie na plus, prawie nigdy nie ma lagów(nie cierpię), sam serwer stabilny i mody w nim udostępnione są sprawne = można sobie umilić trochę czasu Stabilny? To jakaś nowość :-] Ale prawda że już dawno tam nie byłem. Edytowano Maj 20, 2014 przez Arpegius Link do komentarza
McKeyPL Napisano Maj 20, 2014 Share Napisano Maj 20, 2014 To teraz tylko tak powiem że serwer lekko się buntuje bo hostownia ma problemy. Link do komentarza
MegaAssassin Napisano Lipiec 15, 2014 Share Napisano Lipiec 15, 2014 nie moge wejść na server i mam nick MegaAssassin- jak wbijam to mi się wyłącza od razu mc :c Link do komentarza
Beton Napisano Lipiec 15, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 15, 2014 Podaj parametry komputera, łącznie z wersją systemu operacyjnego. Sprawdź czy generują się crash-reporty (user/.asielauncher/DerpCraft/crash-reports/), jeśli tak to wyślij je. Najlepiej, jeśli napiszesz na maila [email protected], lub wejdziesz na nasz kanał IRC. Wtedy najszybciej rozwiążemy problem. Link do komentarza
McKeyPL Napisano Lipiec 18, 2014 Share Napisano Lipiec 18, 2014 Potwierdzam z IRC. w ciągu 1h rozwiązujemy większość problemów które trzeba męczyć pare dni przez maile. Link do komentarza
Zegarmistrz Napisano Lipiec 18, 2014 Share Napisano Lipiec 18, 2014 O skuteczności adminów tam powiem tak - nie mogłem wejść na serwer. Coś mi się tam na postaci bugło. 3 adminów siadło nad tym i w jakieś 30 minut sprawdziła co było przyczyną, a kilka minut później miałem już swobodny wstęp. Link do komentarza
Camed Napisano Lipiec 19, 2014 Share Napisano Lipiec 19, 2014 Mam pytanie, czy tylko mi pojawia się taki błąd? Link do komentarza
Eivel Napisano Lipiec 19, 2014 Share Napisano Lipiec 19, 2014 1. Czy masz najnowszą Javę? Jeśli nie, to zaktualizuj. 2. Spróbuj usunąć folder .asielauncher z katalogu użytkownika i uruchomić launchera na nowo. 3. Upewnij się, że launcher ma uprawnienia do modyfikacji plików w katalogu użytkownika (możesz w razie czego uruchomić jako administrator). 4. Sprawdź, czy nie ma problemu z łącznością launchera z serwerem. Mieliśmy już sytuację, że gracz miał podobny problem. Jeśli błąd będzie się powtarzać, to pomyślimy dalej. Link do komentarza
Camed Napisano Lipiec 19, 2014 Share Napisano Lipiec 19, 2014 1. Mam najnowszą Jave, dbam o aktualizacje aplikacji. 2. Folder usunięty, to samo. 3. Uruchamiam jako administrator, nic nie daje (leci screen) 4. Nie ma, wszystko ładnie łączy, sprawdzałem na firewallu (nawet go wyłączyłem). Błąd z tego co popatrzyłem polega na tym, że launcher nie potrafi czegoś rozpackować (repackować? ~ repacking error) Link do komentarza
Beton Napisano Lipiec 19, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 19, 2014 Wygląda to na problem z pobieraniem pliku minecraft.jar. Sprawdź czy w folderze user/.asielauncher/versions/1.6.4/ masz plik minecraft.jar. Link do komentarza
Camed Napisano Lipiec 19, 2014 Share Napisano Lipiec 19, 2014 Mam potworzone foldery, aczkolwiek nie mam w nich ŻADNYCH plików Link do komentarza
Beton Napisano Lipiec 19, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 19, 2014 W folderze .asielauncher/DerpCraft/ też nie ma żadnych plików? Najlepiej wejdź na nasz kanał IRC, w ten sposób będzie łatwiej rozwiązać problem. Link do komentarza
Foxjacz Napisano Lipiec 19, 2014 Share Napisano Lipiec 19, 2014 Zarejestrowałem się na derpcrafcie, pobrałem launchera, ale jak go włączam(tzn:uruchamiam i się loguję) on znika i żadne okno z minecraftem się nie otwiera. Mogę się dowiedzieć czemu tak się dzieje? Link do komentarza
Beton Napisano Lipiec 19, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 19, 2014 Zarejestrowałem się na derpcrafcie, pobrałem launchera, ale jak go włączam(tzn:uruchamiam i się loguję) on znika i żadne okno z minecraftem się nie otwiera. Mogę się dowiedzieć czemu tak się dzieje? 1. Podaj parametry komputera i wersję systemu operacyjnego. 2. Sprawdź czy masz aktualną wersję Javy. 3. Sprawdź czy generują się crash-reporty (user/.asielauncher/DerpCraft/crash-reports/), jeśli tak to wyślij mi je na email, albo PW. Link do komentarza
Foxjacz Napisano Lipiec 19, 2014 Share Napisano Lipiec 19, 2014 1.Może być problem. 2.Mam. 3.Nie mam takiego pliku/folderu. Link do komentarza
Recommended Posts