Turoń Posted September 15, 2013 Share Posted September 15, 2013 Przerobione figurki z MLP^^ Wednesday(z Rodziny Addamsów)Edward: i mój ulubiony :3Xennomorph 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipher 618 Posted September 15, 2013 Share Posted September 15, 2013 Obcy jest niesamowity. Chciałbym takiego mieć. Spodziewałem się marnej tandety, a tu proszę. Przeróbki pierwsza klasa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turoń Posted September 16, 2013 Author Share Posted September 16, 2013 Jack Sparrow: Robot Unicorn Attack: Pyramid head Faun 8D 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipher 618 Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Grr... dlaczego od premiery filmu wszyscy upierają się przy tandetnej filmowej wersji "Piramidogłowego". Ten z gry był pod każdym względem lepszy. Ale i tak nic nie przebije Obcego. No chyba, że porządnie wykonany Big Daddy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turoń Posted September 24, 2013 Author Share Posted September 24, 2013 (edited) My little Yak, który jakoś złapał mnie za serce Oraz trochę w klimacie Star Warsów, Mój Mały Joda i jeszcze lepszy Chewbacca I na koniec niezwykle zjawiskowy kucyk syrenka :3 Edited September 24, 2013 by Turoń Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reistorm Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Wow! Naprawdę masz talent Super te figurki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turoń Posted September 26, 2013 Author Share Posted September 26, 2013 (edited) Wow! Naprawdę masz talent Super te figurki. Brońcie Panie Boże! To nie moje dzieła! (chyba że chodzi Ci o talent wyszukiwania takowych w necie ) Ale też mnie do tego ciągnie, ale niestety nie mam z czego przerabiać. Aczkolwiek raz mi się zdarzyło (były ongiś takie tanie za 4 zł z wstrętnymi cukierkami w żabce) Nazywa się Pinkie Poop Edited September 26, 2013 by Turoń Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassidy Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 fajne, chyba syrenka najlepsza, wyobrażam sobie ile pracy poszło w sam ogon. Wszystkie super.. nawet bym chciała, tę Pinkie poop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anathiela Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 Też coś znalazłam. Te kucyki są naprawdę fantazyjne, trzeba wiele pracy by tak pięknie wyglądały. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turoń Posted September 27, 2013 Author Share Posted September 27, 2013 Ostatnio udało mi się dorwać parę specjalnych farbek od brata ,który ongiś zajmował się robieniem figurek ,moze mnie by coś natchnęło...tylko kucy do przeróbki obecnie mi brak xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekzet123 Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 Ja chciałem z modeliny kiedyś kuca zrobić ale jakiś pasztet wyszedł Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrybloomOC Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 Uwielbiam Piramid head jak to zobaczyłam na Devianart to sie zastanawiałam gdzie można takiego zdobyć XDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turoń Posted October 1, 2013 Author Share Posted October 1, 2013 Uwielbiam Piramid head jak to zobaczyłam na Devianart to sie zastanawiałam gdzie można takiego zdobyć XDD W internecie znajdziesz wszystko. Jest kilka osób które robią kuce na zamówienie, ale na pewno trochę to kosztuje bo to hand-made Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassidy Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Te kucyki są naprawdę fantazyjne, trzeba wiele pracy by tak pięknie wyglądały. Jakie to słodkie jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turoń Posted November 9, 2013 Author Share Posted November 9, 2013 Jakie to słodkie jest O tak, ten jest wyjątkowo uroczy :3 Tutaj kilka kolejnych przerobionych kucynków^^ Thestral (!) oraz wyjątkowo ciekawe przerobienie z kucyka smoka, który już mało co kuca przypomina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pookhi Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Wow ostatni to dzieło sztuki Link to comment Share on other sites More sharing options...
AskMint Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 (edited) Ja robiłam z odeliny ^^ Ps. Jak dodac jakieś obrazki bo niewiem Edited November 9, 2013 by AskMint Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turoń Posted November 9, 2013 Author Share Posted November 9, 2013 (edited) Ja robiłam z odeliny ^^ Ps. Jak dodac jakieś obrazki bo niewiem [ img=link ] ,aczkolwiek ja używam zwykle takiej ikonki "Grafika" co jest nad oknem pisania postów (takie zielone okienko) I jeszcze pytanie, czym jest odelina? i jak się w tym tworzy i czym się charakteryzuje? Edited November 9, 2013 by Turoń Link to comment Share on other sites More sharing options...
AskMint Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 [ img=link ] ,aczkolwiek ja używam zwykle takiej ikonki "Grafika" co jest nad oknem pisania postów (takie zielone okienko) I jeszcze pytanie, czym jest odelina? i jak się w tym tworzy i czym się charakteryzuje? Przepraszam wkradła i sie pewna literówka a ianowicie liteka na klawiaturze nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turoń Posted November 9, 2013 Author Share Posted November 9, 2013 Przepraszam wkradła i sie pewna literówka a ianowicie liteka na klawiaturze nie działa AAaa i się domyślam, że chodzi o literkę "m" jak modelina Spokojnie nic się nie stało^^ Kiedyś mój brat cioteczny przerabiał figurki, grał w takie gry rpg i tworzył do nich prócz tych modyfikowanych figurek, również makiety. I to była wyższa szkoła jazdy, używał jakiegoś specjalnego tworzywa do takich figurek, wychodziły mu świetnie, ale niestety nie mam pojęcia jak się ta masa nazywała. Pewnie podobnego tworzywa używa się do przerabiania takich kucynków.. Jeśli dobrze pamiętam to w miare czasu samo się utwardzało, czyli nie było czegoś takiego jak zabawa z piekarnikiem czy gotowaniem (dzięki czemu można było to tworzywo łączyć z plastikiem i w tym wypadku zapewne i z gumą. Później się to maluje farbami i dorobione części idealnie się dopasowują i podobny efekt właśnie jest widoczny na tych przerobionych figurkach kucynków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Celly Posted December 2, 2013 Share Posted December 2, 2013 Żeby odświeżyć temat daje zdjęcie kucyka, który jakoś wyjątkowo podbił moje serce Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZłyKrólik Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 Piękności 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turoń Posted December 3, 2013 Author Share Posted December 3, 2013 Faktycznie cudne! A Mi chodzi po głowie, tj wraca mi to co jakiś czas, by skołować odpowiednie włosy ,figurki, i wziąć się żeby zrobić jakieś własnoręcznie wykonane customy :> Ostatnio Mój brat podarował mi sporo specjalnych farbek własnie do figurek i fajnie by było zrobić z nich jakiś pozytywny użytek^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZłyKrólik Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 To się w teorii wydaje takie fajne W praktyce to malowanie kucyków to nie problem, ale wyplatanie nowych włosów jest trochę męczące :/ Możesz spróbować, ja próbuję od jakiegoś czasu, ale nie mogę jednego skończyć (z g2) bo po kilku przeplotach palce bolą, albo sobie je przecinam :/ Może z g3 pójdzie lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turoń Posted December 4, 2013 Author Share Posted December 4, 2013 To się w teorii wydaje takie fajne W praktyce to malowanie kucyków to nie problem, ale wyplatanie nowych włosów jest trochę męczące :/ Możesz spróbować, ja próbuję od jakiegoś czasu, ale nie mogę jednego skończyć (z g2) bo po kilku przeplotach palce bolą, albo sobie je przecinam :/ Może z g3 pójdzie lepiej Wiem jak to wygląda ,znam to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts