Jabcok Napisano Październik 6, 2013 Share Napisano Październik 6, 2013 (edytowany) Witam. Chciałem wam dziś zaprezentować moje pierwsze starcie z grawerowaniem w szkle. Proszę powiedzieć, co myślicie. Prace będę wrzucał chronologicznie, więc będzie można ocenić postęp w grawerce. Princess Luna fotoramka Applejack fotoramka SzklOnka Rarity Luna szklOnka - sprzedane Szklanka Rainbow Dash & Kurczak Edytowano Październik 17, 2013 przez Jabcok 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swahili Napisano Październik 6, 2013 Share Napisano Październik 6, 2013 Wyszło świetnie! Wcale nie zepsułeś oczu, wyglądają bardzo fajnie. Ile czasu zajęło ci zrobienie czegoś takiego? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabcok Napisano Październik 6, 2013 Autor Share Napisano Październik 6, 2013 Z cztery godziny, może pięć. Teraz robię kolejną fotoramkę, trochę bardziej ambitną, gdyż chce wykorzystać maksymalnie powierzchnię szyby. Tutaj sporo się zmarnowało, bo mi się nie chciało już nic upychać. Na pewno za jakiś czas podejdę znowu do małej Lulu i liczę na to, że wyjdzie lepiej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Październik 6, 2013 Share Napisano Październik 6, 2013 To jest prześliczne. Moim zdaniem nie ma nic do poprawy. Gratuluję talentu, umiejętności i chęci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilczeK Napisano Październik 6, 2013 Share Napisano Październik 6, 2013 (edytowany) Mówiąc prawdę wygląda super, naprawdę efekt jest niesamowity. Wszystko wyszło w porządku . sam bym sobie powiesił taką pracę w pokoju. Edytowano Październik 6, 2013 przez WilkU Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabcok Napisano Październik 6, 2013 Autor Share Napisano Październik 6, 2013 (edytowany) W tym tygodniu mam zamiar zabrać się za wygrawerowanie szklanki, by zobaczyć jak to wyjdzie. Jeśli efekt mnie zadowoli to będę mógł coś komuś na zamówienie zrobić. Szklankę, pokal, kufel, fotoramkę z ulubionym kucykiem. Osobiście dla mnie najlepsze do grawerowania będą pokale i kufle do piwa Będzie szpan pijąc cydr, czy piwo z pokala z grawerką "Sweet Apple Acres" i Applejack Edytowano Październik 6, 2013 przez Jabcok Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leah Napisano Październik 6, 2013 Share Napisano Październik 6, 2013 Świetne. A można spytać: czym to robisz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabcok Napisano Październik 6, 2013 Autor Share Napisano Październik 6, 2013 Grawerką i pilnikami z nasypem diamentowym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Październik 6, 2013 Share Napisano Październik 6, 2013 Pięknie Ci wyszło:) Jeśli będziesz kiedyś robił szklaneczki to chętnie kupię Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Październik 6, 2013 Share Napisano Październik 6, 2013 Ja to bym tak nigdy nie umiała.. nawet jak bym rok siedziała to bym aby szklanki zepsuła, a tu ci gratuluję.. jest to tak idealne, że moja młodsza siostra, która uwielbia Lunę zaczęła mi piszczeć do ucha że ona to chce ^^ Gratulacje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IommIPony Napisano Październik 7, 2013 Share Napisano Październik 7, 2013 Gratuluję pomysłu jak i chęci. Czy taka grawerka zajmuje dużo czasu? Z chęcią zamówię chyba u ciebie takie coś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabcok Napisano Październik 7, 2013 Autor Share Napisano Październik 7, 2013 Coś takiego zajęło mi z 4-5h, ale to był pierwszy raz nie jestem w stanie się wypowiedzieć, ile to zajmie np. po dziesięciu wykonanych fotoramkach. Podejrzewam, że wraz ze wzrostem umiejętności i załatwieniem sobie porządnych frezów czas się skróci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Październik 8, 2013 Share Napisano Październik 8, 2013 super! Też kiedyś zdarzyło mi się grawerować w szkle (na słoikach ) i też były to kucyki i jeszcze jakiś jednorożek ale nie mam pojęcia gdzie to mam.. Przez Ciebie zachciało mi się odszukać sprzętu i znowu się pobawić Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabcok Napisano Październik 8, 2013 Autor Share Napisano Październik 8, 2013 W pierwszym poście jest już nowa fotoramka. Zapraszam do oceniania. Chyba jakiś mały postęp jest . Teraz zabieram się za szklankę. Jbc. to jest na sprzedaż. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabcok Napisano Październik 11, 2013 Autor Share Napisano Październik 11, 2013 Tym razem szklOnka 0.5l Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Październik 11, 2013 Share Napisano Październik 11, 2013 Bardzo ładnie:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabcok Napisano Październik 13, 2013 Autor Share Napisano Październik 13, 2013 Kolejna szklOnka. Jest postęp 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Październik 14, 2013 Share Napisano Październik 14, 2013 Podoba mi się masz talent, grawerujesz też na kubkach? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabcok Napisano Październik 14, 2013 Autor Share Napisano Październik 14, 2013 Jaki kubek ceramiczny, czy szklany? Generalnie mogę grawerować niemal we wszystkim. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Październik 14, 2013 Share Napisano Październik 14, 2013 Chodzi mi raczej o ceramiczny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabcok Napisano Październik 14, 2013 Autor Share Napisano Październik 14, 2013 Jakbym dorwał gdzieś czarny kubek, to mogło by coś z tego fajnego wyjść. Szklanka z Luną została sprzedana. Update w pierwszym poście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Takes Napisano Październik 14, 2013 Share Napisano Październik 14, 2013 (edytowany) ojeeej piękna szklanka z Luną!! chce taką! świetnie ci to idzie oby tak dalej, rób i wystawiaj na sprzedaż Edytowano Październik 14, 2013 przez Nightmare Takes Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loomka Napisano Październik 15, 2013 Share Napisano Październik 15, 2013 Prześliczne te szklanki! Szczególnie podoba mi się ta pierwsza z Luną, wydaje się mieć takie gładkie linie, bez żadnych niedoróbek. Cud, miód i orzeszki. Chętnie zobaczę więcej :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilczeK Napisano Październik 15, 2013 Share Napisano Październik 15, 2013 Te prace są super, czekać tylko aż będą na zamówienie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabcok Napisano Październik 15, 2013 Autor Share Napisano Październik 15, 2013 Te prace są super, czekać tylko aż będą na zamówienie. One są w sumie na zamówienie. Jak ktoś chce może zamówić. Póki, co graweruję to co akurat mi się na DA spodoba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts