Spring Apricot Napisano Październik 25, 2013 Share Napisano Październik 25, 2013 (edytowany) Rysuję kuczyki już od pewnego czasu (konto moje na dA liczy sobie pół roku), stwierdziłam, że w sumie tutaj tez można by się pokazać (chociaż w sumie to nie wiem, czy warto wam oczy torturzyć). Na przywitanie wstawię kilka swych wektorów. Jest ich niewiele, tak samo z resztą jak wszystkich mych prac, głównie z okazji braku czasu i motywacji oraz posiadania ogromnych zapasów lenistwa. Wkrótce wstawię coś więcej. Zapraszam też na moje dA: http://esc54.deviantart.com/ Edytowano Grudzień 25, 2013 przez Spring Apricot 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 25, 2013 Share Napisano Październik 25, 2013 Nie ma takiego słowa jak torturzyć, Asiu. A wektorki bardzo ładne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Październik 25, 2013 Autor Share Napisano Październik 25, 2013 Wiem, że nie ma takiego słowa, to z premedytacją ^^ Oraz dziękuję c: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secretive Napisano Październik 25, 2013 Share Napisano Październik 25, 2013 Mimo, że ja wolę bardziej arty i tradycyjne rysunki od wektorów to te są naprawdę ładne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Październik 25, 2013 Autor Share Napisano Październik 25, 2013 Ojeej, merci, aż się schowam w kącie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Październik 25, 2013 Autor Share Napisano Październik 25, 2013 Hum, wstawię coś jeszcze. Me OC, ponyfikacja pluszaka, którego znalazłam niedawno w czeluściach piwnicy Szkic, zrobiony w ramach uczenia się kucowej anatomii i zaznajamiania się z SAI (ah, te kopytka-kłody :3). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitruź Napisano Październik 31, 2013 Share Napisano Październik 31, 2013 Te Vectory aż zalatują Linurem huehuehue Są spoko, nie mam w sumie do czego się przyczepić, bo sam na grafice się nie znam (a jestem na praktykach zawodowych w profesjonalnej firmie graficznej. Tyle zremisować). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Październik 31, 2013 Autor Share Napisano Październik 31, 2013 Te Vectory aż zalatują Linurem huehuehue Są spoko, nie mam w sumie do czego się przyczepić, bo sam na grafice się nie znam (a jestem na praktykach zawodowych w profesjonalnej firmie graficznej. Tyle zremisować). Ej, vectory jak vectory, niby czemu zalatują Linurem?? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitruź Napisano Październik 31, 2013 Share Napisano Październik 31, 2013 Ej, vectory jak vectory, niby czemu zalatują Linurem?? Bo oglądam jego vectory od 2 lat około i mi się skojarzyły po prostu ; . ; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Listopad 4, 2013 Autor Share Napisano Listopad 4, 2013 Dwa nowe wektory: AJ, którą zaczęłam robić z myślą o konkursie w dziale AJ, ale stwierdziłam, że 1) mało czasu, 2) i tak nie wygram ( ). Tak czy siak skończyłam, więc macie. Kolory trochę nie takie, ale robiłam na oko + straaszny derp Ma ponysona. Wreszcie znów ją zrobiłam, tym razem porządniej i nie na bazie Spity (SA była chyba pierwszym digitalem który narysowałam) Styl inspirowany dwiema deviantkami (linki do nich na stronie wektora na mym dA). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Listopad 13, 2013 Autor Share Napisano Listopad 13, 2013 Well, dawno nic nie wrzucałam, więc może... Szkic pod wektor (request z forum). Oczy (tj. gałka oczna, tęczówka i źrenica) bardzo pobieżnie, raczej w ramach orientacji, będę je pewnie sto razy przestawiać robiąc wektor. Kolory też raczej orientacyjne, coby było wyraziście 'n stuff, niezbyt nad nimi myślałam. Zrobione w dwa wieczory. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Listopad 24, 2013 Autor Share Napisano Listopad 24, 2013 (edytowany) A oto skończony wektor: Zrobiony w trzy wieczory. Anatomia może nie idealna, jednak biorąc pod uwagę, że jest to mój pierwszy sketch-based wektor przedstawiający całego kuca, jestem z niego całkiem zadowolona Do tego, w ramach bonusiku (^^), CM dla mojej przyjaciółki, Rose Tone. Hope you'll like it ^^ Edytowano Listopad 24, 2013 przez Spring Apricot Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Grudzień 25, 2013 Share Napisano Grudzień 25, 2013 Bardzo ładnie 'maziasz' em.. chciałam powiedzieć coś na temat tego rysunku. Hum, wstawię coś jeszcze. Me OC, ponyfikacja pluszaka, którego znalazłam niedawno w czeluściach piwnicy Szkic, zrobiony w ramach uczenia się kucowej anatomii i zaznajamiania się z SAI (ah, te kopytka-kłody :3). Ten obrazek z tymi dwoma kuicami.. cóż on.. Po prostu nie lubię gdy ktośrysuje pełno kresek w jednym miejscu i uważa to za arcydzieło. Do innych prac nie mam żadnych uwag Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Grudzień 25, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 25, 2013 (edytowany) Bardzo ładnie 'maziasz' em.. chciałam powiedzieć coś na temat tego rysunku. Ten obrazek z tymi dwoma kuicami.. cóż on.. Po prostu nie lubię gdy ktośrysuje pełno kresek w jednym miejscu i uważa to za arcydzieło. Do innych prac nie mam żadnych uwag Nie bez powodu napisałam "szkic" - nie uważam tego za arcydzieło c; Mam bardzo chaotyczny styl szkicowania i moje brudne szkice wyglądają tak a nie inaczej, ale coś mi się w tym bazgrołku spodobało, a czystej wersji raczej nigdy nie zrobię, więc stwierdziłam, że się nim podzielę. Edytowano Grudzień 26, 2013 przez Spring Apricot Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Grudzień 25, 2013 Share Napisano Grudzień 25, 2013 Nie bez powodu napisałam "szkic" - nie uważam tego za arcydzieło. Mam bardzo chaotyczny styl szkicowania i moje brudne szkice wyglądają tak a nie inaczej, ale coś mi się w tym bazgrołku spodobało, a czystej wersji raczej nigdy nie zrobię, więc stwierdziłam, że się nim podzielę. Mówisz o tym chaotyczny styl szkicowania? Porównując moje szkice z Twoimi, to to jest ideał xD. Ładnie Ci to wychodzi, ja nigdy nie ogarniałam, nie ogarniam i ogarniać nie będę stylu z bajki. Naprawdę ślicznie Ci idzie. Rysujesz myszką czy tabletem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Grudzień 26, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 26, 2013 (edytowany) Mówisz o tym chaotyczny styl szkicowania? Porównując moje szkice z Twoimi, to to jest ideał xD. Ładnie Ci to wychodzi, ja nigdy nie ogarniałam, nie ogarniam i ogarniać nie będę stylu z bajki. Naprawdę ślicznie Ci idzie. Rysujesz myszką czy tabletem? Ojej, dziękuję :3 Tabletem (wacom intuos). Przy okazji wstawię kilka moich ostatnich grzechów: Najnowszy bazgrołek. Nie chciało mi się bardziej czyścić szkicu + nie miałam żadnego pomysłu na tło, więc zrobiłam jakieś randomowe bohomazy - nawet to jakoś wygląda. Generalnie całość mi się całkiem podoba, więc się dzielę. Zobaczyłam zdjęcia psa leżącego na kanapie i stwierdziłam, ze spróbuję narysować kuca w podobnej pozie. Nie wyszło identycznie, ale wyszło ciekawie. Cieniowanie tego było koszmarem - tę wersję też nie uważam za wybitnie udaną, ale trudno, ćwiczenie czyni mistrza. Tło jest... Jakoś tak przyszło mi to do głowy. Ale jest czystym złem - płaskie, plamy kolorów - na pewno nie kra na morzu. Muszę nauczyć się robić przyzwoite tła... Na koniec kilka ponyfikacji z portala (którego obie części niedawno nabyłam i ukończyłam, stąd moja portalowa faza). Od góry: Wheatly, Space Core i Turret (jeśli chodzi o turreta, to muszę wymyślić jakiś sposób, żeby ponyfikacja nie mogła się przemieszczać). A na marginesie, to jestem okropna, bo bohamarzę zamiast robić vectory na requesty, które czekają i gniją :c No, i ten, jeszcze raz dziękuję, bo ojej ojej, tak bardzo miło :3 Edytowano Grudzień 26, 2013 przez Spring Apricot Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J#42 Napisano Grudzień 29, 2013 Share Napisano Grudzień 29, 2013 (edytowany) "Bazgroły" są naprawdę miłe dla oka a co do szkiców brak mi słów (talent to dla mnie za słabe słowo). Edytowano Grudzień 29, 2013 przez Jaro142 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Grudzień 31, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2013 "Bazgroły" są naprawdę miłe dla oka a co do szkiców brak mi słów (talent to dla mnie za słabe słowo). Ojej ojej, dziękuję I ten, no, wreszcie skończyłam pierwszy z trzech requestów które mam do zrobienia, mianowicie vector ponyfikacji mojej przyjaciółki, Rose Tone. Oczy są fuj fuj, ale już mi się wybitnie, ale to wybitnie poprawiać po raz setny nie chciało... A tak poza tym, to jestem wcale zadowolona, i o. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Styczeń 26, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 26, 2014 (edytowany) Eh, poke'nę temat coby mi go przypadkiem nikt nie próbował zarchiwizować. Jestem aktualnie w trakcie pracy nad dwoma rysunkami - oczywiście żaden z nich nie jest jednym z dwóch requestów, które mam do zrobienia (aczkolwiek jeden jest, no, całkiem ważnym i coraz bardziej spóźnionym rysunkiem a drugi być może jednak wykorzystam na request). Mam nadzieję że chociaż jeden z nich skończę w ciągu najbliższych kilku dni (i natychmiast opublikuję). Niestety ostatnio cierpię na dość intensywny brak czasu z okazji zmiany szkoły i końca semestru, ale już niedługo skończę nadrabiać wszystkie zaległości i skończy się koniec semestru, więc zacznę mieć znów więcej czasu na rysunki (tzn. na porządne rysunki, bo na szkaradne pseudo-szkice znajduję czas...). Zapowiada się nawet, że będę miała wręcz więcej czasu niż poprzednio - w tamtej szkole miałam dużo więcej roboty, niż (chyba) będę miała w nowej c; EDIT: Wynik dotychczasowej pracy, czyli szkic. Zaczęte wczoraj, dziś głównie czyściłam. Być może zrobię na tym któregoś requesta, jeszcze nie wiem. No, i ten, I cannot into wings... Chyba będę musiała sobie zrobić porządną serię przerysowywania i rysowywania skrzydeł wszelkiej maści żeby wreszcie znaleźć sposób, który będzie mi odpowiadał, bo rysuję multum pegazów a nie umiem rysować skrzydeł :c Edytowano Styczeń 26, 2014 przez Spring Apricot Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artem Napisano Styczeń 26, 2014 Share Napisano Styczeń 26, 2014 Ładne bazgroły i wektor, czekam na te rysunki :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Luty 1, 2014 Autor Share Napisano Luty 1, 2014 (edytowany) Nie dokończyła bazgrołków, bo ręka jej czuła się galaretą. Obejrzała za to odcinek dzień wcześniej, niż to ustawa przewiduje i zwektorzyła Kanapka (złapane w czasie ostatniej piosenki, około 20:21). Edytowano Luty 1, 2014 przez Spring Apricot Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Marzec 5, 2014 Autor Share Napisano Marzec 5, 2014 Ueh, znów miesięczna przerwa, czas na poke'a... Dziś albo jutro wieczorem wstawię (w edit'cie tego posta) jakieś szkice z tego miesiąca z braku sensowniejszych prac. Na niedługo zapowiada się (w końcu!) vector (może bawet dwa). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Marzec 8, 2014 Autor Share Napisano Marzec 8, 2014 (edytowany) Jednak nie "dziś lub jutro", a pojutrze (dlatego nowy post :/), ale jest: szkic Twalota. Na 99% będę kontynuować pracę nad nim, wcale mi się podoba. Wiem, że bardzo brudny szkic, ale nie za bardzo mam coś lepszego. Tzn. mam trochę rzeczy na kartkach, ale jest środek nocy i nie będę się zajmować wkładaniem tego do komputera :/ Dobranoc *hug* EDIT: Zaraz wyjeżdżam na tydzień, ostatnio generalnie mało czasu mam, więc i te dwa szkice wstawię (szkice pod vectory na requesty z dA, wip). Ee... Górna klacz też powinna mieć skrzydła. Mój derhp, wybaczcie >(\< *Tu było marudzenie * Edytowano Marzec 14, 2014 przez Spring Apricot Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Marzec 12, 2014 Share Napisano Marzec 12, 2014 Masz bardzo ciekawy styl rysowania. Ogólnie proporcje masz już ogarnięte, tylko nad skrzydłami musisz troszkę popracować (chyba że takie skrzydełka zaliczają się stylu, wtedy spoko ). A ta Twi na górze jest przecudowna. Dokończysz ją kiedyś? :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka04 Napisano Marzec 12, 2014 Share Napisano Marzec 12, 2014 może coś z tego być Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się