Lemur Napisano Styczeń 14, 2014 Share Napisano Styczeń 14, 2014 (edytowany) Hej! Ruszyła PonyPoczta! Jest to akcja, która ma na celu popularyzowanie pisania listów wśród Bronies. Chcemy pokazać fanom kolorowych koników, że taka forma kontaktu ma swój urok. Ucieszy nas również, gdy dzięki PonyPoczcie poznacie kogoś nowego, z kim może zaczniecie regularnie korespondować listownie.http://poczta.ponie.es Zapraszam do rejestracji i wygłaszania swoich opinii! Edytowano Styczeń 14, 2014 przez Lemur Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eivel Napisano Styczeń 14, 2014 Share Napisano Styczeń 14, 2014 Ciekawy pomysł. Już całe lata nie pisałem fizycznych listów, nie licząc reklamacji. Po sesji chętnie się zabawię Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litwinek Napisano Styczeń 14, 2014 Share Napisano Styczeń 14, 2014 Z moim pismem? Chętnie bym coś napisał, ale moje pismo jest jak jeden hieroglif z którego da się przeczytać tylko parę słów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratajello Napisano Styczeń 14, 2014 Share Napisano Styczeń 14, 2014 (edytowany) Cała akcja jest ciekawa, chętnie się przyłączę. Miło mi będzie wreszcie wysłać komuś list Edytowano Styczeń 14, 2014 przez Ratajello Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano Styczeń 14, 2014 Share Napisano Styczeń 14, 2014 Z moim pismem? Chętnie bym coś napisał, ale moje pismo jest jak jeden hieroglif z którego da się przeczytać tylko parę słów Mojego nie przebijesz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litwinek Napisano Styczeń 14, 2014 Share Napisano Styczeń 14, 2014 Dobra Spróbuje napisać ,,ładnie" bo to według mnie ciekawy projekt. Warto wziąść w nim udział. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amet_Silver Napisano Styczeń 15, 2014 Share Napisano Styczeń 15, 2014 Podobny "projekt" widziałem na facebook'u ale to mi się wydaje ciekawsze i byćmoże się zgłosze (Też nie mam dobrego pisma ale moża spróbować) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttonandPooky Napisano Styczeń 15, 2014 Share Napisano Styczeń 15, 2014 A ja jestem na NIE. Sprawa z wysyłaniem listów u mnie wygląda następująco. Wysyłam tylko tym ludziom którym mogę zaufać....już od ponad 6 lat wymieniam się listami z ludźmi z całego świata jak i z naszego kraju i po doświadczeniach sprzed paru lat stwierdziłam ,że nie będę już wysyłała na ślepo wszystkim tylko tym których już znam jakiś okres i ufam im w 100%. Na fb była niedawno podobna inicjatywa na jednym fanpage i no bah .....niektórzy ludzie nie dostali swoich upragnionych listów przez lenistwo i brak kompetencji osób trzecich i to jest bardzo przykre doświadczenie. Uczestnikom życzę miłej zabawy...jednak ja się na to nie piszę 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Littlepip Napisano Styczeń 15, 2014 Share Napisano Styczeń 15, 2014 Jakoś tego typu akcje nie budzą we mnie zachwytu, wręcz przeciwnie. Pisanie listu komuś kogo się kompletnie nie zna i podawanie adresu w zamian nie wiadomo nawet komu - osobie z przypadku. Nie bawi mnie to, niestety. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Styczeń 15, 2014 Share Napisano Styczeń 15, 2014 Pomysł bardzo ciekawy, można by poznać dużo nowych Bronies i Pegasis. Jednak jestem tego zdania co OttonandPooky . Powodzenia tym co będą pisać. A jeśli piszecie brzydko to zawsze możecie wydrukować tekst i włożyć w kopertę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Styczeń 15, 2014 Share Napisano Styczeń 15, 2014 (edytowany) Była na jednej stronie taka akcja - "Secret Santa" - gdzie wysyłało się nieznajomemu jakiś prezent, na podstawie jego opisu czym się interesuje, co lubi. I jakoś żaden z moich znajomych się nie naciął. Tak samo przy sprzedaży różnych rzeczy na Facebooku. A że od czasu do czasu zdarzy się jakiś palant... Listy przede wszystkim drogie nie są, więc straty są też minimalne. Jestem w sumie chętna. Edytowano Styczeń 15, 2014 przez Kyoko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Future Pony Napisano Styczeń 15, 2014 Share Napisano Styczeń 15, 2014 Bardzo fajna sprawa. Dawno nie wysyłałem żadnego listu(nawet kartki świątecznej) więc pewnie wezmę w tym udział. No i ta chwila niepewności "Co ona/on mi napisał". Mam nadzieję że sporo osób weźmie w tym udział. Więc do piór/długopisów/ołówków/dłut moi mili. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemur Napisano Styczeń 15, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 15, 2014 Ci którzy to krytykują, zawsze mogą wejść w regulamin akcji. Poza tym karane prawnie jest rozpowszechnianie bez zgody tej osoby, danych osobowych. Poza tym znam te osoby i wiem, że jeśli takie coś by nastąpiło, to osobiście bym poszedł na policje jako jeden z pierwszych i ich zaskarżył. Ale nie nastąpi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Littlepip Napisano Styczeń 15, 2014 Share Napisano Styczeń 15, 2014 Krytycznie do tego podchodzę, bo nigdy nie spotkałem się z tego typu akcją. Jeśli chodzi o regulamin, oczywiście przeczytałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttonandPooky Napisano Styczeń 15, 2014 Share Napisano Styczeń 15, 2014 Była na jednej stronie taka akcja - "Secret Santa" - gdzie wysyłało się nieznajomemu jakiś prezent, na podstawie jego opisu czym się interesuje, co lubi. I jakoś żaden z moich znajomych się nie naciął. Tak samo przy sprzedaży różnych rzeczy na Facebooku. A że od czasu do czasu zdarzy się jakiś palant... Listy przede wszystkim drogie nie są, więc straty są też minimalne. Jestem w sumie chętna. Tak nie są drogie .....ja za jeden list (100 gramów?) zagraniczny płace minimum 20zł :LZ1bP: ..wiec na waszym miejscu nie proponowałabym wysyłanie do innych krajów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Styczeń 15, 2014 Share Napisano Styczeń 15, 2014 ja za jeden list (100 gramów?) zagraniczny płace minimum 20zł Ale ja tu absolutnie nie mówię o wysyłaniu listów za granicę! Za drogi interes. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servant Saber Napisano Styczeń 16, 2014 Share Napisano Styczeń 16, 2014 Może i słowo pisane nie jest moją dobrą stroną, ale nabazgrać komuś kucyka, wydrukować naklejki oraz wrzucić mały souvenir zawsze mogę.~ I chętnie to zrobię, choć jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć czy na pewno wezmę udział w akcji Co dyskusji nt. ryzyka - owszem, zawsze istnieje (a choćby i ze strony poczty polskiej, która lubi masakrować i gubić przesyłki), ale nikt was nie zmusza do brania udziału i nikt nie wyciąga z tego żadnych konsekwencji. Lepiej się nie zgłosić niż wycofać w krytycznym momencie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Styczeń 20, 2014 Share Napisano Styczeń 20, 2014 Genialny pomysł ! Już się zapisałam i nie mogę się doczekać ! Boje się tylko reakcji kogoś jak zobaczy mój rysunek ;-; . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Littlepip Napisano Maj 25, 2014 Share Napisano Maj 25, 2014 Jest w planach kolejna edycja? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p0n3 Napisano Styczeń 12, 2016 Share Napisano Styczeń 12, 2016 Podbijam temat jako, że organizujemy kolejną edycję, po rocznej przerwie Szczegóły znajdziecie na http://poczta.ponie.es Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 26, 2016 Share Napisano Styczeń 26, 2016 (edytowany) Ucieszyłem się gdy otrzymałem maila z informacją o nowej edycji. Niestety z różnych (poważnych) względów musiałem zrezygnować Mam nadzieję, że inni forumowicze będą się dobrze bawić. Zapewniam, warto (brałem udział w poprzednich edycjach). PS. Dzięki temu, że podajecie datę urodzenia, nie otrzymacie adresu kogoś, kto jest od was dwa razy młodszy. Przynajmniej w moim przypadku tak było (różnica wiekowa była minimalna). Edytowano Styczeń 26, 2016 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się