Silma Napisano Grudzień 2, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 2, 2014 Uff czas tu trochę odkurzyć. Od dwóch miesięcy nie mam na nic czasu. Jestem na stażu, sam dojazd i powrót zajmuje mi nieco czasu, do tego dochodzi moje niezorganizowanie... Ale czas coś ze sobą zrobić! Na początek wzięłam udział w konkursie Nightmare Night i zrobiłam takie oto pluszaki: Madame Pinkie Pie Pinkamena jako Joker Dodatkowo żeby zebrać się w sobie biorę udział w treningu rysowników na Equestria Daily, może to pomoże mi się trochę ogarnąć i usystematyzować dzień. Rysunków wstawiać nie będę, bo nie są wysokich lotów, kto zagląda na mój deviantart ten widział 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Grudzień 3, 2014 Share Napisano Grudzień 3, 2014 Jak zwykle śliczne. Bardzo ważne są szczegóły, których tu nie brakuje. Mi osobiście bardziej podoba się pierwszy pluszak. :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Grudzień 3, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 3, 2014 Kolejne pomysły przychodziły mi do głowy w trakcie roboty, początkowy zamysł Pinkie był zupełnie inny;) Najpierw turban i szal, potem bransoletki, piórko, potem koraliki... i tak do finalnej wersji:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Grudzień 3, 2014 Share Napisano Grudzień 3, 2014 Świetnie wyglądają! Ta pierwsza Pinki z czego ma oczy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Grudzień 3, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 3, 2014 Oczy zrobiłam ze sznurka woskowanego. Tak cienko ucięty filc by się postrzępił, a szkoda mi marnować papier transferowy na dwie cienkie kreski. Chyba nie jest tak źle;) Zawsze mogę to w przyszłości wymienić, nie będzie problemu:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Grudzień 6, 2014 Share Napisano Grudzień 6, 2014 Łał :3 Maskotki są urocze, ale wydają się małe, ile mają centymetrów ? Aż trudno mi zdecydować która podoba mi się bardziej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Grudzień 6, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 6, 2014 Maskotki są urocze, ale wydają się małe, ile mają centymetrów ? PinkaJoker 17 cm, Madame Pinkie ok. 23 cm. Nie są duże, faktycznie:) Joker to nowy wykrój, nie byłam pewna jak wyjdzie, więc nie robiłam dużego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Czerwiec 20, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 20, 2015 Ależ szmat czasu mnie tu nie było... Niemniej jednak znowu chce mi się szyć i uszyłam takie coś: Ok. 22 cm wysokości, oczy jeszcze filcowe. Sukienka jak widać jest zdejmowana. Jakby ktoś chciał nabyć to oddam za 30 zł plus przesyłka. Tu już większa Flutterka, z innego wykroju. Ok. 40 cm wysokości. Ma jeden drobny mankament, który nie jest mocno widoczny, ale jednak jest i muszę o nim wspomnieć z czystej przyzwoitości. Lekko przysmażyłam jej brzeg Cutie Marka, widać to na zdjęciu. Lekko bo lekko, ale zawsze. Z tego też powodu jakby ktoś chciał ją kupić to oddam za 70 zł. W tej chwili pracuję już nad kolejnym kucykiem, moim ulubionym Zostały mi ślepia do zrobienia i na dniach go wrzucę Wymagał więcej pracy, ale jestem zadowolona z efektu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Czerwiec 20, 2015 Share Napisano Czerwiec 20, 2015 oczy jeszcze filcowe. Masz zamiar się przerzucić na coś lepszego? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Czerwiec 20, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 20, 2015 (edytowany) Na razie się rozglądam. Duzej alternatywy nie mam, z tego co się orientuję to w okolicy nikt się nie zajmuje wyszywaniem maszynowym, więc to odpada. Edit: mała FS jest zaklepana. Edytowano Czerwiec 21, 2015 przez Silma Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Sierpień 9, 2015 Autor Share Napisano Sierpień 9, 2015 No tak, jak zwykle się przeciągnęło... Zrobiłam kolejnego pluszaka na zamówienie: Anonimowy kucyk, nie poznałam jego imienia. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Sierpień 10, 2015 Share Napisano Sierpień 10, 2015 No tak, jak zwykle się przeciągnęło... Zrobiłam kolejnego pluszaka na zamówienie: Anonimowy kucyk, nie poznałam jego imienia. Te skrzydełka *.* 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Sierpień 12, 2015 Autor Share Napisano Sierpień 12, 2015 Te skrzydełka *.* Taki zamysł miał autor, faktycznie przeurocze, chociaż zupełnie odmienne od tych z serialu;) No i moja ulubienica, LittlePip: Wiem, że oczy nie wyszły super-duper, a CM jest nieco za duży, ale i tak jestem z niej dumna:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się