Jump to content

Rękodzieło wąsko pojęte

Silma
 Share

Recommended Posts

Uff czas tu trochę odkurzyć. Od dwóch miesięcy nie mam na nic czasu. Jestem na stażu, sam dojazd i powrót zajmuje mi nieco czasu, do tego dochodzi moje niezorganizowanie... Ale czas coś ze sobą zrobić! Na początek wzięłam udział w konkursie Nightmare Night i zrobiłam takie oto pluszaki:

Madame Pinkie Pie

madame_pinkie_pie_by_slimarie-d882z2y.jp

madame_pinkie_pie_ii_by_slimarie-d882zjg

Pinkamena jako Joker

pinkamena_as_joker_by_slimarie-d879dii.j

pinkamena_as_joker_ii_by_slimarie-d879du

pinkamena_as_joker_iii_by_slimarie-d879e

Dodatkowo żeby zebrać się w sobie biorę udział w treningu rysowników na Equestria Daily, może to pomoże mi się trochę ogarnąć i usystematyzować dzień. Rysunków wstawiać nie będę, bo nie są wysokich lotów, kto zagląda na mój deviantart ten widział ;)

• Upvote 1

Oczy zrobiłam ze sznurka woskowanego. Tak cienko ucięty filc by się postrzępił, a szkoda mi marnować papier transferowy na dwie cienkie kreski. Chyba nie jest tak źle;) Zawsze mogę to w przyszłości wymienić, nie będzie problemu:) 

Maskotki są urocze, ale wydają się małe,  ile mają centymetrów ?

PinkaJoker 17 cm, Madame Pinkie ok. 23 cm. Nie są duże, faktycznie:) Joker to nowy wykrój, nie byłam pewna jak wyjdzie, więc nie robiłam dużego.

• 6 months later...

Ależ szmat czasu mnie tu nie było... Niemniej jednak znowu chce mi się szyć i uszyłam takie coś:

little_fluttershy_by_slimarie-d8y1osg.jp

Ok. 22 cm wysokości, oczy jeszcze filcowe. Sukienka jak widać jest zdejmowana. Jakby ktoś chciał nabyć to oddam za 30 zł plus przesyłka.

big_fluttershy_by_slimarie-d8y1p34.jpg

Tu już większa Flutterka, z innego wykroju. Ok. 40 cm wysokości. Ma jeden drobny mankament, który nie jest mocno widoczny, ale jednak jest i muszę o nim wspomnieć z czystej przyzwoitości. Lekko przysmażyłam jej brzeg Cutie Marka, widać to na zdjęciu. Lekko bo lekko, ale zawsze. Z tego też powodu jakby ktoś chciał ją kupić to oddam za 70 zł.

W tej chwili pracuję już nad kolejnym kucykiem, moim ulubionym :yay: Zostały mi ślepia do zrobienia i na dniach go wrzucę:) Wymagał więcej pracy, ale jestem zadowolona z efektu :fluttershy4:

Na razie się rozglądam. Duzej alternatywy nie mam, z tego co się orientuję to w okolicy nikt się nie zajmuje wyszywaniem maszynowym, więc to odpada.

Edit: mała FS jest zaklepana.

Edited by Silma

• 1 month later...

Te skrzydełka *.*

Taki zamysł miał autor, faktycznie przeurocze, chociaż zupełnie odmienne od tych z serialu;)

No i moja ulubienica, LittlePip:

littlepip_pony_plush_by_slimarie-d94xkqy

Wiem, że oczy nie wyszły super-duper, a CM jest nieco za duży, ale i tak jestem z niej dumna:)