Spirlny byt Atlantis Napisano Marzec 21, 2014 Share Napisano Marzec 21, 2014 edit wykonany Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Marzec 21, 2014 Share Napisano Marzec 21, 2014 Dziękuję i mam nadzieje, że ty Sajback też zedytujesz swój post. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Marzec 21, 2014 Autor Share Napisano Marzec 21, 2014 Na razie kładę się spać, jutro czeka mnie pracowity dzień. Jutro też dokładnie przyjrzę się wszystkim postom, moje niedopatrzenie w tym, co robicie z modułami. Dziękuję Serox za tą uwagę. Dopuszczam pewne ingerencje w świat bo lubię kreować go z graczami. Ale to drobne ingerencje, a nie zmiany systemowe w silniku. Zgoda? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirlny byt Atlantis Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 (edytowany) Serox twój moduł według opisu potrafi wyszukać w trybach to, co akurat jest najpotrzebniejsze. Nie ma wzmianki o rozkręcaniu rzeczy. Edytowano Marzec 22, 2014 przez Atlantis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 Wyszukiwać w trybach to przeszukać całe urządzenie, a nie patrzenie z boku na coś. Jak zauważyłeś mój moduł poszperał przy panelu i rozkręcił pokrywę aby ja zdjąć i zajrzeć do środka. Sam jestem właśnie na kierunku mechatronika ( mechanik-elektryk-elektronik-informatyk ) i nawet nie wiesz ile rzeczy muszę rozkręcić na zajęciach aby wyciągnąć cholerny układ scalony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirlny byt Atlantis Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 (edytowany) Rozmontować to ty musisz . Edytowano Marzec 22, 2014 przez Atlantis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 On może bo to część szperania, aby coś znaleźć w maszynie musisz wejść w jego bebechy. Zresztą stop offtopu zegar przypatrzy się postom i on wszystko wyjaśni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Marzec 22, 2014 Autor Share Napisano Marzec 22, 2014 84 - pomylony moduł Tok - Szperacz 85 - nie posiadasz w ekwipunku skanera - posiadasz tylko moduł który skanować niestety nie umie. Chyba że w poszukiwaniu celu xD 90 - moduł defensywny ma niestety malutki zasięg "widzenia" więc nie oczekuj cudów. To numery postów do których miałbym pewne ale. Serox - to też twój post Zasadniczo wyjaśnię żeby nie było z tym kłopotów. Wasze moduły to mniej lub bardziej inteligentne osobniki, mają pewne uzdolnienia które można wykorzystać na więcej niż jeden sposób. Na przykład szperacz toteż podręczna wiertarka, małe cęgi czy śrubokręt, bo pozwala szperać także w czymś. Tak jak Tok - moduł leczący, może skanować w poszukiwaniu oznak życia lub moduł Szperacz w poszukiwaniu ruchu/celu. Co prawda ich skuteczność i zasięg nie dorównają szperaczowi, ale to też jest ich możliwość. I nie będę miał za złe jeśli będzie to wykorzystywane. Jeśli zobaczę że ktoś ingeruje zbyt mocno, edytuje jego posta a go ostrzegę na PW lub tutaj. Nie ma potrzeby żeby sobie skakać do gardeł, to ma być przede wszystkim zabawa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirlny byt Atlantis Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 Własnie wyedytowałem mój post - Modół zamienia się w stołek,bo innego pomysłu na przeznaczenie nie mam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 (edytowany) Mój moduł jest Szperaczem i dobrze o tym wiem, ale pamiętaj, że nazwałem go Tok i w tym poście opisuję co on robi używając jego imiena, a nie nazwy modułu..Tak jak napisałem pierwszej stronie post #6 "Jego najwierniejszy przyjaciel szperacz o wdzięcznej nazwie Tok latał nerwowo i chaotycznie nad stołem przyglądając się każdej z postaci z osobna i badając szczegółowo ich wygląd" . Tak jak Tok - moduł leczący, może skanować w poszukiwaniu oznak życia lub moduł Szperacz w poszukiwaniu ruchu/celu. Co prawda ich skuteczność i zasięg nie dorównają szperaczowi, ale to też jest ich możliwość Tu chyba wkradł ci się błąd bo jest napisane, że Szperacz nie dorównuje zasięgowi szperaczowi, a to chyba powinno być, że Spluwacz poszukuje celu/ruchu. Czyż nie tak? Edytowano Marzec 22, 2014 przez Serox Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabellum Edge Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 Jaj mam jeszcze pytanie odnoście swojej umiejętności i obecnej sytuacji: 1. Czy jeśli te zgrzyty to jest potencjalny wróg, to czy dosięgnę go z tego dystansu? 2. Czy za pomocą penetracji mogę załatwić dwóch wrogów naraz? To znaczy przebić jednego i jeszcze trafić tego za nim? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Marzec 22, 2014 Autor Share Napisano Marzec 22, 2014 Tak, miał być Spluwacz xD I dlatego właśnie moduły zwykle nazywa się ich modelami - bo może to wywoływać problemy. Tok to imię twojego i zarazem model innego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 Pamiętajcie, że jeden gracz będzie dopiero o 18:30. A co do tego modelu to ustalmy, że będę się do niego zwracał per Tok gdy będę mówił lub myślał, a Szperacz gdy to będzie opis. Ok? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Marzec 22, 2014 Autor Share Napisano Marzec 22, 2014 No i kłopot z głowy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabellum Edge Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 Zegar - znów uciekły Ci dwa moje posty :/ 1. Czy jeśli te zgrzyty to jest potencjalny wróg, to czy dosięgnę go z tego dystansu? 2. Czy za pomocą penetracji mogę załatwić dwóch wrogów naraz? To znaczy przebić jednego i jeszcze trafić tego za nim? A ten jest w temacie z grą: Zgrzyty natychmiast zaalarmowały mężczyznę. Wezwał swój moduł, który zamienił się w lunetę. Ukląkł kładąc broń na ramieniu i spojrzał w stronę zbliżającej się kakofonii dźwięków by zidentyfikować cel, bądź cele. Druga opcja wydawała mu się już bardziej prawdopodobna. Czy w końcu widać cokolwiek czy skrobanie następuje samo z siebie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Marzec 22, 2014 Autor Share Napisano Marzec 22, 2014 Gdybyś coś zobaczył to bym cię o tym poinformował Co do przebicia - to zależy czy twój pocisk będzie "zabójczy" czy nie. Jeśli nie - utknie w ciele No i standardowo, jeśli byś ich widział, to bym ci określił czy ich sięgniesz ^ ^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabellum Edge Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 No dobra... Daj znać jak coś zobaczę i będzie w zasięgu... A do tego czasu siedzę sobie na dachu tego sklepu,,, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Marzec 22, 2014 Autor Share Napisano Marzec 22, 2014 Czy pocisk w czaszce to dobry znak? ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirlny byt Atlantis Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 Czy w tym budynku w ktorym jestesmy sa jakies okna bo zdaje mi sie ze nie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 Edge, czy ty jesteś na dachu sklepu, to pierwsze pytanie, i drugie, czy jego drzwi są teraz zablokowane. jeżeli tak, to wyedytuję posta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabellum Edge Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 A ta... zapomniałem, ze nie ma okien xD Już coś z tym robię. Tomek - zgadza się, dokładnie na tym dachu. I nie -drzwi nie są zablokowane. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Marzec 22, 2014 Autor Share Napisano Marzec 22, 2014 Po kolei - okien brak, drzwi JESZCZE nie są zablokowane. A przynajmniej nie na tyle żeby nie dało się wejść Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 22, 2014 Share Napisano Marzec 22, 2014 Dziękuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabellum Edge Napisano Marzec 23, 2014 Share Napisano Marzec 23, 2014 Co tak cicho? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirlny byt Atlantis Napisano Marzec 23, 2014 Share Napisano Marzec 23, 2014 Budujemy fort Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts