timber Napisano Maj 5, 2014 Autor Share Napisano Maj 5, 2014 -I tak oto wszyscy powstali. - "Może... Nie, Alicjo, nie!", przemknęło przez myśl Alicji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 - Jestem Dastan. I miło mi panie poznać. - powiedział z uśmiechem. - Niestety nie wiem co się tu dzieje. Nie jestem stąd. - dodał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 5, 2014 Autor Share Napisano Maj 5, 2014 -Dastan, ciekawe imię. - uśmiechnęła się - Czyżbyś był podróżnikiem? - spytała cicho. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 -Mnie też miło cię poznać.-odpowiedziała.-Skoro miałam wezwanie do zamku to pewnie coś poważnego. "WOJNA!"-ryknął ktoś za murami. Krzyki dochodziły z sali obrad. -Da. Teraz już widać, że to coś nie dobrego.-powiedziała chwytając łuk. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 Billie, który usłyszał pytanie odwrócił się i zobaczył dziewczynę, która najwyrażniej była autorem pytania - Nie panikuję, po pierwsze, a po drugie mam na imię Billie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 - Owszem jestem podróżnikiem. - odpowiedział. - I wątpię by potrzeba było już chwytać za oręż. Może zwyczajnie ktoś się drze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 5, 2014 Autor Share Napisano Maj 5, 2014 -Nie... - szepnęła do siebie Alicja - Czy mi się wydawało... Czy słyszałam... Wojna...? Alicja rozejrzała się nerwowo... Nie może być, czyżby ktoś wypominał Celion'owi wojnę? Rozległ się trzask, a w ziemię obok grupki trafił mały, stalowy sztylecik, po który szybko sięgnęła Alicja, która, chociażby lekko (jako kobieta) znała się na rozmaitych wyrobach. -Czyżby to... - urwała, słysząc głos Billie'go. - Och, oczywiście. - uśmiechnęła się, wyrażając tym "przepraszam za siebie, uwielbiam się droczyć". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 (edytowany) -Wierz mi. Mieszkam tu od jakiegoś czasu i ja już wiem co znaczy "wojna".-odparła. Edytowano Maj 6, 2014 przez Szeregowa Rainboww Dash Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 5, 2014 Autor Share Napisano Maj 5, 2014 -Ehh... - odetchnęła Alicja, na wszelki wypadek chowając sztylecik. - Może on ma rację. Nie warto panikować. Musimy zaczekać na to, co nastąpi... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 -Ale ja czasem tak mam... Zbyt wiele mnie spotkało.-mruknęła.-Tak... Trzeba czekać na sygnał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 - Musicie pamiętać, że orkowie są zwolennikami walki, więc, mogą chcieć, co nie znaczy że będzie- powiedział Billie patrząc z powątpiewaniem na dziewczynę z łukiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 - A co cię spotkało? Jeśli nie chcesz nie musisz mówić. - zapytał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 5, 2014 Autor Share Napisano Maj 5, 2014 -Zbyt wiele Cię spotkało? - spytała cicho. - Z resztą... Nie powinnam się mieszać w sprawy innych ludzi. - Rozległ się trzask, a z rozbitego okna wyleciał kolejny sztuciec. -Orkowie to istoty wojny, a szczególnie ich władca... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 Billie widząc lecący widelec uśmiechnął się pod nosem, gdyż wyglądało to komicznie - Jeżeli chcecie, smażcie się tu- powiedział Billie i przepchnął się w tył. Po paru minutach machał nowo poznanej grupce z drzewa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 5, 2014 Autor Share Napisano Maj 5, 2014 Alicja zaśmiała się, przypominając sobie chodzenie po drzewach z przyjaciółmi... A właściwie. -Nie zamierzamy! - Odkrzyknęłam, po czym pobiegłam przez tłum, po chwili wskakując na spory dąb. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 (edytowany) -To trudne. Jako dziecko musiałam stąd wyjechać, bo wybuchła wojna. A mój ojciec... Ratując mnie zginął...-powiedziała pochylając głowę żeby Dastan nie widział jej łez.-Od tamtej chwili jestem, a raczej staram się być twarda. Od tamtego czasu walczę. Dla ojca. Astra ruszyła w kierunku drzewa pod którym była już Alice i Billie. Edytowano Maj 5, 2014 przez Szeregowa Rainboww Dash Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 - Pomóc ci wejść?- zapytał z uśmiechem. Tu byli nie tyle co bezpieczni od orków i latających widelców, a tłumu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 Dastan podszedł pod drzewo na którym siedziała reszta. - Przykro mi. - powiedział do Astry opierając się o drzewo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 5, 2014 Autor Share Napisano Maj 5, 2014 Chodź ciągle utrzymywana w niepewności, Alicja lepiej się nie bawiła. Miała obok siebie dwóch przystojnych chłopców, i jedną miłą dziewczynę, siedzieliśmy na drzewie, pod groźbą wojny, ale... W tym momencie okno przebiła pare kolejnych sztućców, jak i kolejne „Wojna!”. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 -Bywa... Ale są też gorsze rzeczy... O których na ogół nie mówię. Są po prostu straszne... Dlatego mam się na baczności.-powiedziała wdrapując się na najgrubszą gałąź, wciąż roniąc łzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 5, 2014 Autor Share Napisano Maj 5, 2014 -Co się stało? - zapytała, zauważając zasmuconą dziewczynę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 Dastan spojrzał na Astre. Jedną z rzeczy której nienawidził był płacz kobiety. Przygryzł wargę. Zastanowił się jeszcze raz i przytulił ją. - Nie płacz... To nie pomaga, a zapędza w dół jeszcze bardziej. - powiedział przyjaźnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 (edytowany) -Wspominam tamtych (tu przeklnęła tak, że wszyscy się wzdrygnęli). Przez których przeżyłam różne okropieństwa.-odparła siadając na gałęzi. Zdziwiła się lekko kiedy Dastan ją przytulił ale nic nie mogła i nie chciała zrobić. Otarła łzy ramieniem. Edytowano Maj 5, 2014 przez Szeregowa Rainboww Dash Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Maj 5, 2014 Share Napisano Maj 5, 2014 Billie na wpół ze zgrozą, a na wpół z rozbawieniem popatrzył na dziewczynę i powiedział - Co za słownictwo Panno...- tu zawiesił głos Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 5, 2014 Autor Share Napisano Maj 5, 2014 -Ehh... Nie martw się. - uśmiechnęła się lekko, gdy drzwi zamku otworzyły się. Zaskoczona Alicja wskoczyła na wyższą gałąź, zyskując lekkie zadrapanie. Widać tam było króla... Ale nie naszego króla... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts