Gość Ziemowit Napisano Listopad 12, 2016 Share Napisano Listopad 12, 2016 - Ostatnimi dniami Applejack wraz z rodziną zrobiła duuużo jabłkowych potraw. - To prawda co mówi Ziemowit. Chcielibyśmy je wam rozdać, ale pierw muszę wiedzieć kto z was najbardziej zasługuje. Od razu mówię: Nie przekupicie mnie kasą itp. A takie posty będą natychmiastowo usuwane przez Ziemowita. Musicie powiedzieć dlaczego akurat ty zasługujesz na to danie czy napój. - Otóż to Applejack wybierze najlepsze dwa argumenty. Za najlepszy user dostaje dwa punkty, a za drugi najlepszy punkt. Zaczynamy! Rozpocznijmy, od pysznych jabłek w cieście francuskim! Punktacja: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrinceKeith Napisano Listopad 12, 2016 Share Napisano Listopad 12, 2016 Wiesz... Bo razem z Ezrealem wybieramy się na wyprawę, miło byłoby zjeść coś takiego razem... Przy ognisku, w ciepełku, tak razem. ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Napisano Listopad 12, 2016 Share Napisano Listopad 12, 2016 3 dni temu miałem moje 20 urodziny,fajnie by było dostać taki prezent nawet znajdzie się jeszcze kawałek torta dla ciebie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Listopad 12, 2016 Share Napisano Listopad 12, 2016 bo zawsze kiedy wystawiacie swoje wypieki w oknie przypomina mi się szarlotka wypiekana przez moją babcię Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szonszczyk Napisano Listopad 12, 2016 Share Napisano Listopad 12, 2016 Czy będzie to wystarczający powód gdy napiszę, że jest po północy, jestem głodny i nic nie mam w domu do jedzenia? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow Guitar Napisano Listopad 12, 2016 Share Napisano Listopad 12, 2016 godzinę temu Major Degtyarev napisał: 3 dni temu miałem moje 20 urodziny,fajnie by było dostać taki prezent nawet znajdzie się jeszcze kawałek torta dla ciebie Zapomniałem złożyć Ci życzeń... A nawet Michalski mi dzień wcześniej przypominał... No nic, wszystkiego najlepszego! Ale żeby nie robić offtopu, to ja powinienem dostać te jabłka, ponieważ je uwielbiam Albo dałbym Majorowi na urodziny. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Favri Napisano Listopad 12, 2016 Share Napisano Listopad 12, 2016 (edytowany) 5 miesięcy temu miałem urodziny... a za 7 miesięcy mam kolejne urodziny! W dodatku czarny kot przebiegł mi drogę... No może nie taki czarny, no jak kary koń. Dobra, niech wam będzie, srokaty. Jak to białego więcej niż czarnego, a to na tyłku to co? Azor, po coś wyłaził, zepsułeś wszystko. Dajcież mi te jabłka, mam już dość wcinania trzylistnych koniczynek, szczęście nigdy mnie nie spotka. A i nawiasem, dobra intryga na zabawę Edytowano Listopad 12, 2016 przez Favri Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vezzie Napisano Listopad 13, 2016 Share Napisano Listopad 13, 2016 A może przekupię cię... ehm... to znaczy przekonam.. szczerym uśmiechem i zawadiackim spojrzeniem ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemowit Napisano Listopad 13, 2016 Share Napisano Listopad 13, 2016 13 godziny temu Chip napisał: bo zawsze kiedy wystawiacie swoje wypieki w oknie przypomina mi się szarlotka wypiekana przez moją babcię - Miło mi to słyszeć, szczególnie, dlatego, że babcie gotują zawsze najlepiej! Dziękuje, Chip! - Czy to wystarczająco dobry argument? - Zastanowię się... Przyznam wam, że daliście mi olbrzymi wybór i sama długo się zastanawiałam komu dać jabłka w cieście francuskim! 15 godzin temu Clocky napisał: Wiesz... Bo razem z Ezrealem wybieramy się na wyprawę, miło byłoby zjeść coś takiego razem... Przy ognisku, w ciepełku, tak razem. ^^ - Nie ma nic lepszego, jak wspólne spożywanie posiłku! 14 godziny temu Major Degtyarev napisał: 3 dni temu miałem moje 20 urodziny,fajnie by było dostać taki prezent nawet znajdzie się jeszcze kawałek torta dla ciebie - Wszystkiego Najlepszego! A tak przy okazji to pisze się tortu 13 godziny temu MasterOfRainbows napisał: Czy będzie to wystarczający powód gdy napiszę, że jest po północy, jestem głodny i nic nie mam w domu do jedzenia? - Jedzenie po nocy jest nie zdrowe. Rano możesz zjeść dobre i pożywne śniadanie! - Jak byłaś mała sama jadłaś dużo po nocy - Nie wtrącaj się! 13 godziny temu Rainbow Guitar napisał: Zapomniałem złożyć Ci życzeń... A nawet Michalski mi dzień wcześniej przypominał... No nic, wszystkiego najlepszego! Ale żeby nie robić offtopu, to ja powinienem dostać te jabłka, ponieważ je uwielbiam Albo dałbym Majorowi na urodziny. - Wszyscy uwielbiają jabłka! Nie wyobrażam sobie takiej osoby, co ich nie lubi! - Dobre jabłko nie jest złe! 13 godziny temu Favri napisał: 5 miesięcy temu miałem urodziny... a za 7 miesięcy mam kolejne urodziny! W dodatku czarny kot przebiegł mi drogę... No może nie taki czarny, no jak kary koń. Dobra, niech wam będzie, srokaty. Jak to białego więcej niż czarnego, a to na tyłku to co? Azor, po coś wyłaził, zepsułeś wszystko. Dajcież mi te jabłka, mam już dość wcinania trzylistnych koniczynek, szczęście nigdy mnie nie spotka. A i nawiasem, dobra intryga na zabawę - Jeszcze szczęście spotka cię nie jeden raz! - Favri, ja mam w domu szalonego czarnego kota i ciągle przebiega mi przed nosem i szczęście mam. 12 godziny temu Vezz napisał: A może przekupię cię 12 godziny temu Vezz napisał: ehm... to znaczy przekonam.. szczerym uśmiechem i zawadiackim spojrzeniem ? - Dobry sposób nawet! 11 godzin temu CalevaN napisał: Jestem w stanie oddać mój super-duper-tajny przepis dot. elitarnych kanapek za te smakołyki, które możesz zaaoferować Ewentualnie mogę robić za pomagiera na farmie (wcale nie próbując dostać się do tych pyszności! ). - Sama nie wiem... - Applejack, podjęłaś decyzję? - Hmm, chyba tak. Dwa punkty dostanie @Clocky, zaś jeden punkt @Chip i @Major Degtyarev. Ciężko było mi się zdecydować, więc oboje macie po punkcie. Punktacja: @Clocky 2p @Chip 1p @Major Degtyarev 1p - Co tam masz jeszcze Applejack? - Pyszne pierogi z jabłkami, posypane cynamonem! Kto chętny i dlaczego? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrinceKeith Napisano Listopad 13, 2016 Share Napisano Listopad 13, 2016 Moja babcia spadła z drabiny ;-; Nie może chodzić bo ją wszystko boli. I na pewno takie pierogi postawiłyby ją na nogi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow Guitar Napisano Listopad 13, 2016 Share Napisano Listopad 13, 2016 Nie lubię pierogów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Napisano Listopad 14, 2016 Share Napisano Listopad 14, 2016 Jestem pewien że po tych pierogach wygrałbym zawody na które będę jechał Będę godnie reprezentował Ponyville Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Listopad 14, 2016 Share Napisano Listopad 14, 2016 13.11.2016 at 17:19 Rainbow Guitar napisał: Nie lubię pierogów. Ja też nie Z chęcią oddam je biednym także no Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dabrowski Napisano Listopad 14, 2016 Share Napisano Listopad 14, 2016 To ja powinieniem je dostać, ponieważ wprowadzę komunizm i rozdam je po równo wszystkim wliczając w to siebie, co będzie będzie sprawiedliwe moralnie i społecznie. A tak wgl to ja powinienem je tez dostać dlatego że mieszkam w Powiacie który posiada największy Sad w Europie i najwyższy odsetek sadowników w Europie, ale sam sadownikiem nie jestem :( i nie mam tych pysznych jabłuszek. Wystarczy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 21, 2016 Share Napisano Listopad 21, 2016 Ja powinnam je dostać. Co prawda wolę ruskie...i to o wiele...ale prawie każdego nowego przybysza na forum pytam czy lubi pierogi więc no... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemowit Napisano Listopad 27, 2016 Share Napisano Listopad 27, 2016 13.11.2016 at 14:15 Clocky napisał: Moja babcia spadła z drabiny ;-; Nie może chodzić bo ją wszystko boli. I na pewno takie pierogi postawiłyby ją na nogi. - Szkoda babci, pozdrów ją ode mnie - I ode mnie 14.11.2016 at 12:56 Major Degtyarev napisał: Jestem pewien że po tych pierogach wygrałbym zawody na które będę jechał Będę godnie reprezentował Ponyville - Powodzenia! 14.11.2016 at 19:13 Dabrowski napisał: To ja powinieniem je dostać, ponieważ wprowadzę komunizm i rozdam je po równo wszystkim wliczając w to siebie, co będzie będzie sprawiedliwe moralnie i społecznie. A tak wgl to ja powinienem je tez dostać dlatego że mieszkam w Powiacie który posiada największy Sad w Europie i najwyższy odsetek sadowników w Europie, ale sam sadownikiem nie jestem :( i nie mam tych pysznych jabłuszek. Wystarczy? - Komunizm to zło - Ty już pierożków nie dostaniesz 21.11.2016 at 01:12 Uszatka napisał: Ja powinnam je dostać. Co prawda wolę ruskie...i to o wiele...ale prawie każdego nowego przybysza na forum pytam czy lubi pierogi więc no... - To musisz bardzo je lubić. A dziękuje ci za śliczny obrazek działowy Uszatko! Dwa punkty dla Clocky, jeden dla Uszatki PUNKTACJA Clocky - 4p Major Degtyarev - 1p Uszatka - 1p Chip - 1p Kto się skusi na strudel? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrinceKeith Napisano Listopad 27, 2016 Share Napisano Listopad 27, 2016 Hm... Niedługo zbilża się premiera przedstawienia w którym biorę udział. Fajnie byłoby zjeść po odegranym spektaklu. //Gram Mercedes ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow Guitar Napisano Listopad 27, 2016 Share Napisano Listopad 27, 2016 Ja bym poprosił. Proszę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 27, 2016 Share Napisano Listopad 27, 2016 Uwielbiam kruche ciasto, a to ciasto wygląda na kruche. I jeszcze w dodatku z jabłkiem. I z cynamonem. Jak tego nie dostanę to będę musiała iść do Lidla i sobie kupić ;w; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemowit Napisano Listopad 28, 2016 Share Napisano Listopad 28, 2016 16 godzin temu Clocky napisał: Hm... Niedługo zbilża się premiera przedstawienia w którym biorę udział. Fajnie byłoby zjeść po odegranym spektaklu. //Gram Mercedes ^^ - Powodzenia na przedstawieniu, na pewno przyda się po nim wyżerka 16 godzin temu Rainbow Guitar napisał: Ja bym poprosił. Proszę. Please Argument 15 godzin temu Uszatka napisał: Uwielbiam kruche ciasto, a to ciasto wygląda na kruche. I jeszcze w dodatku z jabłkiem. I z cynamonem. Jak tego nie dostanę to będę musiała iść do Lidla i sobie kupić ;w; - Ciasta ze sklepu są jak dalmatyńczyk bez kropek! Dwa kawałki strudla dla @Uszatka, jeden dla @Clocky. Kto się skusi na tartaletki? Clocky - 5p Uszatka - 3p Chip - 1p Mayor Degtyarev - 1p Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemowit Napisano Grudzień 15, 2016 Share Napisano Grudzień 15, 2016 Widać nikt się nie skusi na tartaletki, to może dżem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Grudzień 15, 2016 Share Napisano Grudzień 15, 2016 jak bym poprosił... mam już gofry Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemowit Napisano Styczeń 2, 2017 Share Napisano Styczeń 2, 2017 Nikt więcej się nie skusi? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fayer Storm 26 Napisano Maj 7, 2017 Share Napisano Maj 7, 2017 Cytuj jak bym poprosił... mam już gofry Skoro nikt więcej nie chce to ten dżem wędruje do @Chip.Najwyżej będziesz miał do kanapek lub do kolejnych gofrów jak Ci się zdarzy upiec. Aj:No to smacznego chip. A więc może ktoś chciałby trochę cydru z naszej Farmy Sweet Apple Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fayer Storm 26 Napisano Czerwiec 9, 2017 Share Napisano Czerwiec 9, 2017 Nikt nie Lubi cydru szkoda to może Rainbow się skusi . Więc może przypadnie wam do gustu Tarta z jabłkami z bitą śmietaną oraz cynamonem. A jak ktoś ma nietolerancja laktozy mogę podać bez bitej śmietany. Wystarczy powiedzieć dlaczego ty ją masz dostać bo może zapomnieliście. Aj:Więc zapraszam do zabawy każdego głodomora. Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts