Skocz do zawartości

Nocne Makri

Sowenia

Recommended Posts

23 minuty temu, Lunar Zagłady napisał:

Wystarczyło by potrenować nad kontrolą snu, Mógł byś przejąć władze nad snem i w teorii będziesz panował nad nim oraz się nieźle bawił ale na dłuższa metę bywa to nużące

Jak chcesz łatwo pamiętać sny to polecam ich zapisywanie i afirmację przed snem (powtarzanie "zapamiętam sen" itp.)

Sorry, ten cytat nie chce się usunąć. Nie wiem czemu.

Edytowano przez Dairinn

To mnie zastrzeliłeś , z jednej strony z chęcią bym pomógł z drugiej nie jestem pewny czy był bym wstanie. :flutterblush:

Dobra temat się pogrąża w tematykę snów to może coś takiego tu wspomnę
Gwiazdka na niebie a księżyc w pełni
wypowiedz życzenie to Ci się spełni.
Śpij sobie smacznie z uśmiechem na twarzy.
Niech Ci się przyśni to o czym marzysz

Dobra teraz muszę sobie Od świeżyć wiedze ale to co pamiętam i co opisujesz pasuje do systemu immunologiczno zewnętrznego ( zapewne ma to swoja fachową nazwę) twoje ciało daje ci znak ze coś nie halo i próbuje walczyć jak dobrze wierz Pewne obszary mózgu gdy nie mają dostarczonych odpowiednich składników, tu cukru przechodzą na tryb awaryjny i to raczej będzie twój problem. Aczkolwiek jeżeli są to bardzo uporczywe objawy idź do lekarza pewnie ci da jakieś dodatkowe pastylki. Wybacz za tak Barwne opisy ale głownie muszę dzieciom przekładać z medycznego na   "zwyczajny". Chciał bym pomóc więcej ale nie dam rady

Ja rzadko kiedy potrafię zapamiętać sen. Na ogół nawet podczas chwili obudzenia już nie pamiętam. Jak zapamiętam to i tak po pół godzinie już tracę pamięć o większości snu. Wiem o czym był, ale szczegóły całkowicie zanikają. 

Dzięx... poradziłem sobie z tym partyzancko: staram się mieć zawsze przy sobie awaryjną tabliczkę czekolady. Ale ten dźwięk jest naprawdę denerwujący: brzmi jakby wymiksować odgłos trącego o zardzewiałą blachę papieru ściernego i styropianu, i wzmocnić go jak tylko to możliwe.

Lepiej coś słodkiego w płynie, szybciej się wchłania do organizmu.
Widzę że ożywiliśmy trochę skostniały temat
A więc skoro to Luna tu rządzi to może coś pod jej życzenia nocne podeśle i sam odejdę w odmęty snu

Co za noc, w taką noc
Dam Ci czarodziejską moc
No a teraz oczka zmruż
Noc zapada, ciemno już
Wszyscy śpią, więc śpij i Ty
A ja Ci dam kolorowe sny.
To pasuje pod Księżniczkę snów

Gdy zaczynałem ktoś mi powiedział ze praca opiekuna to powalanie w tedy tego nie rozumiałem. Na oddziale Geriatrycznym gdzie głownie " Chłopaków " ściągają jakoś się nie odnajdywałem i przenieśli mnie na pediatrie tam można poczuci radości i smutek w czystej postaci. Jezeli nie dasz temu miejsca całego serca nie od czujesz tego samego od nich. Głownie jestem na oddziale dla niepełnosprawnych ruchowo. Niestety o miejscu nie mogę nic więcej powiedzieć tajemnica zawodowa.
Uroczo to jest jak mnie i kolegę po fachu pielęgniarki na mówią na kołysanki abyśmy śpiewali ;)

Co jest ;D Od tygodnia wszyscy znajomi mnie do tego popychają abym się o to starał. jakieś fatum

Dobra teraz na poważnie Dobrej nocy.
A

A skoro wierszyki się podobają
Spójrz proszę przez okno - miliard gwiazd na niebie
I każda się blaskiem uśmiecha do Ciebie
Mój Anioł modlitwę do nieba zanosi
O sen najpiękniejszy dla Ciebie poprosi
Więc uśnij, wtul głowę w cieplutką poduszkę
A ja mówię Ci dobranoc

• Utwórz nowe...