Lemi Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Nie znoszę szaro-burego widoku za oknem. No po prostu nie ma gorszej pogody, chyba że jest burza z piorunami to chociaż klimat jest, a tak to wieje nudą, smrodem i chęciami samobójczymi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Zagłady Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Na ból kolan to polecam końską maść. Wierszyk tu raczej nie pomoże. Faktycznie porządnej zimy to nie było od.... już sam nie pamiętam kiedy. chyba coś w 2010 była tak porządna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemi Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Nie no w miarę porządna była teraz niedawno. Ale przed tymi śniegami był spory odstęp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer Poke Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Lubię burze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowenia Posted February 3, 2018 Author Share Posted February 3, 2018 (edited) Burze są świetne~ Uwielbiam je oglądać. Najbardziej lubię jak są latem. Nie żeby podczas innych pór roku było ich jakoś specjalnie dużo, ale lubię je oglądać stojąc na balkonie więc lepiej jak jest ciepło. Edited February 3, 2018 by Uszatka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemi Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Też uwielbiam, fajnie się wtedy śpi/czyta książkę. Z kolei niebezpiecznie jest grać czy ogółem jakieś czynności związane z czerpaniem prądu. A, i wolę takie burze co nie wbijają trampolin w auta, nie zrywają dachów i nie przewracają stuletnich drzew Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Zagłady Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Burze w górach są super. Nie koniecznie jak złapie w terenie ale w tedy można odkryć magię Galopu. Male rzeczki zmieniają się w rwące rzeki, echo gromu rozchodzące się w kotlinach coś magicznego i przerażającego zarazem. Aż mam ochotę na urlop ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer Poke Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 http://www.lightningmaps.org/blitzortung/europe/index.php?lang=pl https://burze.dzis.net/?page=mapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemi Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 We Włoszech armagiedon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer Poke Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 ta pierwsza mapa jest fajna bo pokazuje miejsca wyładowań doziemnych na bieżąco Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Zagłady Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 To poczekamy jeszcze jakieś 2-3 miesiące na porządne wyładowania nad naszym Pięknym krajem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemi Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Tak, bo teraz ma koniecznie być śnieg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer Poke Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 dokładnie, ma kurzyć aż do marca włącznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowenia Posted February 3, 2018 Author Share Posted February 3, 2018 Chcę w końcu zobaczyć przebijające się przez śnieg przebiśniegi ;w; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Zagłady Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Tak bliskie a tak odlegle marzenie... ale może w końcu trochę śniegu spadnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowenia Posted February 3, 2018 Author Share Posted February 3, 2018 Ostatnimi laty z wiosennych kwiatów widuję jedynie krokusy i forsycje, czasem jakieś snieżyczki. Przebiśniegów już dawno nie widziałam ;__; I pomyśleć, że w podstawówce wracając do domu uwielbiałam na wiosnę wypatrywać kwiatów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syrth Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Ej, poprawnie jest nasi czy nasze pupile? ._." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer Poke Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 chyba nasze bo odnosisz się do zwierzaków a nie do ludzi... ale koniec końców zapytaj forumowych literatów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemi Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Chyba nasi, aczkolwiek ręki sobie nie utnę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syrth Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 To mi odpowiedzieliście 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer Poke Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 jak widać zdania są podzielone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Zagłady Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Ja jestem za słowem "nasi" pupile , podopieczni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syrth Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 nasi 2:1, przegłosowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowenia Posted February 3, 2018 Author Share Posted February 3, 2018 7 minut temu, PervKapitan napisał: Ej, poprawnie jest nasi czy nasze pupile? ._." Nasi, bo 'pupile' to rodzaj męskoosobowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer Poke Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 1 minutę temu, Uszatka napisał: Nasi, bo 'pupile' to rodzaj męskoosobowy. Racja! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts