CiemnoCzarny Napisano Sierpień 26, 2012 Share Napisano Sierpień 26, 2012 Oto mój pierwszy fanfic. Opowiadanie składa się z: -Rozdział I - Okno -Rozdział 2 - Pytania -Rozdział 3 - Za medialną kurtyną 1/4 (ciągle pisany) Prowadzone są ciągłe aktualizacje bieżącego tekstu, oraz dodawane są nowe rozdziały... Przeczytałeś? Nie czekaj, każda obiektywna opinia jest mile widziana:rd8: P.S. Nie jestem humanistą, więc z góry przepraszam za ograniczenie słownictwa, powtórzenia, błędy itd. (Jeśli takowe się nadarzą) P.P.S. MLP itd. należą do Hasbro, mnie wińcie za błędną interpretacje zachowań danej postaci itp. Bla Bla Bla Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macter4 Napisano Sierpień 26, 2012 Share Napisano Sierpień 26, 2012 Specem nie jestem, ale fanfic jest naprawdę dobry. Mi osobiście nie rzuciły się w oczy jakieś błędy. Ładnie operujesz słownictwem. Liczę że będziesz go kontynuował Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thar Napisano Sierpień 26, 2012 Share Napisano Sierpień 26, 2012 Witam wszystkich jestem nowy na forum, lecz nie od wczoraj znam uniwersum Biur Adaptacyjnych, przedwczoraj podczas koszenia trawnika natchnęło mnie, bym napisał własne opowiadanie. Z góry uprzedzam, iż nie miałem na celu całkowitego odwzorowania klimatu Conversion Bureau, a także świat przedstawiony jest stosunkowo inny. Napisałem dopiero wstęp, i na tym cały problem polega, że nie wiem czy taki styl się przyjmie, dlatego proszę was o obiektywne opinie na temat wyżej wymienionego opowiadania. Zapraszam P.S. Nie jestem humanistą, więc z góry przepraszam za ograniczenie słownictwa, powtórzenia, błędy itd. (Jeśli takowe się nadarzą) P.P.S. MLP itd. należą do Hasbro, mnie wińcie za błędną interpretacje zachowań danej postaci itp. Bla Bla Bla i Jak? Dosyć ciekawa aranżacja . Świat jest standardowy, przygoda dość unikalna i zaczyna się bardzo interesująco. Błędów stosunkowo niewiele, styl do dopracowania, ale nie razi. Polecam kontynuować, stworzyć jakiś googledocs i pisać, pisać i jeszcze raz pisać ;3. Tkwi w tym potencjał i wierzę, że z niewielkim wkładem uda ci się go wydobyć. Powiem wprost, że po początku spodziewałem się o wiele mniej, a jednak pozytywnie mnie zaskoczył. Na razie były to głównie wspomnienia bohatera, chciałbym poczytać jakąś teraźniejszą akcję z nim w roli głównej i na to właśnie z niecierpliwością czekam. Pozdrawiam, ~~ Thar Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuddly Doggy Napisano Sierpień 26, 2012 Share Napisano Sierpień 26, 2012 Michał, do późna wyglądał przez nieduże, podniszczone okno swojego pokoju, kiedyś było białe, co wywnioskował po strzępkach lakieru, które póki, co wygrywały walkę z czasem. - okno było białe? Chyba nie, wydaje mi się, że chodzi Ci o ramę okna. Jednakże to zdanie wskazuje, iż to właśnie okno (czyli SZYBA) była biała. - przed "kiedyś" wstawiłabym "które" Pierwsze zdanie... a ja już mam się czego przyczepić! ale się nie zrażam, czytam dalej - Masakrycznie długie zdania, to drugie dla przykładu rozbiłabym na 3 krótsze, z pozostałymi też zrobiłabym porządek. - Powtórzenia (to, że ostrzegłeś i przeprosiłeś nie znaczy, że one mogą sobie być w fanfiku w najlepsze). Jeśli sam nie potrafisz znaleźć synonimu wujek google służy pomocą. Fabuła jest ok. Jednakże błędy wymienione wyżej (z duużym naciskiem na interpunkcje) bardzo rzucają się w oczy. Jeśli sam nie potrafisz ich wszystkich wyłapać i poprawić- poproś korektora, tutaj na pewno znajdą się ludzie, którzy Ci z tym pomogą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskof Napisano Sierpień 26, 2012 Share Napisano Sierpień 26, 2012 TCB <3 Ciekawie się zapowiada, czekam na kontynuację w takim razie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiemnoCzarny Napisano Sierpień 27, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 27, 2012 - okno było białe? Chyba nie, wydaje mi się, że chodzi Ci o ramę okna. Jednakże to zdanie wskazuje, iż to właśnie okno (czyli SZYBA) była biała. - przed "kiedyś" wstawiłabym "które" Pierwsze zdanie... a ja już mam się czego przyczepić! ale się nie zrażam, czytam dalej - Masakrycznie długie zdania, to drugie dla przykładu rozbiłabym na 3 krótsze, z pozostałymi też zrobiłabym porządek. - Powtórzenia (to, że ostrzegłeś i przeprosiłeś nie znaczy, że one mogą sobie być w fanfiku w najlepsze). Jeśli sam nie potrafisz znaleźć synonimu wujek google służy pomocą. Fabuła jest ok. Jednakże błędy wymienione wyżej (z duużym naciskiem na interpunkcje) bardzo rzucają się w oczy. Jeśli sam nie potrafisz ich wszystkich wyłapać i poprawić- poproś korektora, tutaj na pewno znajdą się ludzie, którzy Ci z tym pomogą. Dzięki wielkie, powiem szczerze, że rzeczywiście nie mogłem tego wyłapać, wracając do synonimów masz jakiś pomysł do słowa "kuc"? Nie mam żadnych pomysłów poza: kucyk (tak wiem to jest zdrobnienie), zwierzę i ew. ogier, klacz (ale to już, nawiązuje do płci), interpunkcja według mnie leży i kwiczy jedynie w dialogu, jeśli znalazłeś coś więcej proszę o konkrety. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiemnoCzarny Napisano Sierpień 27, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 27, 2012 A, właśnie... Jeśli ktoś ma wolny czas który, jest wstanie poświęcić dobrowolnie mojemu opowiadaniu, za co z góry dziękuje. To formalnie już ogłaszam, że szukam korektora ( nie nie mam na myśli pisaka). Pozdrawiam i zachęcam do współpracy P.S. Dla zainteresowanych: Już kończę drugi rozdział Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thar Napisano Sierpień 27, 2012 Share Napisano Sierpień 27, 2012 Wejdź do nas na irca TCB (krakow.irc.pl, kanał #TCB), bez trudu znajdziesz recenzentów i korektorów . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiemnoCzarny Napisano Sierpień 27, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 27, 2012 thanks Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiemnoCzarny Napisano Sierpień 30, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 30, 2012 W oczekiwaniu na 3 rozdział który (Tak słyszałem) pojawi się w sobotę, zapraszam do uwielbiania My little Pony Fighting is Magic i jej nowego Main Menu Thema Dobra robota Mane6 My little pony fighting is magic main menu theme http://www.youtube.com/watch?v=VtA2bur8xqQ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiemnoCzarny Napisano Wrzesień 1, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 1, 2012 mam małe problemy techniczne, mianowicie jestem odcięty od internetu (tj. na komputerze) nie wiem czy dziś wstawię ten rozdział. Przepraszam :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki n Napisano Wrzesień 1, 2012 Share Napisano Wrzesień 1, 2012 Co jak co ale FF świetny, czekam na więcej i powodzenia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghatorr Napisano Wrzesień 1, 2012 Share Napisano Wrzesień 1, 2012 Dobry fanfic, dużo lepiej się go czyta od kiedy jest na gdocsie. A, i "przystali" do FOL, nie "przystanęli", rzuciło mi się to w oczy. Wiele serc, wiele rąk, jedna myśl, trzy słowa - Front Obrony Ludzkości! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiemnoCzarny Napisano Wrzesień 1, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 1, 2012 Thanks, o dziwo ani Word, ani Gdoc nie wykryli tego błędu (jak zgaduje chodzi o kontekst użycia danego słowa, który w tym wypadku nie był odpowiedni). Przy okazji świetna robota z tą pracą Biur Adaptacyjnych, skończyłem dziś 6 rozdział i trochę się pusty poczułem kiedy dotarło do mnie, że nie ma więcej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Wrzesień 2, 2012 Share Napisano Wrzesień 2, 2012 Nie mogę przeczytać tej historii, bo nie mam uprawnień, a przynajmniej tak pisze. Jak dostanę te uprawnienia i przeczytam, to wyrażę swoją opinię aktualizując ten post. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiemnoCzarny Napisano Wrzesień 3, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 3, 2012 Coś mi się zdaje, że nie przeczytałeś opisu :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyja Xores Napisano Październik 4, 2012 Share Napisano Październik 4, 2012 Powstrzymując temat od dalszego tonięcia w odmętach zadam jedno proste pytanie: Kiedy dalszy ciąg bo już się doczekać nie mogę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiemnoCzarny Napisano Październik 7, 2012 Autor Share Napisano Październik 7, 2012 A więc... Szkoła Jednak... Skoro widzę że ktoś, jeszcze się tym interesuję to... ...do dzieła! W sumie, to kiedy mi się coś nudzi nie robię tego nigdy na siłę. Czekam miesiąc lub 2, aż znajdę wenę... nadszedł ten moment. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torrez Napisano Październik 20, 2012 Share Napisano Październik 20, 2012 fanfik świetny,czekam na kontynuacje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiemnoCzarny Napisano Październik 22, 2012 Autor Share Napisano Październik 22, 2012 ogółem? Biore się za to w ten weekend... jakoś teraz nie mam do tego głowy. Chęci? Jasne. Pomysły? Cała fabuła, łącznie z epizodami, dwa główne wątki i w cholerę tajemnic... Ale nie wiem jak to zapisać ładnymi i czystymi zdaniami Dlatego weekend... i piszemy choćby na siłę xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyja Xores Napisano Listopad 26, 2012 Share Napisano Listopad 26, 2012 Widzę, że chyba fik został porzucony (oby nie) lub wstrzymany. Lecz nadziei nie tracę. Właśnie do mnie dotarła absurdalność wypowiedzi... Przecież to JEST "Nowa Nadzieja"... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiemnoCzarny Napisano Listopad 27, 2012 Autor Share Napisano Listopad 27, 2012 Ehh... mam być szczery? W chol*re nauki teraz mam, ach ta matura... Nawet na forum nie mam czasu wchodzić. Mam teraz dylemat, bo widzę, ze niektórym osoba się ten fic, naprawdę podoba... jeśli jeszcze ktoś wierzy w moje słowa... to powiedzieć mogę tylko: cos spróbuje wymyślić... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyja Xores Napisano Listopad 28, 2012 Share Napisano Listopad 28, 2012 Bądź spokojny, nikt do niczego nikogo zmuszać nie będzie. Jeśli masz czas to pisz, jeżeli taką masz ochotę, my poczekać możemy. A o temat się nie martw, nie utonie w czeluści zapomnienia, już o to zadbam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izy97 Napisano Listopad 28, 2012 Share Napisano Listopad 28, 2012 miły fanfic, więc także czekam na kontynuację :-) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiemnoCzarny Napisano Listopad 29, 2012 Autor Share Napisano Listopad 29, 2012 miły póki co Takej łamanej fabuły to ja jeszcze nigdy nie wymyśliłem... szkoda, że czasu nie ma, żeby to napisać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się