Skocz do zawartości

Serwer Minecraft dla Fandomu. Nowa wersja wiosenna!

1stChoice

Recommended Posts

@Jakubas18 Cuboid cuboid i jeszcze raz cuboid. Poproś admina albo OPa żeby ci postawił - choćby przez pw z koordynatami od - do i się to załatwi - nie masz cuboida, stawiasz na ziemi niczyjej. Masz - stawiasz na swojej. I powiedz ty mi proszę, czy koło tego twojego kościółka stał jakiś statek?

@1stChoice To lista osób które były na serwie dzisiaj w godzinach 14-14.30:

NUPARU
AllyOfJustice
Hakann

Z czego pierwszy i ostatni to najpewniej ten sam człowiek, bo widziałem jak się logował naprzemiennie(jeden znika, 30 sec, drugi się pojawia i potem znowu zamiana), a pierwszego przyłapałem na rozwalaniu labiryntu i tylko przypadkiem przy domkach wszystkich trzech znalazłem "skrzynie niczyją" z TNT w środku. Wiem, że przez world edita da się sprawdzić kto i co postawił, także jakbyś miał chwilę, ogarnij. Sprawdź też jeśli możesz IP logowań na serwer, mogą pokazać zabawne rzeczy.

Dnia 30.03.2018 o 12:46, Zegarmistrz napisał:

@1stChoice To lista osób które były na serwie dzisiaj w godzinach 14-14.30:

NUPARU
AllyOfJustice
Hakann

Expand  

Ostatnio mamy wysyp nowych graczy i niestety grief się zdarza, dzisiaj zbanowałem 2 osoby. 

BTW- @Zegarmistrz widzisz, banuj. Dzięki jeszcze raz za info.

Dnia 1.04.2018 o 10:48, 1stChoice napisał:

Ostatnio mamy wysyp nowych graczy i niestety grief się zdarza, dzisiaj zbanowałem 2 osoby. 

BTW- @Zegarmistrz widzisz, banuj. Dzięki jeszcze raz za info.

Expand  

Jakie 2 osoby zbanowałeś? Jestem ciekaw bo chce wiedzieć kto rozwala moje budowle.:twilight3:

Mam pytanie graliśmy sobie dzisiaj z kolegą na zaktualizowanej wersji (nowy świat i coś tam jeszcze) podczas gry występowały ciekawe błędy przykładowo: elytry nie chcą działać,po zniszczeniu bloku czasami pojawia się on w tym samym miejscu jakby nic się nie stało,problem z zabijaniem mobów,nie działa.

Nie mam pojęcia może to tylko lagi mu też nie działało ale na wszelki wypadek zgłaszam.

Ok aktualizacja dmg obszarowy z mieczy też nie działa (właściwie działa ale czasami)

Edytowano przez C11Luna

Dnia 2.04.2018 o 20:30, C11Luna napisał:

Mam pytanie graliśmy sobie dzisiaj z kolegą na zaktualizowanej wersji (nowy świat i coś tam jeszcze) podczas gry występowały ciekawe błędy przykładowo: elytry nie chcą działać,po zniszczeniu bloku czasami pojawia się on w tym samym miejscu jakby nic się nie stało,problem z zabijaniem mobów,nie działa.

Nie mam pojęcia może to tylko lagi mu też nie działało ale na wszelki wypadek zgłaszam.

Ok aktualizacja dmg obszarowy z mieczy też nie działa (właściwie działa ale czasami)

Expand  

Naprawione.

• Lubię to! 1

WAŻNE OGŁOSZENIE

Ostatnio serwer często jest atakowany przez DDOS przez co maszyna nie wyrabia i serwer już kilka razy się wyłączał.

Chciałbym jednak podziękować osobom wysyłającym ataki, bo w końcu zmotywowałem się przenieść serwer na lepszą maszynę. Serwer do tej pory działał sprawnie, ale coraz większa liczba dodatków, graczy i budowli powoli dosięga jego limity.

Przenosiny odbędą się w sobotę w tym tygodniu ( tj. 07-04-2018). Nowa maszyna będzie oferowała dużo większe limity pamięci RAM, lepsze CPU i ochronę przed DDOS- jednym słowem będzie szybciej, wydajniej i serwer zostanie przygotowany na dalszy rozwój.

Godzina przenosin zaplanowana na godzinę 23:00. Czas może ulec zmianie o czym poinformuje. Na ten czas serwer nie będzie działał ok. pół godziny, maks. godzinę.

WSZYSTKO ZE STAREJ MASZYNY ZOSTANIE ZACHOWANE! NIC NIE ZOSTANIE STRACONE!

• +1 1

@Jakubas18 Opisz mi dokładnie problem. Z tego co mi wiadomo, cuboid nie pozwala nikomu ingerować w przestrzeń - stawiać, niszczyć i nawet aktywować urządzeń(drzwi, dźwignie itp.) zatem nie powinien ci w żadnym wypadku zablokować wejścia - chyba że na drodze staną ci drzwi. A tym bardziej nie powinien wywalić cię z serwera. Zrób zrzut ekranu wiadomości, bo pewnie jakaś wyskakuje, z chwili, kiedy cię rozłącza z serwerem i zobaczymy o można zrobić.

Edytowano przez Zegarmistrz
  • +1 1

Dnia 11.04.2018 o 18:57, Jakubas18 napisał:

Coś z Flying'em było napisane podczas gdy mnie wywala, nawet nie chce tego próbować drugi raz.

Expand  

Jeśli możesz wejść na serwer - to po co pisałeś wyżej że nie możesz.

Jeśli nie możesz , a chcesz - to robisz co ci wyżej napisałem, bo dalej nie będziesz mógł(prawdopodobnie choć nie na pewno).

Czy to jest wystarczająco prosto napisane dla ciebie? Czy powinienem dodać kilka emotek?

• +1 1

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...