Sun Napisano Marzec 18, 2018 Share Napisano Marzec 18, 2018 (edytowany) Wyrafinowana klacz świeżo po liceum i utalentowana muzyczka bez matury, pragnąca spełnić marzenia zostają zmuszone do wspólnego spędzenia czasu. Okazuje się, ze mają ze sobą znacznie więcej wspólnego niż im się wydaje. Prosta, niezobowiązująca historia jakich wiele. Rocznik 2012, czyli fandom łupany. Ale mimo to poczytna i przyjemna. moje w zasadzie pierwsze i chyba jedyne romansidło, które przeczytałem dawno temu, więc mam sentyment do niego. Może kogoś to zachęci.Rozdziały postaram się wrzucać regularnie, ale niezbyt często. I dziękuję Rarity za korektę. Oryginał Rozdział 1 Rozdział 2 Rozdział 3 Rozdział 4 Rozdział 5 Rozdział 6 Rozdział 7 Rozdział 8 Rozdział 9 Rozdział 10 Rozdział 11 Rozdział 12 Rozdział 13 Rozdział 14 Rozdział 15 Rozdział 16 Rozdział 17 Rozdział 18 Rozdział 19 Rozdział 20 Rozdział 21 Epilog zachęcam do lektury i komentowania. Edytowano Sierpień 15, 2021 przez Sun 7 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Kwiecień 2, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 2, 2018 Uwaga, jest Rozdział 2 Ale i tak nikt tego nie będzie czytał 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Kwiecień 17, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 17, 2018 Rozdział 3 już dostępny. Zachęcam do lektury i komentowania 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Maj 7, 2018 Autor Share Napisano Maj 7, 2018 Pewnie nie mogliście się doczekać, co? Więc już jest. Rozdział 4 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Maj 31, 2018 Autor Share Napisano Maj 31, 2018 Trochę was przetrzymałem, ale to przez skleroze i studia (obu rzeczy nie polecam, szkodzą na głowę). Tak czy siak, wrzucam kolejny rozdział fika, którego i tak nikt nie czyta Rozdział 5 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheXArczi Napisano Czerwiec 4, 2018 Share Napisano Czerwiec 4, 2018 Lekka i sympatyczna lektura. Pomimo faktu, że nie jest to jakieś literacko wybitne dzieło, wciągnąłem się i za jednym zamachem przeczytalem wszystkie 5 raz rozdziałów. Z niecierpliwością czekam na tłumaczenie kolejnych 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Czerwiec 26, 2018 Autor Share Napisano Czerwiec 26, 2018 Ło matko, ale człowiek ma sklerozę. Miałem wrzucić rozdział już tydzień temu, a przez studia zapomniałem. No cóż, poćwiczyliście cierpliwość. W nagrodę: Rozdział 6 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Lipiec 24, 2018 Autor Share Napisano Lipiec 24, 2018 Nowy rozdział Hura Rozdział 7 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaronko Napisano Sierpień 2, 2018 Share Napisano Sierpień 2, 2018 Łoo. Preczytałem wszystkie 7 części... o trzeciej nad ranem. To również moje pierwsze romansidło więc nie mam odniesienia, ale muszę przyznać, że całkiem przyjemnie się to czyta. Powodzenia i czekam na następne rozdziały. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papeć Napisano Sierpień 3, 2018 Share Napisano Sierpień 3, 2018 Moim zdaniem najlepszy fanfik Sliceoflife i ogólnie jeden z naklepszych jakie czytałem. Bardzo polecam każdemu, zwłaszcza, że w tłumaczeniu żadnych błędów nie dostrzegłem. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Sierpień 26, 2018 Autor Share Napisano Sierpień 26, 2018 Matko, od ostatniego rozdziału minął miesiąc. Najwyższa pora poczęstować was kolejnym. O ile ktoś to w ogóle dalej czyta i nie znudził się czekaniem. Rozdział 8 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discord Ble Ble Napisano Sierpień 26, 2018 Share Napisano Sierpień 26, 2018 Yay! Kolejny rozdział Wcześniej nie pisałem w tym temacie, bo czytałem na FGE, ale teraz muszę napisać: gratuluję i dziękuję tłumaczowi! Fanfik jest cudny, tłumaczenie jest dobre, czyta się świetnie, a ilość Octavii i Vinyl daje mi tylko energii do czekania na kolejny rozdział Czekam na kolejne tłumaczenie 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolo565 Napisano Wrzesień 19, 2018 Share Napisano Wrzesień 19, 2018 Sunie ty mój nalepszy to co napisałeś przykuło moją uwagę na ten flick mam nadzieje że przyjdzie wena i coś naskrobiesz Niech Pani Nocy da ci natchnienie. 1 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Wrzesień 20, 2018 Autor Share Napisano Wrzesień 20, 2018 15 godzin temu, ziolo565 napisał: Sunie ty mój nalepszy to co napisałeś przykuło moją uwagę na ten flick mam nadzieje że przyjdzie wena i coś naskrobiesz Niech Pani Nocy da ci natchnienie. Ja to tylko tłumaczę. Ale spokojnie, rozdział będzie jak tylko przejdzie korektę. Czyli zapewne tydzień, góra półtora. 4 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Październik 4, 2018 Autor Share Napisano Październik 4, 2018 Dobra, z większym opóźnieniem niezbędnym z powodu życia prywatnego przekazuję wam do lektury rozdział 9. Może komus sie przyda. Następny powinien być przed świętami. Myslę, że gdzieś na pocątku listopada, może w połowie 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Październik 15, 2018 Share Napisano Październik 15, 2018 Całkiem przyjemne leciutkie obyczajowo-komediowe opko. Rarity wykonała świetną robotę z korektą. Niemniej jednak w tłumaczeniu tekst wydaje się momentami tak prosty, że aż prostacki - w sensie, że niby jest to poprawne, ale zwyczajnie brzydkie. Co prawda to kolejny romans Vinyl i Tavii, ale chyba wolę to niż Plasterek Życia autorstwa Poulsena. Jest dużo mniej przerysowane. Rozdziały króciutkie i dobrze się wpasowują w przerwy pomiędzy zajęciami. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discord Ble Ble Napisano Styczeń 13, 2019 Share Napisano Styczeń 13, 2019 Oh Sun, Sun... Niestety muszę to powiedzieć, ale słabo idzie Ci to tłumaczenie. Kiedy będzie następny rozdział? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trikster Napisano Styczeń 14, 2019 Share Napisano Styczeń 14, 2019 Panie tłumaczu i wydawco, usychamy tutaj! Daj nam nasze dwie fajne klacze 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Styczeń 14, 2019 Autor Share Napisano Styczeń 14, 2019 Sesja, remanent, nowy rok i w ogóle. Także ten... To jeszcze potrwa. Takie dłuższe trochę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rarity Napisano Styczeń 14, 2019 Share Napisano Styczeń 14, 2019 27 minut temu, Sun napisał: Sesja, remanent, nowy rok i w ogóle. A raczej praca, sesja i niechęć korektorko-prereaderko-tłumaczko-ogólno-naprawiaczki. Więc owe „trochę” zdecydowanie będzie dłuższe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discord Ble Ble Napisano Lipiec 1, 2019 Share Napisano Lipiec 1, 2019 Sun, nie chcę być nachalny ale dalej czekamy 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskart1 Napisano Listopad 19, 2019 Share Napisano Listopad 19, 2019 I dalej nic :C 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Marzec 14, 2020 Autor Share Napisano Marzec 14, 2020 Trochę mi to zajęło. Bo korekta, wredna szóstka i życie, ale w końcu mam gotowy rozdział 10 (nawet z korektą). Kiedy będzie rozdział 11? Zapewne w tym roku. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discord Ble Ble Napisano Marzec 15, 2020 Share Napisano Marzec 15, 2020 Wreszcie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Kelowski Napisano Marzec 15, 2020 Share Napisano Marzec 15, 2020 Faktycznie, długo czekać przyszło na polskie tłumaczenie. Żyjąc od kilku lat w USA angielski się zna, dzięki temu można oceniać tłumaczenia. A do tego jak na razie nie mogę się doczepić, ciekawe czy nowy rozdział to zmieni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się