Niklas Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 (edited) ENG: Spoiler PL NAPISY: https://sparklesubs.pl/mlpfim/s08e05 PL DUBBING: https://sparklesubs.pl/mlpfim/s08e05?mirror=3 * * * Kolejny odcinek za nami, tym razem pierwszy z niedawnego wycieku. W środku Tęczowe błyski, babcie, Los Pegasus i pewien rollercoaster (ale czy emocji?) Edited September 5, 2018 by Niklas 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightbringer Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Odcinek był bardzo dobry Babcie nie są takie spokojne jak wszyscy myśleli No i poznaliśmy ojca Trixie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
W.B. Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Świetny odcinek. Na plus: - dawno nie było tych starszych postaci, - podrywy Applesauce - mistrzostwo, - nowa fryzura Granny Smith, - prawdopodobnie ojciec Trixie Spoiler - rozwinięcie Las Pegasus, widzimy więcej ciekawych miejsc, - wizja Applejack mnie rozwaliła, - fajny morał, ale chyba już wcześniej pojawił się podobny. Niestety nie pamiętam dokładnie gdzie. Z minusów muszę wymienić chaotyczność, dużo się dzieje w krótkim czasie i akcja leci nieco zbyt szybko, przez co odcinek kończy się w momencie gdy wydaje się że minęła dopiero połowa. Takie mam odczucie. Mimo wszystko według mnie to najlepszy dotychczas odcinek tego sezonu, mam nadzieję że następne będą utrzymane w podobnym klimacie. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightbringer Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 (edited) 17 minut temu, W.B. napisał: - prawdopodobnie ojciec Trixie Ukryj treść Jak prawdopodobnie ? To jest ojciec Trixie on nawet ucieka ze sceny w ten sam sposób Edited April 14, 2018 by Nightbringer 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
W.B. Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 7 minut temu, Nightbringer napisał: Jak prawdopodobnie ? To jest ojciec Trixie on nawet ucieka ze sceny w ten sam sposób Wydaje mi się że Trixie nawet lepiej to wychodzi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakubas18 Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Odcinek jest świetny i pojawiła się nowa ciekawa postać, ojciec Trixie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavellus Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 (edited) 9/10. Odcinek świetny, nie muszę dodawać niczego od siebie - wszystko zostało już ujęte powyżej.Niesamowicie nurtuje mnie postać męskiego alikorna. Spoiler Edited April 14, 2018 by Niklas 4 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowenia Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 1 godzinę temu, Cavellus napisał: Niesamowicie nurtuje mnie postać męskiego alikorna. Tam koło niego był jeszcze jeden męski alikorn 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Król Etirenus Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Tak. Też teraz zauważyłem alicorna. To ten, co przyjmował balon. Drugi to pewnie ten, co kierował drugi balon do odlotu. Jest prawdopodobnie pokazany z pewnego oddalenia jakby. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PervKapitan Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 No nieźle. Mamy roboli alikornów, ojca Trixie i nawet Ricka i Mortiego w tym odcinku A co do samego odcinka... był dość ciekawy. Te wszystkie kotełki Ten syjamski taki śliczny był~ Co do AJ to powiem, że niezła z niej sucz była w tym odcinku, zupełnie jakby z jakiejś racji chciała się na RD wyżyć. Dała jej takie zasady, że wręcz przestrzegając ich byłoby niemożliwe żeby skorzystała sobie z tego rollercoastera, bo jak niby miała to zrobić, mając staruszki nie spuszczać z oczu i nie pozwalać im przejechać się na tym? Nie tylko zepsuła RD dzień, dając jej nadzieję, a też i tym staruszkom (swoją drogą zostawiając młodą osobę z grupką starców jest sadystyczne). W każdym razie nie licząc tego co AJ zrobiła i jej motywów to odcinek się fajnie oglądało. Zastanawia mnie tylko czy te alikorny to pomyłka czy specjalnie je tam dali. 7 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Król Etirenus Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 (edited) Myślę, że poprzez ukazanie tych alicornów HASBRO może wynikać z: a) Ukazania faktu, iż nie każdy alikcorn ma status księcia, bądź księżniczki (pegazy i jednorożce też mogą władać państwami), a co za tym idzie mieć też i swój zamek. b) Specyfika pracy tych ogierów powoduje że są przedstawicielami skrzydlatych jednorożców, gdyż nie koniecznie mogą przyjmować i odsyłać balony. Mogą być tzw. pilotami w konwojach np. c) I jak któryś z unserów powiedział: Może być to błąd, ale wydaje mi się to mało prawdopodobne. Edited April 14, 2018 by Król Etirenus 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cahan Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Sądzę, że normalnie te kuce były pegazami, ale potrzebowali jednorogów i wzięli je na szybko, dokleili rogi, a o skrzydłach zapomnieli. A zachowanie AJ... To były dorosłe i raczej sprawne umysłowo staruszki. Nawet jeśli chcą sobie zaszkodzić jakimiś pląsami czy jedzeniem, to jest to ich prawo. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ConQrM Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Więc Odcinek miał kilka ciekawych "Easter Eggsów" i nawiązań, (a także pozostawił autorytet alikornów pod znakiem zapytania ), jednak przez większość odcinka czułem tzw "krindż", nie odpowiadało mi jak zachowywały się Rainbow oraz AJ, moim zdaniem było to trochę naciągane i nienaturalne. Taki średni filler-episode :/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artem Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 (edited) [Napisy PL] Odcinek 5 Link do Sparkle: MLP:FiM S08E05 Plik z napisami: Google Drive [.srt] Edited April 18, 2018 by Artem 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paladyn Zanderson Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Kolejny odcinek z Tęczową Kraksą, wracamy do Los Pegasus, bo RD dostała Hype od gadki Soarina na temat jakiegoś rollercostera, ale o nie kłopot mam lekcję z uczniami Szkoły Twilota, ale czy zachowam się jak przyzwoity kucyk i wykonam najpierw obowiązek ? Neigh lepiej zwalę robotę na . Na Serio czy mi się wydaje czy robi się z sezon na sezon coraz durniejsza, jakby nie to,ze jabłkowa obarczyła naszą ignorantkę opieką nad Babunią i jej przyjaciółkami, to byłaby najgorsza klisza ever, a tak zabawnie było oglądać jak tęczowy bąk bzyczy i się miota, bo chce na kolejkę ale w życiu nie spyta się staruszek, czy chcą to samo i wykonuje zalecenia próbując ich wykonaie przyśpieszyć ze szkodą dla siebie i mniejszą szkodą dla emerytów. Dopiero wyznanie prawdy do starowinek wszystko naprawia bo przecież ma siano w głowie XD, Już Babunia i jej gang mają więcej mózgu, co zostało fajnie pokazane i tylko z tego powodu daję odcinkowi 5/10, brz tego odcinek by raczej się zaliczał do "Kaszanka Zone" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PervKapitan Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 (edited) 4 minuty temu, Zandi napisał: o nie kłopot mam lekcję z uczniami Szkoły Twilota, ale czy zachowam się jak przyzwoity kucyk i wykonam najpierw obowiązek ? Neigh lepiej zwalę robotę na . Na Serio czy mi się wydaje czy robi się z sezon na sezon coraz durniejsza, jakby nie to,ze jabłkowa obarczyła naszą ignorantkę opieką nad Babunią i jej przyjaciółkami, to byłaby najgorsza klisza ever A co durnego jest w proszeniu przyjaciółki o zastąpienie w obowiązkach, kiedy dostaje się szansę jedną w całym życiu by spróbować czegoś przyjemnego? Nie żeby co, ale podobnie było w poprzednim odcinku, gdzie Rarity potrzebowała pomocy w zastąpieniu, kiedy sama dostała szansę pojawienia się na tamtym pokazie. Nie widzę w tym nic durnego. Właściwie to to co zrobiła AJ było chamskie. 4 minuty temu, Zandi napisał: Dopiero wyznanie prawdy do starowinek wszystko naprawia bo przecież ma siano w głowie XD, Cóż, nie chciała zawieźć przyjaciółki. Nie wiem gdzie tutaj siano w głowie Jak nie przepadam z RD tak w tym odcinku zachowywała się w porządku. Stawiła dobro AJ czy staruszek ponad swoje przyjemności. Edited April 15, 2018 by PervKapitan 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paladyn Zanderson Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 2 minuty temu, PervKapitan napisał: A co durnego jest w proszeniu przyjaciółki o zastąpienie w obowiązkach, kiedy dostaje się szansę jedną w całym życiu by spróbować czegoś przyjemnego? Nie żeby co, ale podobnie było w poprzednim odcinku, gdzie Rarity potrzebowała pomocy w zastąpieniu, kiedy sama dostała szansę pojawienia się na tamtym pokazie. Nie widzę w tym nic durnego. Właściwie to to co zrobiła AJ było chamskie. Cóż, nie chciała zawieźć przyjaciółki. Nie wiem gdzie tutaj siano w głowie Jak nie przepadam z RD tak w tym odcinku zachowywała się w porządku. Stawiła dobro AJ czy staruszek ponad swoje przyjemności. 1. Sytuacja RD była zupełnie inna bo i problem był poważny, a RD co chcę sobie pojeździć kolejką no błagam, co za problem to np za rok nie można samemu się wybrać ? 2. nie neguję ze RD chciała być lojalna względem ale mogła to załatwić po normalnemu a nie odstawiać taką służbistkę (ironią relacji RDxAj jest w tym wypadku, że sama Tęczowa wyrzuca Jabłokowej pewne sztywniactwo w tej kwestii, a sama nie lepij zrobiła) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PervKapitan Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 (edited) 2 minuty temu, Zandi napisał: 1. Sytuacja RD była zupełnie inna bo i problem był poważny, a RD co chcę sobie pojeździć kolejką no błagam, co za problem to np za rok nie można samemu się wybrać ? Ano nie mogła, bo właśnie cały odcinek było mówione, że to ostani dzień, kiedy ta kolejka będzie czynna Poza tym życie nie polega tylko na obowiązkach i poważnych sprawach. 2 minuty temu, Zandi napisał: 2. nie neguję ze RD chciała być lojalna względem ale mogła to załatwić po normalnemu a nie odstawiać taką służbistkę (ironią relacji RDxAj jest w tym wypadku, że sama Tęczowa wyrzuca Jabłokowej pewne sztywniactwo w tej kwestii, a sama nie lepij zrobiła) Więc to wina AJ, a nie RD. Edited April 15, 2018 by PervKapitan 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paladyn Zanderson Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 1 minutę temu, PervKapitan napisał: Ano nie mogła, bo właśnie cały odcinek było mówione, że to ostani dzień, kiedy ta kolejka będzie czynna Poza tym życie nie polega tylko na obowiązkach i poważnych sprawach. Więc to wina AJ, a nie RD. 1. z wypowiedzi Soarina wynikało raczej że to jest cykliczne, poza tym widzimy że to jest miasteczko wesołe, a takie eventy są w rok w rok w tym samym mieście co najmniej 2. no powiedzmy tak z 80% winy Link to comment Share on other sites More sharing options...
PervKapitan Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 3 minuty temu, Zandi napisał: 1. z wypowiedzi Soarina wynikało raczej że to jest cykliczne, poza tym widzimy że to jest miasteczko wesołe, a takie eventy są w rok w rok w tym samym mieście co najmniej Czyli nigdy by nie mogła pójść, bo zawsze ktoś by musiał ją zastąpić. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paladyn Zanderson Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 1 minutę temu, PervKapitan napisał: Czyli nigdy by nie mogła pójść, bo zawsze ktoś by musiał ją zastąpić. nie koniecznie magłaby np na następny rok poprosić o wolne i jechać Link to comment Share on other sites More sharing options...
PervKapitan Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 7 minut temu, Zandi napisał: nie koniecznie magłaby np na następny rok poprosić o wolne i jechać Więc wyszłoby na to samo, czyż nie? Ktoś i tak czy siak by musiał ją zastąpić. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 W tym odcinku dowiedzieliśmy się że istnieje więcej alicornów w equestrii. A tak na serio to odcinek był taki 9/10 i nie dodaję nic więcej od siebie, bo wszystko zostało powyżej napisane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paladyn Zanderson Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 2 minuty temu, PervKapitan napisał: Więc wyszłoby na to samo, czyż nie? Ktoś i tak czy siak by musiał ją zastąpić. jesli czepiasz się technicznych bzdetów to tak, ale inaczej to wygląda w prawie pracy XD 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowenia Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 @Zandi Przez cały odcinek było mówione, że to ostatni dzień kiedy będzie można się przejechać tą kolejką. Nawet ta klaczka, którą RD przepuściła w kolejce powiedziała coś w stylu "powiedzieli mi, że jestem jedną z ostatnich na świecie osób, która ma szansę przejechać się tą kolejką". Także...no moim zdaniem powód bardzo dobry by tak desperacko próbować się tam dostać. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts