Cipher 618 Napisano Listopad 17, 2018 Share Napisano Listopad 17, 2018 (edytowany) Witajcie! Co prawda nie pracuję już w super tajnej agencji, ale nadal lubię bawić się w przekazywanie zaszyfrowanych informacji. Niestety, ale Lyra nie ma do tego cierpliwości. Właśnie dlatego pomyślałam, że może wy dacie się na to namówić? Oddaję głos opiekunowi działu, który zrobi z tego zabawę. Wiecie, doda reguły, wyjaśni zasady i takie tam. Triste, działaj... Cel zabawy: - waszym zadaniem będzie rozszyfrowanej pewnej wiadomości, która ułoży się w zdanie. Poziom trudności kolejnych zagadek będzie rósł lub malał w zależności od tego, jak wam będzie szło. Zasady: - w zabawie może brać udział każdy forumowicz. Można do niej dołączyć w dowolnej chwili, ale nie w trakcie trwania etapu! Musicie poczekać aż dobiegnie końca (ktoś odgadnie hasło) - przez kilka dni będą trwały zapisy do danego etapu. Wystarczy zgłosić się w poście. - po zamknięciu zapisów rozpocznie się właściwa zabawa - każdy gracz na starcie danego etapu dostaje 10pkt. To waluta, za którą wykupicie sobie podpowiedź wysłaną na prywatną wiadomość. Cennik: delikatna sugestia - 2pkt konkretna podpowiedź - 5pkt naprowadzenie na rozwiązanie - 9pkt Wystarczy napisać coś w stylu "poproszę o...", a ja coś doradzę i odliczę punkty. Wygrywa osoba, której po odgadnięciu hasła zostanie najwięcej punktów. - punkty, które wam pozostaną NIE przechodzą do kolejnego etapu, będą zerowane. Aktualizacja: - gracze, którzy nie brali czynnego udziału nie będą brani pod uwagę - za odgadnięcie hasła otrzymacie złoty medal. Pozostali uczestnicy, którzy coś robili dostaną srebrny. Osoby które siedziały bezczynnie zostaną nagrodzone uśmiechem Lyry W zabawie będę używał: - istniejących w rzeczywistości szyfrów - fikcyjnego alfabetu z serialu Gravity Falls (podam go, gdy będzie trzeba) - kodów QR (co wy, smartfonów nie macie? ) - i innych rzeczy Nagrody: - najaktywniejsze osoby otrzymają odznaki ("Przyjaciel Bon Bon") ################################### Otwieram zapisy do pierwszego etapu! Potrwają one do wtorku Edytowano Listopad 18, 2018 przez Triste Cordis 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Listopad 17, 2018 Share Napisano Listopad 17, 2018 22 minuty temu, Triste Cordis napisał: (co wy, smartfonów nie macie? ) xDDD Zgłaszam się. Na szczęście czytniki QR są online też na internecie Chociaż zasady są trochę dziwne, bo wychodzi na to, że można się zgłosić, nie poprosić o żadną wskazówkę i czekać aż inni o nie poproszą :> Chyba że na PW będziesz wysyłać. Ale tak czy siak biorę udział, bo ciekawi mnie gra. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 18, 2018 Share Napisano Listopad 18, 2018 Zgłaszam się do wzięcia udziału w tej zabawie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 18, 2018 Autor Share Napisano Listopad 18, 2018 @PervKapitanKurcze, masz rację. Wprowadziłem dwie zmiany, które znajdziecie w pierwszym poście 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikun Napisano Listopad 18, 2018 Share Napisano Listopad 18, 2018 Hmmm... zastanawiam się czy wziąć udział i chyba... Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 18, 2018 Share Napisano Listopad 18, 2018 Mnie dopisz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Youkai20 Napisano Listopad 18, 2018 Share Napisano Listopad 18, 2018 Ja również się zgłaszam... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pshemo Napisano Listopad 18, 2018 Share Napisano Listopad 18, 2018 Brzmi fajnie. Możesz mnie dopisać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akouu Napisano Listopad 18, 2018 Share Napisano Listopad 18, 2018 Też chętnie się w to zagram Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckling Napisano Listopad 19, 2018 Share Napisano Listopad 19, 2018 Chętny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Grudzień 13, 2018 Share Napisano Grudzień 13, 2018 Hmmm... Ciekawe do którego wtorku te zapisy trwają 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 13, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 13, 2018 17 godzin temu, PervKapitan napisał: Hmmm... Ciekawe do którego wtorku te zapisy trwają W tej sprawie skontaktuj się z opiekunem działu. Jestem pewien, że z przyjemnością odpowie... a nie, czekaj... nieważne 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Grudzień 13, 2018 Share Napisano Grudzień 13, 2018 Hmm... Od kiedy? :o Nie zauważyłam, wybacz. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 13, 2018 Share Napisano Grudzień 13, 2018 1 godzinę temu, Triste Cordis napisał: W tej sprawie skontaktuj się z opiekunem działu. Jestem pewien, że z przyjemnością odpowie... a nie, czekaj... nieważne Bez kolorka też możesz prowadzić tę zabawę, a ma potencjał i zainteresowanie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 14, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 14, 2018 5 godzin temu, BiP napisał: Bez kolorka też możesz prowadzić tę zabawę, a ma potencjał i zainteresowanie... Racja, ale nie mam na to ani sił, ani czasu. Idą święta, w pracy mam urwanie głowy. Zobaczę co będzie po nowym roku gdy wszystko wróci do normy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts