Bertram Quist Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 (edytowany) Witajcie w nowej zabawie w tym dziale! Będzie polegała na tym że: -Zobaczycie obrazek z 10 zębami które są zepsute. -By je naprawić musicie wybrać jeden który chcecie naprawić -Po wybraniu zęba pojawi się zadanie, pytanie do wykonania -Po jego wykonaniu ząb zostaje naprawiony -Ten kto pierwszy odpowie na zadane pytanie lub zagadkę (poprawnie) otrzyma ząbka (punkt) -Za odpowiednią ilość ząbków będzie rosła wasza ranga -Po naprawieniu 10 zębów pojawi się następny obrazek (następny klient ) Oto lista rang i ich wymagania: -Stażysta (0 ząbków) -Pielęgniarz/Pielęgniarka (5 ząbków) -Pomocnik Dentysty (10 ząbków) -Młodszy Dentysta (15 ząbków) -Dentysta (20 ząbków) -Starszy Dentysta (25 ząbków) -Światowej Sławy Stomatolog (30 ząbków) Zaczynajmy więc! Wybierz zęba :* ~~Minuette Edytowano Lipiec 17, 2019 przez Bertram Quist 2 1 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unknown Pony Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 wybieram numer 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkbloodpony Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 Ja poproszę ząbek nr 7 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 Nr 3 dla mnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misterspauls Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 Poproszę o numer 10 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzymianin Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 Poproszę o numer 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bertram Quist Napisano Lipiec 17, 2019 Autor Share Napisano Lipiec 17, 2019 Chciałrm tylko powiedziec ze macie wybrac wspólnie jeden ząb i potem odpowiedziec na pytanie na zasadzie kto pierwszy ten lepszy No ale dobra niech bedzie ze eybraliscie nr 4 gdyż ta propozycja padła jako pierwsza. Zagadka: "Ja rozjaśniam mroki ciemności, jest lecz mnie nie widać, mieć mnie to nic nie kosztuje ale nie mieć mnie może kosztować bardzo wiele." Kto oglądał ten odcinek ten wie 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 To ja odpowiem: Spoiler ODWAGA? Spoiler Z ręką na sercu, ale nie pamiętam tego odcinka... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misterspauls Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 Aha? Wiem który odcinek. Spoiler Do drzewo harmoni powiedziało do 6 uczniów z odcinka korzenie prawdy. Dobra odpowiedź? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzymianin Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 (edytowany) Nie pamiętam odcinka, ale pasuje mi taka odpowiedź: Spoiler Wzrok Edytowano Lipiec 17, 2019 przez Rzymianin Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unknown Pony Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 Spoiler Zgaduję że to było z epizodu 7 i z odcinka 18 (Czy to koniec Dzielnej Do?) z Somnambulą i z Sfinksem który zadał tą zagadkę. A odpowiedź to NADZIEJA 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bertram Quist Napisano Lipiec 17, 2019 Autor Share Napisano Lipiec 17, 2019 (edytowany) Poprawna odpowiedź to NADZIEJA. Czyli ząbek wędruje do @szczerbix Był to odcinek pt. Czy to koniec Dzielnej Do Zagadkę w tym odcinku zadał Sfinks a odgadnąć ją miała Somnambula RANKING: 1- Stażysta Szczerbix (1 ząbek) Który ząb chcecie naprawić jako następny? Edytowano Lipiec 17, 2019 przez Bertram Quist 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 To ja wybieram nr 3. Tak wybrałem za pierwszym razem i będę w tym wyborze nieustępliwy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unknown Pony Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 niech będzie 3 :3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bertram Quist Napisano Lipiec 17, 2019 Autor Share Napisano Lipiec 17, 2019 W takim razie pytanie dla zęba nr 3 Oto ono: "Od piórka jestem lżejszy, ale powstrzymać na długo nie zdoła mnie najsilniejszy. Czym jestem?" Powodzonka 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzymianin Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 Wydaje mi się, że jest to: Spoiler Wiatr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 Spoiler Oddech? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 (edytowany) Taka mała nierzucająca się w oczy rada. Jak zabraknie zębów do leczenia proponowałbym zęby piranii, lub podobno rybek akwariowych typu, melagodon albo żarłacz tygrysi. Im też się zęby od czasu do czasu psują . Cytat melagodon Chyba chodziło o "megalodon" PS: Dzięki ale nie skorzystam z rady. ~~Bertram Quist Edytowano Lipiec 18, 2019 przez Bertram Quist 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 Spoiler Oddech? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bertram Quist Napisano Lipiec 18, 2019 Autor Share Napisano Lipiec 18, 2019 Tak! Dobra odpowiedź to ODDECH. Jako pierwszy odpowiedział @Cheerful Sparklei dostaje jednego ząbka. RANKING: 1- Stażysta Szczerbix (1 ząbek) 2- Stażysta Cheeryful Sparkle (1 ząbek) Gramy dalej! Wybierz zęba ( ͡° ͜ʖ ͡°) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unknown Pony Napisano Lipiec 18, 2019 Share Napisano Lipiec 18, 2019 No to może nr 8 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bertram Quist Napisano Lipiec 18, 2019 Autor Share Napisano Lipiec 18, 2019 Nie ma wiecej glosów to niech bedzie nr 8. Pytanie brzmi : "Ten kto to tworzy nie robi tego dla siebie. Ten kto to kupuje nie kupuje tego dla siebie. Co to jest?" 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misterspauls Napisano Lipiec 18, 2019 Share Napisano Lipiec 18, 2019 Spoiler prezenty lub zabawki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Lipiec 18, 2019 Share Napisano Lipiec 18, 2019 Spoiler Widziałem kiedyś podobną zagadkę i tam odpowiedź brzmiała "Trumna" więc i tutaj zaryzykuje i taką samą dam. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Lipiec 18, 2019 Share Napisano Lipiec 18, 2019 No nieeee! Uprzedził mnie! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts