Bertram Quist 721 Report post Posted July 17 (edited) Witajcie w nowej zabawie w tym dziale! Będzie polegała na tym że: -Zobaczycie obrazek z 10 zębami które są zepsute. -By je naprawić musicie wybrać jeden który chcecie naprawić -Po wybraniu zęba pojawi się zadanie, pytanie do wykonania -Po jego wykonaniu ząb zostaje naprawiony -Ten kto pierwszy odpowie na zadane pytanie lub zagadkę (poprawnie) otrzyma ząbka (punkt) -Za odpowiednią ilość ząbków będzie rosła wasza ranga -Po naprawieniu 10 zębów pojawi się następny obrazek (następny klient ) Oto lista rang i ich wymagania: -Stażysta (0 ząbków) -Pielęgniarz/Pielęgniarka (5 ząbków) -Pomocnik Dentysty (10 ząbków) -Młodszy Dentysta (15 ząbków) -Dentysta (20 ząbków) -Starszy Dentysta (25 ząbków) -Światowej Sławy Stomatolog (30 ząbków) Zaczynajmy więc! Wybierz zęba :* ~~Minuette Edited July 17 by Bertram Quist 3 1 3 Share this post Link to post Share on other sites
szczerbix 192 Report post Posted July 17 wybieram numer 4 Share this post Link to post Share on other sites
Darkbloodpony 309 Report post Posted July 17 Ja poproszę ząbek nr 7 Share this post Link to post Share on other sites
Cheerful Sparkle 1,978 Report post Posted July 17 Nr 3 dla mnie Share this post Link to post Share on other sites
misterspauls 256 Report post Posted July 17 Poproszę o numer 10 Share this post Link to post Share on other sites
Rzymianin 18 Report post Posted July 17 Poproszę o numer 1 Share this post Link to post Share on other sites
Bertram Quist 721 Report post Posted July 17 Chciałrm tylko powiedziec ze macie wybrac wspólnie jeden ząb i potem odpowiedziec na pytanie na zasadzie kto pierwszy ten lepszy No ale dobra niech bedzie ze eybraliscie nr 4 gdyż ta propozycja padła jako pierwsza. Zagadka: "Ja rozjaśniam mroki ciemności, jest lecz mnie nie widać, mieć mnie to nic nie kosztuje ale nie mieć mnie może kosztować bardzo wiele." Kto oglądał ten odcinek ten wie 3 Share this post Link to post Share on other sites
Cheerful Sparkle 1,978 Report post Posted July 17 To ja odpowiem: Spoiler ODWAGA? Spoiler Z ręką na sercu, ale nie pamiętam tego odcinka... Share this post Link to post Share on other sites
misterspauls 256 Report post Posted July 17 Aha? Wiem który odcinek. Spoiler Do drzewo harmoni powiedziało do 6 uczniów z odcinka korzenie prawdy. Dobra odpowiedź? Share this post Link to post Share on other sites
Rzymianin 18 Report post Posted July 17 (edited) Nie pamiętam odcinka, ale pasuje mi taka odpowiedź: Spoiler Wzrok Edited July 17 by Rzymianin Share this post Link to post Share on other sites
szczerbix 192 Report post Posted July 17 Spoiler Zgaduję że to było z epizodu 7 i z odcinka 18 (Czy to koniec Dzielnej Do?) z Somnambulą i z Sfinksem który zadał tą zagadkę. A odpowiedź to NADZIEJA 1 Share this post Link to post Share on other sites
Bertram Quist 721 Report post Posted July 17 (edited) Poprawna odpowiedź to NADZIEJA. Czyli ząbek wędruje do @szczerbix Był to odcinek pt. Czy to koniec Dzielnej Do Zagadkę w tym odcinku zadał Sfinks a odgadnąć ją miała Somnambula RANKING: 1- Stażysta Szczerbix (1 ząbek) Który ząb chcecie naprawić jako następny? Edited July 17 by Bertram Quist 3 Share this post Link to post Share on other sites
Cheerful Sparkle 1,978 Report post Posted July 17 To ja wybieram nr 3. Tak wybrałem za pierwszym razem i będę w tym wyborze nieustępliwy Share this post Link to post Share on other sites
szczerbix 192 Report post Posted July 17 niech będzie 3 :3 1 Share this post Link to post Share on other sites
Bertram Quist 721 Report post Posted July 17 W takim razie pytanie dla zęba nr 3 Oto ono: "Od piórka jestem lżejszy, ale powstrzymać na długo nie zdoła mnie najsilniejszy. Czym jestem?" Powodzonka 3 Share this post Link to post Share on other sites
Rzymianin 18 Report post Posted July 17 Wydaje mi się, że jest to: Spoiler Wiatr Share this post Link to post Share on other sites
Cheerful Sparkle 1,978 Report post Posted July 17 Spoiler Oddech? 1 Share this post Link to post Share on other sites
Król Etirenus 36 Report post Posted July 17 (edited) Taka mała nierzucająca się w oczy rada. Jak zabraknie zębów do leczenia proponowałbym zęby piranii, lub podobno rybek akwariowych typu, melagodon albo żarłacz tygrysi. Im też się zęby od czasu do czasu psują . Cytat melagodon Chyba chodziło o "megalodon" PS: Dzięki ale nie skorzystam z rady. ~~Bertram Quist Edited July 18 by Bertram Quist 1 Share this post Link to post Share on other sites
Starlight Sparkle 2,913 Report post Posted July 17 Spoiler Oddech? Share this post Link to post Share on other sites
Bertram Quist 721 Report post Posted July 18 Tak! Dobra odpowiedź to ODDECH. Jako pierwszy odpowiedział @Cheerful Sparklei dostaje jednego ząbka. RANKING: 1- Stażysta Szczerbix (1 ząbek) 2- Stażysta Cheeryful Sparkle (1 ząbek) Gramy dalej! Wybierz zęba ( ͡° ͜ʖ ͡°) 1 Share this post Link to post Share on other sites
szczerbix 192 Report post Posted July 18 No to może nr 8 Share this post Link to post Share on other sites
Bertram Quist 721 Report post Posted July 18 Nie ma wiecej glosów to niech bedzie nr 8. Pytanie brzmi : "Ten kto to tworzy nie robi tego dla siebie. Ten kto to kupuje nie kupuje tego dla siebie. Co to jest?" 1 Share this post Link to post Share on other sites
misterspauls 256 Report post Posted July 18 Spoiler prezenty lub zabawki Share this post Link to post Share on other sites
Starlight Sparkle 2,913 Report post Posted July 18 Spoiler Widziałem kiedyś podobną zagadkę i tam odpowiedź brzmiała "Trumna" więc i tutaj zaryzykuje i taką samą dam. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Cheerful Sparkle 1,978 Report post Posted July 18 No nieeee! Uprzedził mnie! 1 Share this post Link to post Share on other sites