ChocolateDead Napisano Wrzesień 11, 2022 Share Napisano Wrzesień 11, 2022 Jestem gościem, który nie wie co robić. Nie znam strony ani ludzi. Myślę, że wszystko tutaj jest jakoś sensowne, więc chcę się dołączyć. No to, zaczynam. Lubię gry horror i warhammera 40k. I Fallout, Bioshock, Dead Space. Mlp to coś, co polubiłem przez poczucie humoru i mitologie i fabuły (Nie lubię tylko Spike'a psa) i fanfiki polskie i angielskie. Ostatnio polubiłem pisanie i nie wiem w ogóle, jakie są zasady na tej stronie. Pytania jakieś to proszę się nie krępować. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkbloodpony Napisano Wrzesień 12, 2022 Share Napisano Wrzesień 12, 2022 Witam na forum 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Wrzesień 12, 2022 Share Napisano Wrzesień 12, 2022 Cześć! Witamy w naszym antycznym gronie Jakie fanfiki lubisz najbardziej? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChocolateDead Napisano Wrzesień 14, 2022 Autor Share Napisano Wrzesień 14, 2022 Lubię połączenie mroku i cukierkowego świata mlp to mi jakoś najlepiej pasuje. I również romanse i komedie. Tak naprawdę nie lubię tragedii i obyczajowości, ale jak ktoś poleca to proszę może będzie dobre. Najbardzej zainteresowałem się fanficami przez Fallout:Equestria i przeczytałęm cały Fallout: Equestria - Project Horizons to był chyba najdłuższy fanfic jaki czytałem. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vulture Napisano Wrzesień 17, 2022 Share Napisano Wrzesień 17, 2022 (edytowany) Dnia 14.09.2022 o 14:04, ChocolateDead napisał: Lubię połączenie mroku i cukierkowego świata mlp to mi jakoś najlepiej pasuje. I również romanse i komedie Jak lubisz świat mlp i dobre zakończenia - choć to do końca się cukierkowo nie kończy - to polecę ci opowiadanie klasyk, Past Sins Są do tego też opowiadania poboczne: FirstHours, Trinkets, Nightmare or Nyx, Glimpses, Winter Bells, The Road Home oraz The creeping darknes. To ostatnie to tak naprawdę osobna historia w której poznajemy naszą małą bohaterkę więc można rzec że to prtequel, niestety po angielsku na fimfiction, nie zostało przetłumaczone. To uniwersum powinno ci się spodobać, jest bardzo kanonicznie pisane, mówiąc kanonicznie mam na myśli że nadawało by się spokojnie na dowolny odcinek, choć od serialu jest bardziej mroczne. Wszystkie opowiadania - poza Creeping Darkness - powinieneś znaleźć na forum. PS: Szczególnie polecam, jeśli jesteś/będziesz Lunarnym. Jako, że główna bohaterka i księżniczka Luna mają sporo wspólnego, jeśli chodzi o przeszłość. PS2: Był jeszcze fanfik "Poświęcenie" napisany przez użytkownika @Sun. To o ile udało mi się ustalić dodatek do podstawowego Past Sins. Napisana przez Suna wizja tego, jakby pewne wydarzenie mogło wyglądać, gdyby opowiedzieć je oczami pewnej postaci. Niestety nie mogę znaleźć tego na forum. A sam koncept fika znam jedynie z rozmowy diskordowej z jednym z fandomowych lektorów, który to ponoć prywatnie miał okazję czytać. Prośba zatem do autora. Jeśli to nie byłby problem, mógłbym prosić o wstawienie tego opowiadania? Edytowano Wrzesień 17, 2022 przez Vulture Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChocolateDead Napisano Wrzesień 17, 2022 Autor Share Napisano Wrzesień 17, 2022 48 minut temu, Vulture napisał: Jak lubisz świat mlp i dobre zakończenia - choć to do końca się cukierkowo nie kończy - to polecę ci opowiadanie klasyk, Past Sins Są do tego też opowiadania poboczne: FirstHours, Trinkets, Nightmare or Nyx, Glimpses, Winter Bells, The Road Home oraz The creeping darknes. To ostatnie to tak naprawdę osobna historia w której poznajemy naszą małą bohaterkę więc można rzec że to prtequel, niestety po angielsku na fimfiction, nie zostało przetłumaczone. To uniwersum powinno ci się spodobać, jest bardzo kanonicznie pisane, mówiąc kanonicznie mam na myśli że nadawało by się spokojnie na dowolny odcinek, choć od serialu jest bardziej mroczne. Wszystkie opowiadania - poza Creeping Darkness - powinieneś znaleźć na forum. PS: Szcególnie polecam, jesli jesteś/będziesz Lunarnym. Jako, że główna bohaterka i księżniczka Luna mają sporo wspólnego, jeśli chodzi o przeszłość. Dzięki większość widziałem na fimfiction, ale dzięki za pomoc i informacje. Wiesz jakie są tu wytyczne pisania fanficów lub kogoś kto wie bo w regulaminu nie rozumiem za bardzo jakie są zasady i mechanizmy. Po za tym najbardziej lubię postać Spike, a po za tym jak lubisz dark fantasy polecam " Never Broken" przez Torgadonn. Published 6th May 2015 8,343 Views, 428 Comments Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vulture Napisano Wrzesień 17, 2022 Share Napisano Wrzesień 17, 2022 4 minuty temu, ChocolateDead napisał: Wiesz jakie są tu wytyczne pisania fanficów lub kogoś kto wie bo w regulaminu nie rozumiem za bardzo jakie są zasady i mechanizmy. Sam fików nie pisałem, ale pisze się w Google Doks z tego co widać. Przy wstawianiu obowiązuje system tagów, są one w dziale opowiadań wyjaśnione. A po szczegóły odsyłam do @Dolar84bo chyba on jest opiekunem działu, którego pytanie dotyczy. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChocolateDead Napisano Wrzesień 17, 2022 Autor Share Napisano Wrzesień 17, 2022 Przed chwilą, Vulture napisał: Sam fików nie pisałem, ale pisze się w Google Doks z tego co widać. Przy wstawianiu obowiązuje system tagów, są one w dziale opowiadań wyjaśnione. A po szczegóły odsyłam do @Dolar84bo chyba on jest opiekunem działu, którego pytanie dotyczy. Dzięki bo widzisz napisałem coś na fimfiction i zastanawiam się czy coś wysłać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vulture Napisano Wrzesień 17, 2022 Share Napisano Wrzesień 17, 2022 1 minutę temu, ChocolateDead napisał: Dzięki bo widzisz napisałem coś na fimfiction i zastanawiam się czy coś wysłać. No to skopiuj do google doks, porób akapity/popraw, jeśli w gdoksie się coś popsuje. I wstaw do ENG działu, jako że na fim fic jest wszystko po eng oczywiście, tak samo tutaj nie można eng do pl działu wstawiać, proste. Po resztę poradź się opiekuna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChocolateDead Napisano Wrzesień 17, 2022 Autor Share Napisano Wrzesień 17, 2022 5 minut temu, Vulture napisał: No to skopiuj do google doks, porób akapity/popraw, jeśli w gdoksie się coś popsuje. I wstaw do ENG działu, jako że na fim fic jest wszystko po eng oczywiście, tak samo tutaj nie można eng do pl działu wstawiać, proste. Po resztę poradź się opiekuna Dzięki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Wrzesień 20, 2022 Share Napisano Wrzesień 20, 2022 Dnia 17.09.2022 o 13:16, Vulture napisał: PS2: Był jeszcze fanfik "Poświęcenie" napisany przez użytkownika @Sun. To o ile udało mi się ustalić dodatek do podstawowego Past Sins. Napisana przez Suna wizja tego, jakby pewne wydarzenie mogło wyglądać, gdyby opowiedzieć je oczami pewnej postaci. Niestety nie mogę znaleźć tego na forum. A sam koncept fika znam jedynie z rozmowy diskordowej z jednym z fandomowych lektorów, który to ponoć prywatnie miał okazję czytać. Był to fik konkursowy, więc nie ma własnego wątku. ale jest tu: https://mlppolska.pl/topic/13424-sunowe-fanfiki-konkursowe-gradobicie-iiseria 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLGDiamond Napisano Październik 18, 2022 Share Napisano Październik 18, 2022 Oh! Nowa osoba! Zapraszam na Kącik Lektorski i oczywiście K.K.P.F. na kąciku polecam czytania (tak chodzi o serwer discord), a na K.K.P.F. z chęcią wspomożemy kolejnego pisarza ficzków, tak niektórzy też czytają po angielsku. A i spokojnie. Linki prowadzą do tematów na forum, nie na jakieś zewnętrzne stroniszcza. A tak ogólnie to jaki jest twój ulubiony dinozaur i postać z MLP? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się