turbo638 Napisano Wrzesień 26, 2022 Share Napisano Wrzesień 26, 2022 (edytowany) Dziś o 9 miał premierę drugi rozdział MLP:Zmieniaj świat i dostaliśmy 8 docinków. Ktoś już oglądał? Ile odcinków i jak się podobały? Spoiler Edytowano Wrzesień 26, 2022 przez turbo638 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafael Napisano Wrzesień 26, 2022 Share Napisano Wrzesień 26, 2022 Dopiero zauwazylem to xD i zabieram sie za ogladanie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obsede Napisano Październik 1, 2022 Share Napisano Październik 1, 2022 Ja już widziałem i moim zdaniem jest zupełnie przyzwoicie. Nawet się wciągnąłem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunks Napisano Październik 2, 2022 Share Napisano Październik 2, 2022 (edytowany) Jest spoko, po 8 odcinkach stwierdzam, że godny następca chociaż fabularnie parę rzeczy mnie męczy. UWAGA SPOILERY! Rzecz pierwsza Spoiler Najbardziej się zawiodłem, że zrobili powiązanie z poprzednią generacją - to są dwa osobne światy... Miałem nadzieję na naprawdę zagadkę co się stało, jak doszło do kłótni itd... Poszli tanią drogą po prostu... I parę według mnie "dziur" w fabule 1. Spoiler Skoro kuce się pokłóciły i założyły 3 miasta przy czym 2 wielkościowo Ponyville (zatoka i różkowo) i jedno niczym canterlot (zefirowe wzgórza) to co z pozostałymi kucami? Przecież mieliśmy takie metropolie jak Manehattan, Las Pegasus, Kryształowe Królestwo i wiele pomniejszych wiosek i gdzie to wszystko znikło? Czy po prostu nie mówimy o tym tak samo jak Elrond o czarnoskórych elfach czy Niemcy w 39 o pewnej nacji z państwa które nie istnieje? To samo się tyczy różnych stworzeń jak gryfy czy bizony 2. Spoiler Co z Windigos? Może za wcześnie za pytanie i coś wymyślą ale wciąż pytanie pozostanie otwarte póki co 😕 3. Spoiler Po kiego *uja Misty schowała się ze sparkim w Latarni! Przecież ukradła typka z posterunku to zajebistym pomysłem było schować się tam gdzie mieszkają obecni wrogowie zamiast w długą z miasta i do alicorna. Jeszcze imion nie ogarniam ale czekam na następne sezony to się nauczę xD 4. Spoiler Wracając do zagadki "co się stało" to skąd Sunny z 4 liter wymyśliła historyjkę o klejnotach, pokłóceniu się itd skoro nigdzie o tym nie było póki co? Co rozwiązała jedną historyjką zagadkę która kryła się od lat? Czemu to tak musieli spłycić... 5. (jeszcze raz sobie oglądnąłem odcinek z magią kuców ziemskich) Spoiler Skąd Twi wiedziała o magii kuców ziemskich skoro pierwszy raz w historii się pokazała? 6. Spoiler No właśnie... W sprawie Twi i całej reszty Alicornów. Skoro ta zła na to czekała tyle lat to co się stało z całą resztą? Przez chwilę pomyślałem "skoro magia zniknęła to wymarły bo nie było magii". Ale to się nie tyczy tej złej więc co z nią? Zahibernowała się czy co? 7. Spoiler I kurde smoczy ogień! Co ze smokami? Istotami wielkimi i potężnymi! Co się jeden smoczek ostał i ma magiczny ogień przy czym tylko Spike takowy miał bo reszta smoków nie. I to raczej za sprawą celestii a nie samego siebie. A ten proszę - nie dość, że jedyny to z magią. I czemu ta zła chce smoczy ogień skoro w poprzedniej generacji nikt go nie chciał ponieważ NIE BYŁ MAGICZNY. Dlatego nie podoba mi się powiązanie. Za dużo dziur przez to zrobili Edytowano Październik 2, 2022 przez Skunks Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Październik 3, 2022 Share Napisano Październik 3, 2022 Widziałem pięć odcinków i jestem zachwycony. Animacja jest śliczna, postacie ciekawe, a wątek fabularny wciągający. Pozostałe obejrzę na dniach, ale już teraz jestem pewien, że Misty... Spoiler dołączy do ekipy i otrzymamy Mane 6. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafael Napisano Październik 3, 2022 Share Napisano Październik 3, 2022 (edytowany) Dnia 2.10.2022 o 20:46, Skunks napisał: Jest spoko, po 8 odcinkach stwierdzam, że godny następca chociaż fabularnie parę rzeczy mnie męczy. UWAGA SPOILERY! Rzecz pierwsza Odkryj ukrytą treść Najbardziej się zawiodłem, że zrobili powiązanie z poprzednią generacją - to są dwa osobne światy... Miałem nadzieję na naprawdę zagadkę co się stało, jak doszło do kłótni itd... Poszli tanią drogą po prostu... I parę według mnie "dziur" w fabule 1. Odkryj ukrytą treść Skoro kuce się pokłóciły i założyły 3 miasta przy czym 2 wielkościowo Ponyville (zatoka i różkowo) i jedno niczym canterlot (zefirowe wzgórza) to co z pozostałymi kucami? Przecież mieliśmy takie metropolie jak Manehattan, Las Pegasus, Kryształowe Królestwo i wiele pomniejszych wiosek i gdzie to wszystko znikło? Czy po prostu nie mówimy o tym tak samo jak Elrond o czarnoskórych elfach czy Niemcy w 39 o pewnej nacji z państwa które nie istnieje? To samo się tyczy różnych stworzeń jak gryfy czy bizony 2. Odkryj ukrytą treść Co z Windigos? Może za wcześnie za pytanie i coś wymyślą ale wciąż pytanie pozostanie otwarte póki co 😕 3. Odkryj ukrytą treść Po kiego *uja Misty schowała się ze sparkim w Latarni! Przecież ukradła typka z posterunku to zajebistym pomysłem było schować się tam gdzie mieszkają obecni wrogowie zamiast w długą z miasta i do alicorna. Jeszcze imion nie ogarniam ale czekam na następne sezony to się nauczę xD 4. Odkryj ukrytą treść Wracając do zagadki "co się stało" to skąd Sunny z 4 liter wymyśliła historyjkę o klejnotach, pokłóceniu się itd skoro nigdzie o tym nie było póki co? Co rozwiązała jedną historyjką zagadkę która kryła się od lat? Czemu to tak musieli spłycić... 5. (jeszcze raz sobie oglądnąłem odcinek z magią kuców ziemskich) Odkryj ukrytą treść Skąd Twi wiedziała o magii kuców ziemskich skoro pierwszy raz w historii się pokazała? 6. Odkryj ukrytą treść No właśnie... W sprawie Twi i całej reszty Alicornów. Skoro ta zła na to czekała tyle lat to co się stało z całą resztą? Przez chwilę pomyślałem "skoro magia zniknęła to wymarły bo nie było magii". Ale to się nie tyczy tej złej więc co z nią? Zahibernowała się czy co? 7. Odkryj ukrytą treść I kurde smoczy ogień! Co ze smokami? Istotami wielkimi i potężnymi! Co się jeden smoczek ostał i ma magiczny ogień przy czym tylko Spike takowy miał bo reszta smoków nie. I to raczej za sprawą celestii a nie samego siebie. A ten proszę - nie dość, że jedyny to z magią. I czemu ta zła chce smoczy ogień skoro w poprzedniej generacji nikt go nie chciał ponieważ NIE BYŁ MAGICZNY. Dlatego nie podoba mi się powiązanie. Za dużo dziur przez to zrobili Kurcze, przeczytalem co napisales i doslownie o tym samym pomyslalem xD i zastanawia mnie co sie stalo ze Twilite nie ma ale od wielu lat/dekad a krolowa Opalin szuka magii ktora jej sie nalezy ?? i tak sie zastanawiam czy kiedy w tym hologramie Twili byly zaklocenia czy ona przypadniem nie mowila wlasnie o krolowej Opalin 🤨🤔 Tak wogole to w pl wersji to nie podoba mi sie glos Opalin 😑 Edytowano Październik 3, 2022 przez Rafael Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunks Napisano Październik 4, 2022 Share Napisano Październik 4, 2022 20 godzin temu, Rafael napisał: i tak sie zastanawiam czy kiedy w tym hologramie Twili byly zaklocenia czy ona przypadniem nie mowila wlasnie o krolowej Opalin 🤨🤔 Tak wogole to w pl wersji to nie podoba mi sie glos Opalin 😑 Też się mi zdaje że chodziło jej o Opalin (btw dzięki za przypomnienie imienia xD) A głos... No ujdzie, śmiech mnie wk***ia bo złowieszczo to najlepiej się śmiał Discord xD Nawet Luna jako nightmare moon miała lepszy xD I tak co jeszcze miałbym powiedzieć to cały sezon skradła Misty xD Pomijając wtopę z ukrywaniem się co pisałem to po tym co pokazali jest 100% pewne, że będzie jako 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vulture Napisano Październik 5, 2022 Share Napisano Październik 5, 2022 Dnia 2.10.2022 o 21:46, Skunks napisał: I kurde smoczy ogień! Co ze smokami? Istotami wielkimi i potężnymi! Co się jeden smoczek ostał Tak patrząc na to, to mi się przypomina los zakonu JEDI Tyle ich było, a został JEDEN na końcu - Nie o dalszym disneyowskim wymyśle nie mówię - Może ten jeden będzie tu kluczem do ich powrotu? A może to sama Opal doprowadziła do upadku smoków? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Październik 10, 2022 Share Napisano Październik 10, 2022 Po obejrzeniu całości stwierdzam, że wolę taki format od losowych odcinków z poprzedniej generacji. Mamy jeden wspólny wątek, beznadziejnego (póki co) antagonistę, Misty, której aż mi żal i ciekawe M5. Oby kolejny rozdział pojawił się jak najszybciej, bo zaczęło robić się ciekawie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Październik 13, 2022 Share Napisano Październik 13, 2022 No ja mam nadzieję, że Opaline w końcu coś pokaże, poza tym traktowaniem Misty jak popychadło i śmianiem się co chwila ze swych niecnych planów. Póki co ta tajemnica tego, co zaszło, rozwija się powoli, ale dość przyjemnie i fajnie się komponuje z tymi wycinkami życia. Czekam na dalszą część. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafael Napisano Listopad 1, 2022 Share Napisano Listopad 1, 2022 siema cos wiadomo kiedy nastepne odcinki/rozdzialy ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSocken Napisano Listopad 2, 2022 Share Napisano Listopad 2, 2022 Dnia 1.11.2022 o 03:05, Rafael napisał: siema cos wiadomo kiedy nastepne odcinki/rozdzialy ? Hejka, premiera odcinka świątecznego około 40-minutowego ma być jakoś pod koniec tego miesiąca, więc jakoś pewnie przed świętami wyjdzie cały odcinek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafael Napisano Listopad 10, 2022 Share Napisano Listopad 10, 2022 (edytowany) Dnia 2.11.2022 o 21:55, JSocken napisał: Hejka, premiera odcinka świątecznego około 40-minutowego ma być jakoś pod koniec tego miesiąca, więc jakoś pewnie przed świętami wyjdzie cały odcinek. Dzieki ;] szkoda ze to bedzie tylko jeden odcinek ;( ale mimo wszystko wlasnie obejrzalem zwiastun rozdzialu 3ciego ;] i bedzie on 21 listopada ;] Edytowano Listopad 10, 2022 przez Rafael Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSocken Napisano Listopad 10, 2022 Share Napisano Listopad 10, 2022 4 godziny temu, Rafael napisał: Dzieki ;] szkoda ze to bedzie tylko jeden odcinek ;( ale mimo wszystko wlasnie obejrzalem zwiastun rozdzialu 3ciego ;] i bedzie on 21 listopada ;] Aa, tak racja, racja coś mnie się poiełbasiło ;P Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafael Napisano Styczeń 10, 2023 Share Napisano Styczeń 10, 2023 Ktos cos o nastepnych rozdzialach ?? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 10, 2023 Share Napisano Styczeń 10, 2023 9 godzin temu, Rafael napisał: Ktos cos o nastepnych rozdzialach ?? Z tego co sprawdziłem, to w tym roku. A kiedy dokładnie, to nie wiadomo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafael Napisano Maj 17, 2023 Share Napisano Maj 17, 2023 jesli ktos czyta to 6 czerwca bedzie My Little Pony: Bridlewoodstock ;] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Maj 17, 2023 Autor Share Napisano Maj 17, 2023 5 minut temu, Rafael napisał: jesli ktos czyta to 6 czerwca bedzie My Little Pony: Bridlewoodstock ;] Dokładniej będzie 6 zwykłych odcinków i ten specjal. Wydali już nawet piosenkę "Iconic" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafael Napisano Czerwiec 7, 2023 Share Napisano Czerwiec 7, 2023 obejzalem wszystkie 7 odcinkow i czuje niedosyt ;] jeszcze ta mysl ze na nastepne odcinki znow bedzie trzeba czekac kilka miesiecy ;/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Czerwiec 8, 2023 Share Napisano Czerwiec 8, 2023 20 godzin temu, Rafael napisał: obejzalem wszystkie 7 odcinkow i czuje niedosyt ;] jeszcze ta mysl ze na nastepne odcinki znow bedzie trzeba czekac kilka miesiecy ;/ To i tak masz lepiej jak ja... Ja jeszcze nie zacząłem oglądać serialu, znam tylko film. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się