Airlick Napisano Październik 10, 2012 Autor Share Napisano Październik 10, 2012 Ogólnikowy, ale wystarczający. Dobrze. Książę się leni, więc kolejne pytania będą dopiero jutro. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 11, 2012 Autor Share Napisano Październik 11, 2012 Nowy dzień, nowe pytania. Wielka dynastia, jeden z jej odłamów marnie skończył. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 Dynastia Kapetyngów, lub Romanowów? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 11, 2012 Autor Share Napisano Październik 11, 2012 Chodziło o samych Burbonów, ale jako że jest to odłam Kapetyngów a jeden z odłamów tego odłamu marnie skończył, to zaliczam. A jak się nazywał ten pan? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 To Ferdinand Foch, francuski dowódca, marszałek Polski, Francji i bodajże UK. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vader_PL Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 Już kiedyś go widziałem. Na pewno jest to francuzki marszałek, prawdopodobnie też brał udział I wojnie światowej, mundur jest z tego okresu. Nie Petain, chociaż trochę do niego podobny, czyżby Ferdynand Foch? Bo Joffre to na bank nie jest. EDIT: I znowu ktoś mnie wyprzedził, grr... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 11, 2012 Autor Share Napisano Październik 11, 2012 Znak czasów, że kiedy wpisałem jego nazwisko w google, większość pierwszej strony była zawalona tym nowoczesnym fochem. W każdym razie, tak, to jest Foch. Zostaniemy jeszcze w nie tak dawnych czasach. Kto to jest? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KochamChemie Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 jakiś Jankes? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zefir Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 Robert Edward Lee Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadowRider Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 Hmmmm no właśnie, kojarzy mi się albo jako jakiś generał z Wojny Secesyjnej (Może Eugene Asa Carr?), albo jakiś rosyjski generał z czasów no gdzieś I Wojny Światowej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 11, 2012 Autor Share Napisano Październik 11, 2012 Eeeyup. A więc prawie Jankes, tyle że na odwrót. Tyle na dzisiaj, bom leniwy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 12, 2012 Autor Share Napisano Październik 12, 2012 Co by tu dać... Jeden z najważniejszych cesarzy. Walczył (i odnosił duży sukcesy) z Partami, Dakami, rozszerzył granice Rzymu, przy tym prowadził bardzo łagodną i nastawioną na rozwój państwa politykę wewnętrzną. Pierwszy cesarz, który nie pochodził z samej Italii. No, może starczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vader_PL Napisano Październik 12, 2012 Share Napisano Październik 12, 2012 Podbił Dację, co wskazuje na władcę z II w. n. e. To chyba będzie Marcus Trojan Trajan(hehe, fakt:twilightconfused:). Partowie dostali za jego panowania łupnia, prowadził politykę współpracy z senatem. No i pochodził z dzisiejszej Hiszpanii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 12, 2012 Autor Share Napisano Październik 12, 2012 Trajan*. Ale tak, chodzi o tego pana. Właściwie nie podbił Dacji, a tylko jej część, ale uczynił z przekraczania Dunaju lokalne derby, powtarzane za każdym razem, jak zmienił się cesarz. A może to któryś wcześniejszy? Meh, skleroza. A jak się nazywał ten człowiek? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciasteczko Napisano Październik 12, 2012 Share Napisano Październik 12, 2012 A czy to nie jegomość Okulicki? Imienia niestety nie pamiętam, więc nic więcej poza nazwiskiem w tej materii nie dorzucę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 12, 2012 Autor Share Napisano Październik 12, 2012 Tak jest. Leopold jego imię. Podaj prawdziwe imię faraona, który próbował zmienić religię panującą w Egipcie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Październik 12, 2012 Share Napisano Październik 12, 2012 Amenhotep IV - Echnaton? Tak mi się wydaje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vader_PL Napisano Październik 12, 2012 Share Napisano Październik 12, 2012 Na 120% Echnaton. A co do jego prawdziwego imienia, to znalazłem też taką wersję: Amenophis. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 12, 2012 Autor Share Napisano Październik 12, 2012 Good, good. Kolejne pytania jeszcze dzisiaj, trochę później, albo jutro. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 12, 2012 Autor Share Napisano Październik 12, 2012 Ostatnie pytanie na dzisiaj, banalne. Kto to jest? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Październik 12, 2012 Share Napisano Październik 12, 2012 George Armstrong Custer Yay ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 13, 2012 Autor Share Napisano Październik 13, 2012 Dobrze. Dzisiaj będzie mało pytań (może tylko to jedno, może jeszcze z jedno później), bom skonany. W dodatku banalne, bo naprawdę nie mam weny. Wybitnie kontrowersyjny dowódca, który zginął w wypadku zaraz po zakończeniu II wojny światowej. To z pewnością wystarczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 George Patton, tak myślę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 15, 2012 Autor Share Napisano Październik 15, 2012 Oczywiście. A jak się nazywał ten władca? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucpon Napisano Październik 15, 2012 Share Napisano Październik 15, 2012 Mogę się mylić, ale myślę, że to August II Mocny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts