Spoiler Cat Napisano Grudzień 11, 2011 Share Napisano Grudzień 11, 2011 Nie jest to gra sieciowa, chodzi mnie o wasze przeżycia z grami w tym universum, było ich dużo, od wersji na I gameboya aż po nintendo DS, zapraszam do dyskusji. Mogą pojawić się pytania ską ściągnąć, dla siebie ściągałem stąd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Grudzień 11, 2011 Share Napisano Grudzień 11, 2011 Ja przeszedłem po 1 grze z każdej generacji (prócz ost.) -Pokemon Red (3 razy) -Pokemon Gold -Pokemon Emerald -Pokemon White (w połowie; błąd wywalił później ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteryay Napisano Grudzień 11, 2011 Share Napisano Grudzień 11, 2011 Ano ja grałam we wszystkie (chyba) kolorowe wersje, we wszystkich regionach doszłam do ligii (tylko w Sinnoh ich pokonałam xd), tylko w Jotho (wersja Gold, Silver, Crystal, Heartgold, Soulsilver) nie grałam. Jeżeli chodzi o najnowszą generację V to pokemony tam są straszne, weźmy na przykład tego: http://pokemondungeon.net/gallery/albums/Sugimori/BW/578.png Tak, to jest pokemon. Z najnowszej generacji. Wracając do gry Black/White pokemony są potworne, ale za to historia ciekawa. Jesteśmy jakimś tam wybranym który ma przywrócić legendarnego pokemona do życia... A te wcześniejsze wersje są super :> Jakiego startera wybieraliście w tych generacjach? Ja tak: Firered/Leafgreen/Red/Green - Bulbasaur Silver/Gold/Crystal/Heartgold/Soulsilver - Hmm nie grałam, ale jak już to wybrałabym Cyndaquila Emerald/Ruby/Sapphire - Treecko Diamond/Pearl/Platinum - Piplup Black/White - Snivy Doobra po tym wpisie możecie mnie uznawać sa fankę pokemonów, owszem lubię pokemony, ale tylko gry mnie interesują Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Grudzień 11, 2011 Share Napisano Grudzień 11, 2011 Ja wziąłem w: -Red - Charmandera -Gold - Cydnaquil (czy coś takiego ;p) -Emerald - tu nie pamiętam, ale pamiętam, że całą grę przeszedłem samym Sandslashem którym wszystkich na 1-2 hity brałem ;p -White - forgot Doobra po tym wpisie możecie mnie uznawać sa fankę pokemonów, owszem lubię pokemony, ale tylko gry mnie interesują Mam dokładnie tak samo xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteryay Napisano Grudzień 11, 2011 Share Napisano Grudzień 11, 2011 A oto generacja szósta xd http://pokememes.memebase.com/2011/11/16/pokmon-generation-six-have-we-learned-nothing/ Serio, jeżeli nie będą mieli pomysłów to tak to będzie wyglądać... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adisso Napisano Styczeń 28, 2012 Share Napisano Styczeń 28, 2012 Grałem tylko w FireRed i Sapphire na mojej x8 przez emulator, niestety nie przeszedłem całych, ale że niedawno zakupiłem sobie Nintendo DS to jestem na drodze do przejścia wszystkich poków, już zakończyłem prawie całą przygodę w Pokemon Black, wszystkie odznaki, pokonanie pierwszy raz legendarnej czwórki, pokonanie N i Ghestisa (czy jak mu tam), teraz pozostało mi tylko pokonać po raz drugi legendarną czwórkę i odnaleźć siedmiu mędrców, oraz jestem na drodze ściągania Pokemon Platinum i Pokemon HeartGold. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahir Napisano Styczeń 28, 2012 Share Napisano Styczeń 28, 2012 grałem w każdą gene prócz 5 bo jak dla mnie posysa xd Imo leafgreeny wymiatają. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecape Napisano Styczeń 28, 2012 Share Napisano Styczeń 28, 2012 Piąta generacja nie jest zła. Grywalność taka sama jak w każdych pokach czyli dobra. Co prawda widać, że już wymyślają na siłę nowe poki, ale niektóre z nich są jeszcze ok. Platinum można znaleźć po polsku wersję jakbyś chciał pograć. Tylko gry z IV genu musiałem się zmuszać by ukończyć. Nie wiem czemu: najgorzej mi się w nie grało. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteryay Napisano Styczeń 30, 2012 Share Napisano Styczeń 30, 2012 Tak nie odnośnie gry, ale serialu xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brak Napisano Luty 16, 2012 Share Napisano Luty 16, 2012 Grałem we wszystkie prócz White'ów/ Black'ów. Jakoś mi odpalenie ich nie wychodzi. Pokemon Red - 5 razy (na telefonie) Pokemon Crystal - 3 razy (na telefonie) Pokemon Sapphire/Ruby/Emerald - 2/4/3 (na kompie) Pokemon Diamond/Platinum - 1/1 (komp/DS) Pokemon Heart Gold - 1 (DS) Pokemon TCG GBC - 6 (telefon) Bajkę oglądałem jak byłem mniejszy, póki leciała na Polsacie i Fox Kids. W 3. gimnazjum jak wstawałem do szkoły, to akurat leciała rano. A tak poza tym to jeszcze mam dosyć sporo tazosów i metal tazosów oraz grałem dodatkowo w karciankę z 1,5 - 2 lat temu. Więc można powiedzieć, że jestem dość sporym fanem pokemonów, ale byłym. Już mnie to aż tak nie kręci, lecz cały czas myślę, czy by nie wrócić do karcianki, brakuje mi tego troszkę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spoiler Cat Napisano Luty 16, 2012 Autor Share Napisano Luty 16, 2012 Ja pamiętam, gdy nie było to aż tak rozwinięte... luźną reką licząc miałem ~170 kart (gdy było 151 pokemonów) i niestety nie umiałem grać, karty zgubione i nici z nowych... 3 karty Magmara mój ulubiony pokemon pierwszej serii Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiter Napisano Luty 16, 2012 Share Napisano Luty 16, 2012 W zerówce potrafiłem wymienić wszystkie nazwy poków I generacji w kolejności Teraz nauczyciele zapchali mi to jakąś bezużyteczną wiedzą :/ Ogólnie na emulatorach grałem dużo, ale na GameBoyu/DS tylko w Platinum, Heart Gold i Emerald. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecape Napisano Luty 16, 2012 Share Napisano Luty 16, 2012 Ja do dzisiaj pamiętam nazwy poków III pierwszych generacji. Niby bezużyteczna wiedza, ale nijak nie chce mi wyjść ona z głowy Karty... o tak grywało się w podstawówce. Z 60 kart w swojej kolekcji miałem i na dzień dzisiejszy gdzie te karty się się zapodziały: nie mam pojęcia. Odnośnie White/Black jak już wspomniałem grywalność wciąż trzyma dobry poziom. Ba nawet tym razem zdecydowali się lekko zmienić fabułę i zamiast dążyć do zostania mistrzem staramy się powstrzymać pewną maniakalną grupkę, która chce uwolnić poki od ich trenerów. @down Nie twierdzę, że akurat po kolei umiem wymienić, bo tak nie umiem ;p. Ale dasz mi obrazek któregoś z trzech genów to ci od razu powiem kto to. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spoiler Cat Napisano Luty 16, 2012 Autor Share Napisano Luty 16, 2012 Ło Ecape ja pamiętam co jak ewoluował... szczątkowo ale się pamięta a nazwy 3 pierwszych serii... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Luty 17, 2012 Share Napisano Luty 17, 2012 przez was, albo dzięki wam, od wczoraj gram(w czerwoną edycję chyba ) lepiej trzymajcie kciuki bym zaliczył wszystko w sesji poprawkowej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snick Napisano Luty 17, 2012 Share Napisano Luty 17, 2012 Tylko Fire Reda przeszedłem... Mało grywałem, więcej oglądałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adisso Napisano Marzec 2, 2012 Share Napisano Marzec 2, 2012 Ja do tej pory gram i to nie tylko w zwykłe poki, tylko np Pokmon Ranger Guardian Signs albo Pokemon Mystery Dungeon Explores of Sky. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkindangel Napisano Kwiecień 10, 2012 Share Napisano Kwiecień 10, 2012 ...odkop? I hope not. Jestem mega fanką pokemonów, od dzieciństwa. Pamiętam to wstawanie o 7, żeby załapać się na odcinek na Polsacie... Umiałam po kolei cały pierwszy pokedex, a mamę zmusiłam, żeby nauczyła się na pamięć piosenki zespołu R. XD W gry zaczęłam grać od listopada 2010, gdy kupiłam sobie DSa. Przeszłam Pearl (zostało mi drugie podejście do E4), Black, SoulSilver i Sapphire. Aktualnie szlifuję teamy w skończonych grach (na walki wifi i dla własnej satysfakcji; przede wszystkim je "odlegendziam" - uwielbiam legendy, ale większkość uważa je za czity i pójście na łatwiznę, więc pozbywam się ich z teamów) i gram Nuzlocke w White (nie wiesz co to? klik), nawet rysuję komiks (no, powiedzmy, pierwsza zrobiona strona to raczej krótki komiks). A co do starterów... SoulSilver: Totodile Pearl: Piplup Black: Oshawott Sapphire: Mudkip White (Nuzlocke): Tepig Z reguły jak gram pierwszy raz w generację, wybieram wodnego startera. Dla zasady - to był mój ulubiony typ z dzieciństwa (teraz lubię Flying, Ghost, Grass i Electric). Macie ulubionego pokemona? Mój to Gengar (mam jednego w SoulSilver: nazywa się Inka, ma 100 level, większy speed niż Arceus z eventu (!) i jestem z niej dumna). :'D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Napisano Maj 22, 2012 Share Napisano Maj 22, 2012 Oh my.. Pokemony Przeszłam Leaf Green, Crystal, Emerald, White i zaczęłam HeartGold. Moją ulubioną grą było Crystal, miało w sobie jakąś magię, której nie doświadczyłam grając w resztę gier z serii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Shield Napisano Maj 22, 2012 Share Napisano Maj 22, 2012 grałem we wszystkie i nadal gram jak narazie powiem wam że są wspaniałe Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adisso Napisano Maj 27, 2012 Share Napisano Maj 27, 2012 Ja teraz wyczekuje na Pokemon Black/White 2 ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteryay Napisano Maj 27, 2012 Share Napisano Maj 27, 2012 Adisso - brohoof ja też ^^ No i jeszcze siostra musi mi przywieźć NDS, bo zabrała sobie na studia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaraza Napisano Maj 27, 2012 Share Napisano Maj 27, 2012 Grałem chyba we wszystkie części, ale przeszedłem tylko Emeralda Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuryBrzetyslaw94 Napisano Maj 28, 2012 Share Napisano Maj 28, 2012 mnie się najbardziej podobała wersja "fire red" reszta jest prze bajerowana, a mój ulubiony pok to Kadabra Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zorua12 Napisano Maj 28, 2012 Share Napisano Maj 28, 2012 Kocham pokemony!! :heart: Grałam we wszystkie części! Zamierzam też grać w Pokemon Black/White 2. Startery: Kanto: Squirtle Jotho: Cyndaquil Honnen: Mudkip Sinnoh: Piplup Unova: Snivy. Mój ulubiony typ to Dark a pokemon to oczywiście Zorua. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts