bobule Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 W wasze ręce oddajemy 6. numer Brohoofa. W numerze znajdziecie ja recenzje fanfików, znanej i lubianej gry Fighting is Magic, a także odrobinę publicystyki — między innymi artykuły o ulubieńcach fandomu: Angelu, Gummym i Lunie. Chcielibyśmy także bardzo podziękować FGE za udostępnienie Aktualności. http://brohoof.pl/2012/11/11/brohoof-62012/ miłego czytania Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Nie wierzę Zaraz przejrzę, koniecznie! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Znowu zrobiliście mi 'spoilerować' ze 'spoilować'! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Jak zwykle mój artykuł pier**** się gdzieś na samych tyłach Podobał mi się ten z feminizmem, dobrze punktuje pewne aspekty, jak widoczna zamiana ról społecznych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacTavish Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Fajnie zrobione choć czytałem tylko kilka linijek z każdego tematu bo jestem leniwy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Hmmm... No dobra. Nie wiem kogo skrzywdzić za stwierdzenie, że AJ jest background pony. Nie miałem czasu przyglądać się artykułom za dużo, zrobię to jutro, ale widzę, że ktoś kto to składał miał problemy z akapitami + duże wolne przestrzenie. No i znalazło się miejsca dla panów co chcieli film kręcić za 40 tysięcy dolców, szkoda, że link wygasł :C Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skysplit Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Już myślałem, że się nie doczekam. Dacie jakąś możliwość pobrania pdf? Niezbyt widzi mi się męczenie z flashem na telefonie :c @edit ok, po szybkim szukaniu znalazłem link. Ale tylko szczęście mi pomogło, bo bym nie widział normalnie tej ikonki pobierania Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 12, 2012 Share Napisano Listopad 12, 2012 Nie wiem kogo skrzywdzić za stwierdzenie' date=' że AJ jest background pony. [/quote'] Właśnie, każdy wie, że AJ jest NAJLEPSZYM backgroundowym kucykiem! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Listopad 12, 2012 Share Napisano Listopad 12, 2012 Oh, nie chce się tutaj kłócić, ale muszę ci przyznać rację. Applejack jest najlepszym kucykiem. Tyle, że nie backgroundowym, bo nie nie jest nim. Z backgroundem łączy ją tylko ziemia którą uprawia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejack12 Napisano Listopad 12, 2012 Share Napisano Listopad 12, 2012 Znakomity Brohoof najbardziej mnie tak gra Fighting is Magic artykuł zaciekawił Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Listopad 12, 2012 Autor Share Napisano Listopad 12, 2012 Skysplit jak widać to my wierzymy w inteligencję naszych czytelników, że potrafią jednak znaleźć ten przycisk Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Listopad 12, 2012 Share Napisano Listopad 12, 2012 Hmm, ogólnie ciekawie, chociaż sporo było myślników. Zasadniczo miały być użyte do przeniesienia tekstu przy łamaniu, ale something went wrong - o ile pamiętam, najlepiej to widać w opisie Fighting is Magic Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Listopad 12, 2012 Share Napisano Listopad 12, 2012 W końcu się ukazał ^^ Tak sobie myślę, że można by wrzucić linka na grupę Bronies Polska na Facebooku, nie wszyscy czytają forum. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa Napisano Listopad 12, 2012 Share Napisano Listopad 12, 2012 12e354f175736855ea2ba96c7d7d0b91 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Listopad 12, 2012 Share Napisano Listopad 12, 2012 Heh, ok xD A na FGE daliście info? ;p Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa Napisano Listopad 12, 2012 Share Napisano Listopad 12, 2012 BoBULBULBUL miał wysłać. Czy to zrobił — najlepiej zapytaj jego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Listopad 12, 2012 Autor Share Napisano Listopad 12, 2012 Sowa, sprawdź ostatnie niedzielne aktualności najpierw, a potem mi zrzędź, że czegoś nie zrobiłem jutro zaspamuję resztę grup na fb xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa Napisano Listopad 12, 2012 Share Napisano Listopad 12, 2012 Nie napisałem, że tego nie zrobiłeś. Nie zaglądam nigdzie, przez co nie wiem co się dzieje, więc odesłałem z pytaniem do Ciebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Listopad 13, 2012 Autor Share Napisano Listopad 13, 2012 poza tym ładne z nas kółko wzajemnej adoracji. przynajmniej wiem, że ktoś ten numer przeczytał xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Kwiecień 7, 2015 Share Napisano Kwiecień 7, 2015 W końcu się ukazał ^^ Tak sobie myślę, że można by wrzucić linka na grupę Bronies Polska na Facebooku, nie wszyscy czytają forum. Odkopuję temat, bo w końcu znalazłem chwile, aby przeczytać artykuł Poulsena na temat feminizmu Celestii. Trochę szkoda, że powstał on tak wcześnie, tj. po drugim sezonie. trochę się zdeaktualizował, a przede wszystkim, po 4 sezonach mamy ogromną ilość nowych materiałów. Miałem nadzieję, że będzie w tym więcej gender, a używajac tego słowa mam na myśli jego pierwotne, naukowe znaczenie (stosowane np. w archeologii, skąd je znam), czyli określanie roli płci w społeczeństwie. Poruszyłeś tę kwestie, generalnie się zgadzam, ale trochę zabrakło mi wniosków. Co mam na myśli? Wymieniasz różne kazusy z serialu, ale brakuje trochę ich interpretacji. Dlaczego jest tak mało ogierów? Czy na pewno? Jakie mogą być tego efekty. Wszak mała ilość klaczy zmusza je poniekąd do przejmowania męskich zawodów, co znamy z narodowej autopsji np. w trakcie dużych wojen. Cieszę się, że wspomniałeć o matriarchacie i głębszej definicji feminizmu. Artykuł jest dobry i przydałoby się go napisać od nowa, w związku z V sezonem. No i troszeczkę język zmieniłbym na mniej potoczny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Kwiecień 7, 2015 Share Napisano Kwiecień 7, 2015 Artykuł pisałem daawno temu, więc oczywiste, że się zdeaktualizował. Co do wniosków, to nie ma ich, bo chciałem jedynie opisać pewne prawidłowości i sytuacje, które dostrzegłem w serialu. Dlaczego jest tak mało ogierów? Czy na pewno? Jakie mogą być tego efekty. Wszak mała ilość klaczy zmusza je poniekąd do przejmowania męskich zawodów, co znamy z narodowej autopsji np. w trakcie dużych wojen. Jak dla mnie ludzie nadinterpretują dużą ilość postaci żeńskich w stosunku do męskich w serialu. Dla mnie jest ona kwestią oddzielną od samego sposobu, w jaki działa świat przedstawiony, a bardziej zależy od tego, że serial jest dla dziewczynek, więc postacie też są płci żeńskiej. Rzecz podobna do stosowanej czasami w serialu kreskówkowej fizyki - ma być zabawnie, to postać przeżyje upadek fortepianu na głowę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Kwiecień 7, 2015 Share Napisano Kwiecień 7, 2015 Zgadza sie, choc pomijając wstęp, trochę też mogłeś ten wątek poszerzyć Cóż, zapraszam do napisania artykułu ponownie, właśnie w kontekście nowych sezonów, gdzie kilka założeń musi ulec weryfikacji. Chociazby to fundamentalne, że jednak ogierów nie jest aż tak mało, jak kiedyś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się