Arjen Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 LINK DO PEŁNEJ WERSJI Znajdźmy Lunie ulubieńca!Bibliotekarka, farmerka, krawcowa, nawet Księżniczka Celestia ma swojego ulubieńca. Dlaczego więc nie miałaby go mieć Władczyni Nocy? Niestety naszą ukochaną Fluttershy wciąż przeraża jej widok. Musimy więc zdać się na użytkowników forum! W tej zabawie naszym celem jest znalezienie zwierzątka dla Księżniczki Luny. Powinno do niej dobrze pasować, by nie była zawiedziona gdy zaprezentujemy jej wyniki naszych poszukiwań. Tak jak obiecałem, zabawa jest nagrodą za osiągnięcie pułapu 2000 postów w Regnum Lunae.Zasady zabawy: - Wrzucacie zdjęcia zwierzaka (obojętnie jaki). - Piszecie co to jest, możecie mu też nadać imię. - Dodajecie uzasadnienie (jednolinijkowe nie jest mile widziane). - Inni userzy mogą oceniać zwierzątka innych poprzez wystawienie im oceny i opinii.Zaczynajmy więc, znajdźmy Lunie ulubieńca! Link do komentarza
Sabina Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Nietoperz, póki co, bez imienia. Dlaczego właśnie on? Otóż... Podobnie jak Luna żyje w nocy, więc może dotrzymywać jej towarzystwa. Poza tym, posiada skrzydła, więc może z Luną obserwować wszystko z góry. Oprócz tego, rozmiarowo chyba jej odpowiada (może nawet jest i większy), więc jak coś może ją hugnąć albo zasłonić/obronić :> Link do komentarza
Sakadetsu Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Wilk Imię: Nova Dlaczego on proste wilki to nocne stworzenia które są piękne w nocy na dodatek niektóre lubia się trzymać w stadzie.Zazwyczaj są samotni więc pomoże lunie się zbliżyć i zrozumie.Poza tym może pomagać w znajdowaniu rannych stworzeń, oraz ma ciepłe futro XD Link do komentarza
Gość Exterminatore Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Czarna pantera. Imię: Bagheera Dlaczego akurat czarna pantera? Ponieważ doskonale czuje się w ciemnościach, ma duży potencjał władczy(może nawet większy niż lew), do tego potrafiłaby obronić Lunę przed wieloma zagrożeniami, a z racji swojej szybkości mogłaby służyć jako goniec. Link do komentarza
Xyz Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 http://24.media.tumblr.com/tumblr_m3xz7fBIl91qii0g5o1_500.jpg Nietoperz, póki co, bez imienia. Dlaczego właśnie on? Otóż... Podobnie jak Luna żyje w nocy, więc może dotrzymywać jej towarzystwa. Poza tym, posiada skrzydła, więc może z Luną obserwować wszystko z góry. Oprócz tego, rozmiarowo chyba jej odpowiada (może nawet jest i większy), więc jak coś może ją hugnąć albo zasłonić/obronić :> Idealny zwierzak dla Luny! Taki niepowtarzalny Jest piękny i cudowny. Jadłbym Więc najwyższą ocenę daję temu żywemu arcydziełu, które jest wychwalane przeze mnie w postaci Luny i oczywiście drużyny Valencii, gdzie Nietoperze grają na boisku ze złowrogimi ekipami Pozdrawiam. Link do komentarza
wiej007 Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Gatunek: Nietoperz Podgatunek: Gacek brunatny Imię: Spirit Jak wszyscy wiemy nietoperze to zwierzęta nocne, na dodatek bardzo aktywne. Dzięki swojej energii mogą latać nawet całą noc dzięki czemu Luna może ciągle mieć towarzystwo w nocy. Nietoperze posługują się echo sonarem przez co mogą wykryć nim nawet owada znajdującego się bardzo daleko, przez co nawet gdyby Luna zgubiła nietoperza ten odnalazłby ją gdyż wykryłby ją podobnie jak owada. Żywią się owadami a jak wiemy tych nie brakuje nigdzie, taki nietoperz mógłby przelecieć się nocą nawet po mieście z złapałby wystarczającą ilość owadów by się najeść. Oglądając kiedyś film o nietoperzach widziałem pare oswojonych. Jak się okazuje niektóre bardzo przywiązują się do swojego właściciela http://24.media.tumblr.com/tumblr_m3xz7fBIl91qii0g5o1_500.jpg Nietoperz, póki co, bez imienia. Dlaczego właśnie on? Otóż... Podobnie jak Luna żyje w nocy, więc może dotrzymywać jej towarzystwa. Poza tym, posiada skrzydła, więc może z Luną obserwować wszystko z góry. Oprócz tego, rozmiarowo chyba jej odpowiada (może nawet jest i większy), więc jak coś może ją hugnąć albo zasłonić/obronić :> Wiem że nietoperz to dobry pupilek dla Luny ale gatunek który jest tu pokazany jest wielkości dorosłego człowieka. Można się domyślić że zwierzak z akurat tego gatunku nietoperzy byłby wielkości Luny lub nawet większym Link do komentarza
Paladyn Zanderson Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Jeż europejski Dlaczego uważam że jest odpowiedni dla Luny Cóż jest on zwierzęciem nocnym jak nietoperz, ale przeciwieństwie do niego może przenosić [przedmioty na swoim grzbiecie, co Pani może się przydać i ze względu na swoje małe rozmiary, i życie przy ziemi może być doskonałym szpiegiem, lub czujką. Ma bowiem dobry wzrok i słuch, a gdy wyczuje niebezpieczeństwo to zwija się w kulkę, i jeży kolce, dlatego jeśli ktoś będzie chciał Lunie w czymś przeszkodzić lub zaatakować to gorzko tego pożałuje. zaś dla samej Lulu to idealna przytulanka bowiem, gdy jeż nie jest przestraszony to jego kolce są bardzo mięciutkie Link do komentarza
Łiczka Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 Otóż myśle że TEN WILK był by odpowiedni. Dlaczego? Dlatego że: -Ma na imie Lunas a jak wiadomo luna to księżyc a lunas to księżyce , gdybyś go więc wybrała było by jasne że jesteście jak 2 księżyce;) -Jest wierny, posłuszny, aktywny w nocy, zawsze cię znajdzie i co najważniejsze ten wilk umie muwić ! Ale niestety tylko proste słowa jak "TAK lub "Nie" , ale zawsze łatwiej jest się dogadać. -No i jeszcze jedno... Kocha księżyc i jeszcze mocniej kucyki które też go kochają ęc napewno się polubicie Link do komentarza
Guardian Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 FENEK Imię: Rob Najmniejszy lis, zamieszkuje pustynię i poluje głównie w nocy, je owady i roślinny, na szczęście nie tyka się małych kucyków Jest miluśny i słodki xD Będzie idealnym towarzystwem dla Luny ponieważ uwielbia ciemność oraz jest bardzo sprytny jak..... lis. W dzień śpi w norze lub jak mu księżniczka pozwoli to z nią w łóżku Link do komentarza
Aretra Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Nietoperz dla princess Luny to ulał! Link do komentarza
Flaterka Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Ośmiornica cudowne Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Gatunek: Dziki Kot Iriomote Imię: Indygo (Albo "Ume" (jap. śliwka) nie wiem co lepsze.) Zalety: Jest idealnym "dodatkiem" do stroju na Nighmare Night. Jest ich mniej niż sto na całym świecie, a Alicornów też nie jest zbyt wiele. Będzie się wyróżniał na tle innych zwierzaków. Prowadzi raczej nocny tryb życia, więc mógłby zawsze być z Luną. PS: Muszę przyznać, że zawdzięczam to, że wiem o tym kocie pewnej Mandze. Link do komentarza
Sabina Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Tak, nietoperz dla Luny jest idealny! Mogą stworzyć cudowny związek oparty na podobieństwach! To coś jak unia dusz, coś metafizycznego. To wykracza poza ludzki umysł. Taki nietoperz może towarzyszyć swojej Pani w nocnych podróżach, pomagać jej strzec porządku, przyjmować łzy na swoje futerko, obejmować czule skrzydłem, schować pod nie... Aż się wzruszyłam Link do komentarza
dinokuba Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Puchacz Imię: Night Shade Stwór to nieprzeciętny, niemały i dostojny, aktywny w nocy, potrafiący nadążyć za każdym lotnikiem i znający sztukę samoobrony. Link do komentarza
Flaterka Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 Kilka innych obrazków: Imię: Felicja Papuga to cudowne zwierzę, które bardzo przywiązuję się do swojego pana ( wiem, bo sama mam papugę ). Będzie towarzyszyć Lunie w nocy bowiem papugi zasypiają bardzo późno. Może latać wraz z władczynią nocy i rozweselać ją w gorsze dni. Link do komentarza
Scootaller Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 Dla Luny na pupila proponowałbym to stworzenie: Nazwa: Istota z Copiapó (to nie ja wymyśliłem) Krótki opis: Cóż, wiem, że takie zwierze najprawdopodobniej nie istnieje, ale z tego co ludzie gadają na mieście, alicorny też nie są prawdziwe Myśle, że mogliby się nieźle porozumieć... i wspólnie straszyć nocami przesądnych mieszkańców Equestrii. Dla ciekawskich link do artykułu o upiornym zwierzaku: http://www.kryptozoologia.pl/istota-z-copiapo,279,36,artykul.html Link do komentarza
Muffinxd Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Hmmmm... Może niedźwiedź? Gatunek: Baribal Imie: dark flash Sądze, że zwierze to może pasować do naszej drogiej księżniczki. Jest dostojne, tajemnicze. Niby słodkie ale groźne. Poza tym gwiazdy tworzą konstelacje Wielkiej i małej niedźwiedzicy i jakoś mi się tak skojarzyło Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Styczeń 20, 2013 Share Napisano Styczeń 20, 2013 Irbis - pantera śnieżna Irbis to stworzenie aktywne o zmierzchu, tak więc pora jak najbardziej do Luny pasuje. Nie potrzebują stada, więc księżniczka wystarczy im jako towarzyszka (jeśli patrzeć z perspektywy pantery). Oprócz tego ma miękkie, białe futro kontrastujące z ciemnymi barwami Luny i ogólnie jest to bardzo ładny kotecek, a i na strażnika się nada jeśli pojawi się zagrożenie. Link do komentarza
Arjen Napisano Marzec 21, 2013 Autor Share Napisano Marzec 21, 2013 Zamykam pierwszą turę zabawy, mam pomysł jak ją kontynuować 1 Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Listopad 14, 2014 Share Napisano Listopad 14, 2014 Temat został zamknięty oraz przeniesiony do archiwum. Link do komentarza
Recommended Posts