Cipher 618 Napisano Styczeń 2, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 2, 2013 Jak nazywa się ta gra? Bonus +2 - czy, a jeśli tak to w której odsłonie można było zagrać Polakiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vienes Napisano Styczeń 2, 2013 Share Napisano Styczeń 2, 2013 Call of Duty z 2003 roku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emronn Marvelous Napisano Styczeń 2, 2013 Share Napisano Styczeń 2, 2013 Co do bonusu: Polacy pojawili się w Call of Duty 3. A na screenie widać pierwsze CoD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 2, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 2, 2013 Punkty podliczę jutro (późno jest) a póki co Bohaterem jakiej gry był ten oto futrzak: Bonus: Do której odsłony głos podkładali m.in Jerzy Kryszak i Wojciech Malajkat? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emronn Marvelous Napisano Styczeń 3, 2013 Share Napisano Styczeń 3, 2013 Ratchet & Clank Ratchet & Clank: Załoga Q - Wojciech Malajkat i Jerzy Kryszak w rolach głównych bohaterów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vienes Napisano Styczeń 3, 2013 Share Napisano Styczeń 3, 2013 jak wyżej Ratchet & Clank Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 3, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 3, 2013 Punkty podliczone, nerd bonus (wyjątkowo) zaliczony. Co to za gra? Bonus: Kto skomponował muzykę do szóstej odsłony tej serii (mam na myśli główne odsłony) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Styczeń 3, 2013 Share Napisano Styczeń 3, 2013 Głównym kompozytorem ścieżki dźwiękowej do Silient Hill: Homecoming jest Akira Yamaoka. DRP xD A seria to oczywiście Silient Hill xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Middida Napisano Styczeń 3, 2013 Share Napisano Styczeń 3, 2013 Ta gra to Silent Hill 4 : The Room. Kompozytorem ścieżki dźwiękowej do Homecoming, jest rzecz jasna Akira Yamaoka, wraz z udziałem Mary Elizabeth McGlynn ( wokal ), z którą nagrał cztery piosenki, na potrzeby gry. Szkoda że odszedł z zespołu, przed Downpour Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 3, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 3, 2013 Silent Hill Homecoming to piąta odsłona Jedna z pierwszych grafik promocyjnych Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emronn Marvelous Napisano Styczeń 4, 2013 Share Napisano Styczeń 4, 2013 Silent Hill 4: The Room Bonus: Akira Yamaoka, współpracujący na potrzeby OST z Mary Elizabeth McGlynn oraz Joem Romersą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 4, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 4, 2013 Macie rację co do części czwartej i piątej. Ale w pytaniu chodziło o szóstą odsłonę czyli Downpour. Kompozytorem ścieżki dźwiękowej był Daniel Licht. Na przyszłość będę zadawał precyzyjniejsze pytania bo to najwidoczniej wprowadzało Was w błąd Co do punktów: Zegarmistrz - niestety, ale 0 (chodziło o tytuł gry a nie serii) Middida - 5 (bonusu nie mogę uznać, bo chodziło o Downpour) Emronn - 1 za podanie tytułu po innym forumowiczu Pytanie: Co to za gra? (nazwa gry, nie serii ) Bonus: +2 W którym roku pojawiła się jej pierwsza część? (wystarczy sam rok) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacTavish Napisano Styczeń 4, 2013 Share Napisano Styczeń 4, 2013 Wolfenstein - to dobrze pamiętam bo jedna z pierwszych gier 3D jeśli nie pierwsza(tego nie chce mi się sprawdzać ) A sama gra pojawiła się 20 lat temu, a dokładnie w 1992 roku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Styczeń 4, 2013 Share Napisano Styczeń 4, 2013 To nie Wolf xD To Doom wydany 10 grudnia 1993. Na obrazku jest Ouch face - nasz videostatus HP który towarzyszy nam już od pierwszego Doom(kory nie ma podtytułu ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 4, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 4, 2013 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=uytFMn1UJgc To nie Wolfenstein, ale byłeś blisko... Podana przez ciebie gra ukazała się w 1981 roku jako Castle Wolfenstein. A to screenshot z "Wolfa 3D" Jak sami widzicie chodzi tu o inną grę (kolorystyka fragmentu HUDa, rozłożenie elementów, miejsce akcji obu gier etc). A jak sami wiecie, jedną z pierwszych... a co mi tam, kolejny bonus:Bonus + 5 W jakim FPSie po raz pierwszy pojawiły się trójwymiarowe postaci wrogów, które zastąpiły (para)sprite'y Mam na myśli grę, w której nawet wybieranie poziomu trudności było nietypowe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Styczeń 4, 2013 Share Napisano Styczeń 4, 2013 Wolfenstein 3D - to pierwsza gra która zastosowała 3D w FPS z roku 1992. MazE to mimo wszystko był symulator - dlatego większość(słusznie) osób nie uznaje go jako pierwszego FPS i to miejsce zajmuje nasz Wilczek Potem był Doom(93) i na miejscu trzecim ląduje Star Wars(95). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 4, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 4, 2013 A pamiętacie grę w której postaci przeciwników były modelami 3D, a poziomy trudności wybierało się w czymś w rodzaju sal? Aby go wybrać trzeba było przeskoczyć przez "portal" Mam nadzieję, że znajdą się chętni na +5pkt Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Styczeń 4, 2013 Share Napisano Styczeń 4, 2013 Kurcze nie ułatwiasz. Jest kilka tytułów które podpadają pod twój opis T_T Między innymi Quake PC i Battlezone Atari. Gdzie Battlezone był ogólnie pierwszym FPS który wykorzystał modele 3D jako przeciwników. Musiał byś sprecyzować platformę i/lub rok produkcji bo inaczej będziemy w kółko sugerować się "Ta gra spełnia wszystkie warunki poprawnej odpowiedzi - ale to nie ta" ._. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Kusanagi Napisano Styczeń 4, 2013 Share Napisano Styczeń 4, 2013 A to nie chodzi przypadkiem o SystemShock'a 2 ?? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 4, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 4, 2013 Ok - o tej grze mówiło się, że była prawdziwym "wstrząsem" dla branży FPSów UPS... Ale ze mnie Oczywiście że QUAKE Biorę się lepiej za pisanie, bo robienie dwóch rzeczy na raz nie wychodzi mi najlepiej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 6, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 6, 2013 Quiz wraca 10.01.2012 Muszę skończyć teksty. Co prawda będę wolny od jutra, ale te trzy dni to tak dla pewności... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 10, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 10, 2013 Wybaczcie długą przerwę. Jeśli zapomniałem o podliczeniu jakichkolwiek punktów to wybaczcie. Dziś wracamy do konsol. Co to za gra? Bonus +2 - Na jaką konsolę się ukazała? Mile widziana pełna nazwa. Możliwe, że dorzucę jeszcze jakiś punkcik. (emulatory odpadają) Nerd bonus +5 - co to za budynek lub/i co w nim "mieszka? Wystarczy odpowiedź na jedno z pytań. Nerd bonus + 10 - czym kończyła się ta misja? (mam na myśli walkę z bossem, kto nim był?) Ale jeśli ktoś poda w jaki sposób się do niego dostawaliśmy coś tam dorzucę... UWAGA! JAK ZWYKLE... Pełną punktację czy to za zwykłe pytanie, czy to za bonusy może otrzymać TYLKO pierwszy użytkownik. Każdy kolejny użytkownik może podpiąć się pod odpowiedź i uzyskać łącznie +4pkt (1pkt za standard pytanie + 3xpkt za bonus). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Styczeń 10, 2013 Share Napisano Styczeń 10, 2013 Jurassic Park Konsola to NES - Nintendo Entertainment System Stegozaury (Stegosauridae) – rodzina roślinożernych dinozaurów posiadających płyty i kolce na grzbiecie i ogonie. A jeśli pytasz kto był bossem w tej planszy to nasz znajomy T.Rex ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 10, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 10, 2013 Mała podpowiedź - dokładnie ten sam budynek wystąpił w filmie. Tyle że z kratami wyrwanymi na zewnątrz. Gatunek, który tam przebywał, żył i polował w grupie i był BARDZO niebezpieczny (bardzo charakterystyczne nawoływanie). Pamiętacie scenę w kuchni? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Styczeń 10, 2013 Share Napisano Styczeń 10, 2013 DJ - mam wrażenie że chodzi ci o Velociraptory. Owszem w filmie one występowały w tym budynku, lecz w grze znajdują się tam Stegozaury Postać po podejściu do drzwi budynku przynajmniej o tym wspomina xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts