Jake Napisano Luty 19, 2013 Share Napisano Luty 19, 2013 Imię: Jacob Wiek: 1500 lat Rasa: Alicorn Rodzina: Nie ma Wygląd: Historia: W pierwszej osobie: Pojawiłem się bardzo daleko od Everfree Forest i Canteloth. Miałem w tedy na oko 6 kucykowych lat. Wiedziałem tylko że miałem na imię Jacob. CM było od początku. Wokół mnie ciągnęło się pustkowie. Nie wiedziałem w którą stronę iść. Zobaczyłem słońce na niebie i księżyc za mną. Wybrałem żeby iść w stronę słońca. Szedłem bardzo, bardzo długo tak mniej więcej 10 dni nie wiedziałem dokładnie, bo słońce nie zachodziło. Nie czułem zmęczenia ani trochę. Aż wreszcie zobaczyłem w oddali las. Ucieszyłem się że wreszcie jakiś cień. Kiedy do niego doszedłem, uśmiech znikną z moich ust. Widać było że to wcale taki normalny las, to był ponury i straszny bór. Nabrałem odwagi przeszedłem przez wejście do lasu zrobione z liściów i gałęzi. Kiedy wszedłem do lasu przejście zamknęło się w niewiadomy dla mnie sposób. Wokół mnie słyszałem jęki skrzypienie i inne straszne dźwięki. Szedłem i szedłem przed siebie. Las jakby nie miał końca... *Idę na oko już ponad 12 dni.* Po drodze znalazłem strumyk i jagody. Powiedziałem - Wreszcie jakieś jedzenie i woda. Napoiłem się i najadłem. Nagle usłyszałem jakiś szmer w zaroślach. Wstałem i zwróciłem wzrok w zarośla. Bałem się bardzo, że to jakiś groźny zwierz. Moje najgorsze obawy urzeczywistniły się. Z zarośli wyszedł wielki drewniany pies. Powiedziałem - Dobry piesek...! Mam nadzieje że nie chcesz mnie zjeść?. Zaszarżował. Miałem 5 sekund żeby coś wymyślić. Skupiałem się strasznie myślałem. Nie wiem co się stało, ale z rogu strzelił mi jakiś promień i zapalił potwora. Powiedziałem - Ooo... hmm... Już wiem użyłem magii. Wcześniej jak szedłem przez pustkowie też jej użyłem, by się uleczyć jak mnie ugryzł wąż. Po tym wydarzeniu z wilkiem trzymałem się na baczności, aż w oddali zobaczyłem słońce. Powiedziałem - Wreszcie jakaś otwarta przestrzeń) Przede mną ukazała się polana i góra na której był przepiękny zamek. Po krótkiej podróży byłem już przed bramą. Zobaczyłem strażników podobnych do mnie tylko bez skrzydeł (których ja podczas podróży rzadko używałem). Ucieszyłem się przeszedłem przez bramę bez żadnych problemów. Wokół mnie były kucyki i pegazy. Poszedłem do zamku. Chciałem przejść przez bramę, ale strażnicy mnie zatrzymali, ale jak zobaczyli że mam róg i skrzydła to mnie z nieznajomych mi powodów wpuścili. Zobaczyłem przed sobą wielką sale tronową i na końcu 2 trony ze złota. Na jednym siedziała młoda księżniczka tak na oko nastolatka. Z jakiegoś powodu wiedziałem jak się nazywa. To była księżniczka Celestia. Drugiej księżniczki nie było. Przedstawiłem się jej. Opowiedziałem jej co mi się przydarzyło. Kiedy skończyliśmy rozmowę kazała mi zamieszkać na odludziu i poznać swoją moc i nauczyć się latać. Jak już wychodziłem zawołała mnie i dała stos książek. Wyszedłem i zamieszkałem daleko od zamku. Nie wiem jak, ale 4000 lat później przyszedłem do Canteloth i zamieszałem tam tak jak kazała mi księżniczka Przez okno patrzyłem jak powstaje Ponywhill. 100 lat później, czyli 16 lat po narodzeniu się RD, Twi i A.J zamieszkałem tam i mieszkam do dziś. Koniec Koniec PS. Jeszcze jedno Cm było od początku. Charakter: Jacob jest miły, posłuszny, honorowy itd. Link do komentarza
Gość Napisano Luty 19, 2013 Share Napisano Luty 19, 2013 Są błędy. Gubisz przecinki. Canteloth Canterlot. liściów Liści. Powiedziałem (Dobry piesek...! Mam nadzieje że nie chcesz mnie zjeść?) Tak się nie przedstawia dialogów w tekście. Idę na oko już ponad 12 dni. Po drodze znalazłem strumyk i jagody. Nagle pojawia się czas teraźniejszy. A nie powinien. Ponywhill Ponyville. Już wiem użyłem magii. Wcześniej jak szedłem przez pustkowie też jej użyłem' date=' by się uleczyć jak mnie ugryzł wąż.[/quote'] Wybacz szczerość, ale... czy twój OC nie myśli? Zapomniał, że umie używać magii? O niczym nie zapomniałem? A właśnie, jeszcze jedno: CZEMU ON JEST KOLEJNYM CHOLERNYM ALICORNEM? Link do komentarza
Phinbella Flynn Napisano Luty 20, 2013 Share Napisano Luty 20, 2013 Heh... kolejny alicorn... wkurzające ale no cóż. Po za tym nawet śmieszny i sądzę że będą z nim jakieś ciekawe przygody. Link do komentarza
Jake Napisano Luty 20, 2013 Autor Share Napisano Luty 20, 2013 Cóż alicorny są po prostu uniwersalne i tyle. A co do historii to postać pojawiła się znikąd i dopiero poznaje swoje talenty. A jeszcze jedno: Ta historia jest dosyć stara, ja nie mam czasu pisać następnej. Link do komentarza
Spectra Napisano Luty 20, 2013 Share Napisano Luty 20, 2013 Super OC:pinkie2: Widać, że się postarałeś. Bardzo miło się czyta:fluttershy5: Link do komentarza
Daktyl Napisano Marzec 20, 2013 Share Napisano Marzec 20, 2013 Alicorn Przesadzony Wiek ... 1500 lat ? Co on księżniczka ? A jeszcze pisze gdzieś o 4000 lat. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 20, 2013 Share Napisano Marzec 20, 2013 Całkiem niezły Link do komentarza
Jake Napisano Marzec 23, 2013 Autor Share Napisano Marzec 23, 2013 {Edit} Usunięte Link do komentarza
inka2001 Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Fajny fryz ~ Ruff Link do komentarza
Daktyl Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Ale kucyk na obrazku to klacz ... Po kształcie pyska widać dokładnie . Link do komentarza
Violet Star Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Rzeczywiście trochę przypomina klacz Ale i tak całkiem fajna postać (pomijając to, że to kolejny aircorn i ma chyba lekko za duży wiek? ) Mimo wszystko fryz ma ładny... Link do komentarza
Jake Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 Nigdy nie lubiłem takich kwadratowych pysków dlatego ma taką twarz. A co do wieku to rzeczywiście trochę za dużo, ale nie mogę zmienić bo historia by się nie zgadzała. Jakby co była moja pierwsza postać dlatego jest alicornem. He he... Link do komentarza
Applejuice Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Ale to jest pysk kobiecy, że tak powiem. Ogiery muszą mieć nieco kwadratowe, żeby wyglądać "mensko". ;p Inaczej wygląda trochę jak frajer ^^ Link do komentarza
Jake Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 A ten pierwszy to jak wygląda? Link do komentarza
Daktyl Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Też jak klacz ... A co do tego,że 1wsze OC musi być Alicornem to naprawdę dziwny argument. Link do komentarza
Jake Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 Po prostu nie wiedziałem jakiego zrobić pierwszego OC by się podobał ludziom. A tego OC robiłem jakieś 10 miesięcy przed poznaniem forum. Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Projekt jest bardzo dobry, ale tekst bym uczynił bardziej literackim... bo teraz przypomina notkę z encyklopedii Wiesz... zrobił zwykłe dialogi, dodał fabułę i opisy... Link do komentarza
Angdey Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Nie chcę pisać, że OC-ek jest zły, bo nie jest, ale coś mi się tu nie podobało. Chyba historia (historia jako pomysł może być, ale sposób, w jaki została napisana...). Link do komentarza
Jake Napisano Marzec 25, 2013 Autor Share Napisano Marzec 25, 2013 To była moja pierwsza historia jaką napisałem w życiu więc jest tak wygląda. Spróbuje ją ulepszyć Link do komentarza
Cornickos Napisano Marzec 28, 2013 Share Napisano Marzec 28, 2013 Proponuje jednak to przeczytać(jak nie rozumiesz to pamiętaj o tłumaczu google) Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Marzec 29, 2013 Share Napisano Marzec 29, 2013 Haha xD Dobre... choć chyba trochę szalonych OCków też jest potrzebnych. Jakby wszyscy robili OCki w stylu "Jan Kowalski... nie pijeod 6 lat", to byłoby nudno. Jednak zgadzam się, że umiar jest ZAWSZE mile widziany. Jacob: jak chcesz kilka porad dot. ładnego pisania, to odezwij się do mnie na privie lub gg. Link do komentarza
Aretra Napisano Marzec 29, 2013 Share Napisano Marzec 29, 2013 OC fajny.. - wygląda jak klacz - grzywa Vinyl'a - kolejny alicorn, 1500 lat? lol - lekkie błędy w historii, brakowało przecinków. + Fajne kolory + ciekawa historia, przyjemnie się czyta + włożyłeś w niego dużo pracy i to doceniam + Ciekawy charakter No więc daję ci za niego 6,5/10 Link do komentarza
Wizio Napisano Marzec 29, 2013 Share Napisano Marzec 29, 2013 Cóż... same Alicorny i napakowane OC'ki tu są. Szczerze to mnie irytuje, lecz dam ci 5/10 za historię oraz ciekawe kolory do swojego kuca. Link do komentarza
Recommended Posts