Ohmowe Ciastko Napisano Maj 20, 2013 Share Napisano Maj 20, 2013 Thermal skierował się za wskazanym kucem. Dziękuję i życzę dobrego ... mmm, jaka jest teraz pora dnia? Czy już czas na sen? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SolarIsEpic Napisano Maj 20, 2013 Share Napisano Maj 20, 2013 Jesteś zmęczony to śpij. Jak jest wieczna noc to każda pora jest dobra. Ja rzadko śpię ale czasem ucinam se paro sekundowe drzemki praca nad skrzydłami to była mordęga. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Maj 21, 2013 Autor Share Napisano Maj 21, 2013 Arrow powiadomił Termala, zę jest ok 6 rano, po czym zaczął prowadzić Go do kwater. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 Thermal spróbował zagaić rozmowę. Denerwująca jest ta wieczna noc, czyż nie? Nie mówię już nawet o tym, że to całkowicie niszczy nasz klimat, tylko o to, że bez zegarka nie wiadomo jaka jest pora dnia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Maj 22, 2013 Autor Share Napisano Maj 22, 2013 - Tak zgodzę się z tym, choć my tutaj w podziemiach nie wychodzimy zbyt często na powierzchnię, więc tu ciemno i na dworze ciemno, to większej różnicy nie robi, ale tęsknię za słońcem.- Odparł Arrow. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SolarIsEpic Napisano Maj 22, 2013 Share Napisano Maj 22, 2013 MT zwrócił się do przywódczyni. Smutna jest ta wieczna noc...czyż nie? Może nigdy nie interesowałem się słońcem...ba byłem chyba jedynym kucem w moim mieście który nie chodził na obchody dnia słońca ale teraz może wszystko by było lepiej gdyby było słońce czyż nie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 22, 2013 Share Napisano Maj 22, 2013 Jak z zdrowiem, o którym pisał kiedyś jakiś kuc. " Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się zepsujesz". Wcześniej nawet nie zwracaliśmy na nie większej uwagi, a teraz za nim tęsknimy. Hehe, ironia losu biorąc pod uwagę, jak na nie rano złorzeczyłem gdy świeciło mi prosto w oczy. Thermalowi powoli kończyły się pomysły na prowadzenie rozmowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Maj 22, 2013 Autor Share Napisano Maj 22, 2013 Podczas gdy Thermal dotarł do komnaty gościnnej, gdzie już smacznie spała Ruby, do sali, gdzie siedzieli inni wpadł zdyszany żołnierz. Zasalutował, po czym po otrzymaniu sygnału ,że może mówić, od Shadow, powiedział. - Pani, melduję, że... [dyszy] nasi obserwatorzy... [dyszy] dostrzegli wschód... [dyszy dalej] słońca.- Zdanie krótkie, acz treściwe wypowiedział ogier z rozpromienioną twarzą. W sercach każdego zrodziło się wpierw niedowierzanie, a później gdy wszyscy uświadomili sobie, że po co ogier miał kłamać w tak ważnej sprawię poczóli ulgę i radość w sercach. Tymczasem Alice siedząca w krzakach nie została dostrzeżona przez strażników. Kapitan dał znak, aby odwiązać balon, co żołnierze zaczęli robić w szybkim tępie. Była to ostatnia chwila na ewentualną reakcję. Jednocześnie klacz poczóła pragnienie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 22, 2013 Share Napisano Maj 22, 2013 Thermal pożegnał strażnika i znalazł sobie miejsce, w którym nie świeciłby Ruby w oczy. Uformował niewielką kulę światła, dał jej mocy magicznej na minutę świecenia, po czym spróbował utworzyć barierę chłonącą energię, która jednocześnie korzystałaby z magii danej świetlikowi i doładowywała ją pochłoniętą magią. Po wykonaniu czaru, co zajęło mu prawie minutę(zaplanował, co chce zrobić), strzelił w barierę niewielką błyskawicą. Teraz mógł tylko czekać, co się stanie. Zaczął się zastanawiać nad tym, co jednocześnie ma moc do walki i jest widoczne. Uznał, że błyskawica będzie dobrym rozwiązaniem. Ale na razie musiał sprawdzić, czy jego plan ma szanse wypalić. Mam nadzieję, że nie złamałem praw gry, ale nie chciałem tych czynności rozpisywać na kilka postów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SolarIsEpic Napisano Maj 22, 2013 Share Napisano Maj 22, 2013 Że słońce?! Nie wiem jak ale może nam to pomoże. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Maj 23, 2013 Share Napisano Maj 23, 2013 Ruby pomruczała cicho, odwróciła się do ściany (jak taka tam była). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HappyHatter Napisano Maj 23, 2013 Share Napisano Maj 23, 2013 Alice uznała że lepiej nie ryzykować ujawnienia się, poczekała aż strażnicy odejdą by zacząć szukać czegoś do picia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Maj 25, 2013 Autor Share Napisano Maj 25, 2013 Thermal wykonał zaklęcia. Można było zaobserwować mocniejsze rozświetlenie kuli, gdy piorun trafił w nią. Balon został odwiązany, a kolumna odmaszerowała. Kapitan wysłał trzychangelingi, aby poleciały balonem do Canterlot. Alice była bezpieczna, choć bez drużynowego środka transportu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 25, 2013 Share Napisano Maj 25, 2013 (edytowany) Thermal odczarował kulę i wchłonął jej energię, po czym wyszedł z pokoju i skierował się z powrotem do reszty. Szybko potrzebował pomocy MT. Edytowano Maj 25, 2013 przez PiekielneCiastko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SolarIsEpic Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Hmm...Słońce... w czym ono mogło by pomóc... Rozmyślał tak kiedy zauważył wchodzącego do pokoju Thermala i coś pomyślał. O! Thermal czy istnieje możliwość że ot słońca też pobierasz energie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Thermala zdziwiło nagłe pytanie MT. To dzięki słońcu mogłem uczyć się normalnych zaklęć, które normalnie zabierały mi całą energię. A co? Prawie zapomniał o swojej prośbie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SolarIsEpic Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 A tak się spytałem...Ciekawe czemu to słońce wzeszło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Thermal przez chwilę zbierał myśli. Po chwili przejechał kopytem po włosach, które po szybkim chodzie zaczęły wpadać mu do oczu. Sssłońce? O czym ty mówisz? Kiedy to się stało Teraz już całkowicie nie miał głowy, by przedstawić swoją prośbę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HappyHatter Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Alice jeszcze raz upewniła się czy nic jej nie grozi po czym zaczęła rozglądać się za wodom. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SolarIsEpic Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Nie wiem kiedy ale wbiegł chwile temu ty jakiś kuc i powiedział że jest słońce. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Ach, to tak. Czyżby nam podobni wykonali swe zadanie i pomogli Equestrii? Gdzie oni są? Muszę ich poznać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChOmIk Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Sprawdźmy co się dzieje lepiej ... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Maj 26, 2013 Autor Share Napisano Maj 26, 2013 Alice rozejrzała się za wodą, nie było to trudne, gdyż zabrała bukłak z tą cieczą na wyprawę . W związku z powyższym szybko ją znalazła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HappyHatter Napisano Maj 27, 2013 Share Napisano Maj 27, 2013 Myślałem że czynności fizjologiczne będą automatyczne . Alice wypija tyle żeby jej wystarczyło na jakiś czas. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Maj 27, 2013 Autor Share Napisano Maj 27, 2013 ( Co do picia, to wiesz [HappyHatter], teoretycznie nie miałem 100% pewności, co chcesz zrobić z tą wodą. Mogłeś przecież chcieć ją wylać, choć to małoprawdopodobne, to i tak jako MG nie mam prawa ingerować bezpośrednio w Wasze decyzje i dopuki coś nie zostanie powiedziane, nawet jeśli logika na to wskazuje teoretycznie nie mogę opisać czynności, która uniemożliwiłaby inne czynności bez jasnego stwierdzenia gracza. Bo gdybyś wypił wodę to nie mógłbyś jej przykładowo już wylać ) - Nie wiadomo mi o innych drużynach mających za zadanie uwolnienia Księżniczki i Twilight Sparke oraz jej przyjaciółek z niewoli Changelingów, która wyruszyłaby przed Wami, a to raczej nie możliwe, aby ktoś tak szybko dostał się do Królestwa Chrysalis. O ile mnie pamięć nie myli Candy mówił, iż miało być Was więcej, rozdzieliliście się z resztą, czy coś innego się stało?- Powiedziała Shadow. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts