Ohmowe Ciastko Napisano Lipiec 7, 2013 Share Napisano Lipiec 7, 2013 Podszedł do Yellow'a. Proszę pana, zachciało mu się ziewnąć, ale byłoby to niegrzeczne, więc zdusił potrzebę, miałbym jeszcze jedno pytanie. Czy posiada pan jakiś niewielkich rozmiarów środek wybuchowy, mający dużą moc? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Lipiec 7, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 7, 2013 -Przykro mi, nie posiadam, do mnie to w sprawach bardziej magicznych, a pytałeś się już kwatermistrza tych podziemi, On wie co mamy, a czego nie mamy i doradzi najlepszą rzecz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChOmIk Napisano Lipiec 7, 2013 Share Napisano Lipiec 7, 2013 (załóżmy, że wszędzie z wami łażem) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Lipiec 7, 2013 Share Napisano Lipiec 7, 2013 A istnieje możliwość naładowania jakiegoś przedmiotu magią tak, by oddał tą magię, gdy będzie potrzebna? Nie umiał magazynować magii, ale gdyby to było możliwe, to nie potrzebowałby nawet materiału wybuchowego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Lipiec 7, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 7, 2013 -Tak, absolutnie. Istnieje wiele rodzajów substancji, które nawet są podatniejsze na coś takiego, a część z nich wręcz potęguje włożoną w nie moc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Lipiec 7, 2013 Share Napisano Lipiec 7, 2013 Ruby nie chciała się zgubić w podziemiach więc poszła za resztą, praktycznie to bardzo ją to nudziło, ale chciała wreszcie wiedzieć czy w jakikolwiek sposób można pokonać strażników w archiwum by tam móc się dostać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Lipiec 7, 2013 Share Napisano Lipiec 7, 2013 Uśmiechnął się szeroko. Gdyby znalazł coś potęgującego moc. Misja byłaby wiele łatwiejsza. Mógłby stworzyć wiele smoków. Mógłby... wiele rzeczy. A czy tak potężne substancje są dostępne? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Lipiec 7, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 7, 2013 -Wiadomo im skuteczniejsza, tym jest tego mniej i tym jest droższa. Głównie są to kryształy z gór na północ od Kryształowego Imperium, albo magiczne metale. Wielokrotnie takie kamienie są pokryte magicznymi runami, bądź całe stanowią runę, dzięki czemu o wiele łatwiej i wydajniej spełniają swoje zadania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Lipiec 7, 2013 Share Napisano Lipiec 7, 2013 A czy, zaczął nieśmiale, przestępując z nogi na nogę, ma pan coś takiego? Zapytał speszony brakiem pieniędzy. Czyli wszystko i tak opiera się na tym, ile mamy pieniędzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Lipiec 7, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 7, 2013 - Ja niestety nie posiadam czegoś takiego. Nigdy nie korzystałem z takich kamieni. Czyli albo znajdziecie, kogoś kto Wam pożyczy, albo kupicie, albo sami znajdziecie coś takiego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Lipiec 7, 2013 Share Napisano Lipiec 7, 2013 No cóż, mówi się trudno. Pomyślał sobie i się uśmiechnął do Red'a. Czy możesz zaprowadzić mnie do kwatermistrza? I czy potrzebujecie kowala?Wiedział, że potrzebują pieniędzy, a jego umiejętności mogły się przydać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChOmIk Napisano Lipiec 8, 2013 Share Napisano Lipiec 8, 2013 Bardzo trudno! Polećmy po nie. Przydadzą się niezmiernie! <proponował podekscytowany> Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SolarIsEpic Napisano Lipiec 8, 2013 Share Napisano Lipiec 8, 2013 Smoczuś...nie po to żeśmy lecieli do Canterloru żeby teraz lecieć do Kryształowego Królestwa... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Lipiec 8, 2013 Share Napisano Lipiec 8, 2013 Różowa klacz przysłuchiwała się rozmowie. -Może ja bym poleciała, droga nie jest aż tak daleka dam radę, po za tym troszkę mi się nudzi. Musicie mi tylko powiedzieć gdzie je można znaleźć? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Lipiec 8, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 8, 2013 (edytowany) - Tak oczywiście, z miłą chęcią Was zaprowadzę. Co do kowala, w prawdzie mamy ich kilku i chyba wystarczają ,ale nigdy nie odmawiają komuś, kto umie i chce popracować. Co do lotu do Kryształowego Imperium to odradzam, chyba, że ktoś lubi być łapanym przez patrole i gdy doleci borykać się z gryfami z Tunderwind. To na prawdę kiepski pomysł, zwłaszcza, że droga w brew pozorom nie jest taka krótka, inaczej należy mierzyć odległości w czasie pokoju, a inaczej w trakcie wojny. Edytowano Lipiec 8, 2013 przez kapi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SolarIsEpic Napisano Lipiec 9, 2013 Share Napisano Lipiec 9, 2013 A wliczając w to twoje zdolności bojowe panno Laughter to raczej głupota lecić do Kryształowego Królestwa...(zwrócił się do Reda) Ja też chętnie pójde do tego kowala. Może nie mam wybitnych umiejętności kowalskich ale ciekawy jestem co wykuwacie...i czy znajde tam jakieś interesujące żeczy dzięki którym mógłbym wykonać...w sumie nie wiem co ale może coś co może by nam pomogło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Lipiec 9, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2013 (edytowany) Red zaprowadził wszystkich, którzy chcieli z powrotem do wielkiej sali ze spadającym strumieniem. Zeszli drabiną na sam dół, przeszli obok krystalicznie czystego jeziorka, po czym weszli do ogromnego korytarza. Oświetlony przez runy magiczne robił piorunujące wrażenie. Mimo swych rozmiarów było tam tłoczno, cały czas jakieś kucyki łaziły z jakimiś paczkami, czy pudłami. W końcu weszli do bardzo obszernej jaskini wypełnionej drewnianymi skrzyniami, beczkami, lub pakunkami. Przeszli przez kilka alejek. Na szczycie każdej ze stert rzeczy umieszczone zostały różnorakie napisy, takie jak "solone mięso", "Broń dla Fillydelphi" i wiele innych. Po chwili wyszli na główny plac jaskini i zobaczyli dość starego, małego, choć krzepkiego kuca, Nosił małe okulary, a jego głos roznosił się po całej jaskini. Wydawał polecenia całym grupom tragarzy. Ubrany był w robocze, lekko zniszczone łachy, jego grzywa była krótko przycięta, lecz nosił krótką bródkę. W prawym kopycie trzymał laskę, którą pokazywał różne miejsca wydając rozkazy. Był ciemnozielony, a jego sierść wydawała się dość zniszczona. Miał surowy wyraz twarzy, a głos ochrypły i niski. -Oto jest tutejszy kwatermistrz Solid Box. Edytowano Lipiec 9, 2013 przez kapi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SolarIsEpic Napisano Lipiec 9, 2013 Share Napisano Lipiec 9, 2013 (1. Kucyki to roślinożercy kapi 2. Solidne pudełko? Jak się to tłumaczy?) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Lipiec 9, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2013 Tak, tak się to tłumaczy, a to, że kucyki to roślinożercy, chyba im nie przeszkadza, żeby zjedli sobie mięso xD, a tak na serio kto im zabroni? Jeśli wolisz może tam być np " Solone siano", ale to fajnie brzmi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SolarIsEpic Napisano Lipiec 9, 2013 Share Napisano Lipiec 9, 2013 ( Już wiem czemu lubisz Pinkie Pie...OK, ok wszystko dobrz tylko że u nas kucyki to też roślinożercy a "Solone mięso" to jakiem mięso? Z krowy...z osła?) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Lipiec 9, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2013 Mięso, z czego może być mięso? Może z szynki , albo mleka. Szczerze to nie wiem, może je hodują w szklarniach, o powiedzmy zatem , że to magiczne solone mięso, albo mięso z mantykor hodowanych jak krowy, co Ty na to? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Lipiec 9, 2013 Share Napisano Lipiec 9, 2013 - Więc na nic się nie przydam?.- Westchnęła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Lipiec 9, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2013 Przyda się każdy, rebelia potrzebuje kucy chętnych do stawiania oporu Changelingom, więc przydasz się, ale nie można tego robić w głupi sposób. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Lipiec 9, 2013 Share Napisano Lipiec 9, 2013 Thermal podszedł do krępego kuca. Witam, nazywam się Thermal Thrust. Mam pomysł, jak uprzykrzyć życie najeźdźcom, ale będę potrzebował do tego jakiegoś silnego środka wybuchowego. Zaczął kręcić głową. Oczywiście nie musi być za darmo. Znam się trochę na kowalstwie i mogę pomóc w zamian za to. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Lipiec 9, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2013 (edytowany) - Witam, ma Pan coś konkretnego na myśli?- widać ,że ogier nie lubił się cackać, mówił w prost, głośno, nie przerywając pracy. Choć jego ochrypły głos i zachowanie mogły wydawać się lekceważące, a wręcz odrzucające to jednak miał coś takiego w swoich oczach i w tonie wypowiedzi, że wiedziało się, iż ma szczerze dobre intencje oraz stara się pomóc. Edytowano Lipiec 9, 2013 przez kapi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts