Wilcza Napisano Kwiecień 10, 2013 Share Napisano Kwiecień 10, 2013 (edytowany) Jak wiemy, nasza Fluttershy kocha naturę, a szczególnie zwierzęta. Sprawdźmy czy potraficie rozpoznać do jakiego zwierzęcia należy dany ślad, bądź odcisk łapy. Zabawa polega na tym, że wrzucam obrazek ze śladem lub odciskiem łapy zwierzęcia. Wasze zadanie, to pisać do kogo należy dany ślad na obrazku. Oczywiście może zdarzać się tak, że czyjś odcisk jest podobny do odcisku innego zwierzęcia. W takim wypadku będziecie musieli po prostu domyślać się do kogo to należy. Mam nadzieję, że będziecie się dobrze bawić. A więc zacznijmy. Oto pierwszy obrazek: Jak myślicie? Do jakiego zwierzęcia może to należeć? Edytowano Czerwiec 2, 2013 przez Telewizor Zangetsu Link do komentarza
Marselkowa Napisano Kwiecień 10, 2013 Share Napisano Kwiecień 10, 2013 Niedźwiadek ? Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Kwiecień 10, 2013 Share Napisano Kwiecień 10, 2013 Niedźwiadek definitywnie Widziałam podobny Link do komentarza
Mrs.Octavia Napisano Kwiecień 10, 2013 Share Napisano Kwiecień 10, 2013 Niedźwiedź Link do komentarza
Piter009 Napisano Kwiecień 10, 2013 Share Napisano Kwiecień 10, 2013 Lis chcący zmylić myśliwych nosząc kapcie w kształcie niedźwiedzich łap. Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Kwiecień 10, 2013 Share Napisano Kwiecień 10, 2013 Nikt inny jak Pan Niedźwiedź C; Link do komentarza
Wilcza Napisano Kwiecień 11, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 11, 2013 Zgadza się! To odcisk łapy Niedźwiedzia, świetnie Wam poszło. Nawet lis w kapciach w kształcie niedźwiedzich łap jest jakoś z tym powiązany. No dobrze, oto kolejny obrazek: Lepszego znaleźć nie mogłam, ale ważne, że jest. A więc, do kogo to może należeć? Link do komentarza
KreeoLe Napisano Kwiecień 11, 2013 Share Napisano Kwiecień 11, 2013 O ile się nie mylę, jest to ślad Pana Dzika. ^^ Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Kwiecień 11, 2013 Share Napisano Kwiecień 11, 2013 Sądzę że to może być Dzik :3 Link do komentarza
Wilcza Napisano Kwiecień 14, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Ha! I tu Was mam! Ponieważ ten ślad należy do... Świnki! Ale proponując dzika bądź guźca, byliście na dobrym tropie, więc nie ma co się martwić. No dobrze... teraz kolejny obrazek do zgadywania Hmm... Do kogo może to należeć? Link do komentarza
Mrs.Octavia Napisano Kwiecień 15, 2013 Share Napisano Kwiecień 15, 2013 Piesek/Wilk Link do komentarza
Turoń Napisano Kwiecień 15, 2013 Share Napisano Kwiecień 15, 2013 coś psowatego, bo koty pazurki raczej chowają jak ślady zostawiają^^ Link do komentarza
Wilcza Napisano Kwiecień 22, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2013 Ten ślad należy do wilka. Można się było tego po mnie spodziewać. Paru osobom udało się zgadnąć, do kogo to może należeć, a Ci, którym się nie udało, nie mają powodu do smutku, to tylko zabawa No dobrze... teraz coś łatwego: Jak myślicie? Link do komentarza
MrsDoctorWhooves Napisano Kwiecień 23, 2013 Share Napisano Kwiecień 23, 2013 Kaczusia (Ja bym bardziej obstawiała Łabędzia ) Link do komentarza
Anathiela Napisano Kwiecień 23, 2013 Share Napisano Kwiecień 23, 2013 Oczywiście kaczka. Link do komentarza
Recommended Posts