Draco Brae Napisano Maj 30, 2012 Autor Share Napisano Maj 30, 2012 Przyjaciółka podrapała się kopytkiem w głowę. - Ym, pierwsza lekcja to wydaję mi się, że godzina wychowawcza. A te dwa wolne miejsca? Nie mam pojęcia... Może dojdzie ktoś nowy? - dodała z entuzjazmem. - Ciii - mruknęła nauczycielka. - Przepraszam... - odparła Morning. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 30, 2012 Share Napisano Maj 30, 2012 - Jak tam twój kacyk Star? haha - wychichotałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 30, 2012 Autor Share Napisano Maj 30, 2012 Morning spojrzała na Ciebie zdziwiona. - Co to jest kac? - spytała dodając do zdziwienia uśmiech. - W ogóle podobno byłaś u mnie wczoraj, ale wybacz nic nie pamiętam - dodała i poczochrała się po głowie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 30, 2012 Share Napisano Maj 30, 2012 - Kac to nazwa kiedy wypiłaś zbyt dużo nastepnego dnia boli cie łepek i inne rzeczy. - odpowiedziałam wesoło. Przyblizyłam sie do ucha morning. - Nieźle całujesz, może spróbujemy potem hmm? - szepnęłam radośnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 30, 2012 Autor Share Napisano Maj 30, 2012 Morning zarumieniła się. - Ym... nie publicznie... to takie zawstydzające... - odparła. - I dziś mnie nic nie boli - dodała znów z uśmiechem. - Za trzy minuty, lekcja! - krzyknęła nauczycielka wychylając się na korytarz. - Lightie, Lightie - mówiła półtonem Moon. - Nie baw się tylko tym zegarkiem publicznie. Kto wie co się stanie, jak ktoś niepowołany go dotknie. - Jakim zegarkiem - spytała zaciekawiona Morning. Moon na tę kwestie zniknęła za Dark... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 30, 2012 Share Napisano Maj 30, 2012 - Matko moon... - mruknęłam. - A taki magiczny zegarek... nikt nie może go dotykać prócz mnie wiec proszę nie dotykaj go okej? - powiedziałam wesoło. - Pozatym jak nic niepamietasz... to na serio byłaś zapita w kuca Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 30, 2012 Autor Share Napisano Maj 30, 2012 Słowa "nie dotykaj go" zadziałały dość dziwnie na Morning. - Jaki zegarek? I czemu mam go nie dotykać - spytała dosłownie tuląc się do Ciebie. - Cisza, spokój - rzuciła nauczycielka, chciała chyba coś jeszcze powiedzieć ale zadzwonił dzwonek. Większość z kucyków dosłownie wpadła do klasy i zajęła miejsca. Któryś z nich zamknął drzwi. Nauczycielka tylko westchnęła i znów je otworzyła. - Cisza, spokój - powtórzyła. - Proszę mi tu nie siać zamętu. Dziś mamy ciekawy dzień, bo do klasy dołączą dwa nowe kucyki W tym momencie weszły dwa dziwne pegazy... Dziwne bo miały smocze skrzydła i oczy. Klacz i ogier. Klacz była szarej maści i czarnej grzywy, natomiast ogier był ubarwienia ametystu z krótką grzywą koloru akwamaryny. Po klasie przelała się fala szeptów. - Jestem Exiled Angel - zaczęła klacz ciepłym głosem. - Mój cutiemark to uskrzydlony wektor. Nigdy się nie poddaję. - A ja... Ja jestem Dethroned Angel... - dodał od siebie z brakiem pewności siebie ogier. - Mój cutiemark prezentuje moje skrzydła. Jestem atletą... Po klasie znów przelała się fala szeptów... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 30, 2012 Share Napisano Maj 30, 2012 - Ty... oni mają skrzydła jak moja mama... - szepnełam do Morning. - Poza tym wyglądają na miłych pomimo tych oczu... dziwnych oczu... - dodałam szeptem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 31, 2012 Autor Share Napisano Maj 31, 2012 - Spokój ma być! Powiedzcie nam skąd jesteście, a potem zajmijcie miejsca obok Lighting i Mishievous. Ogier nie miał wcale zamiaru się odezwać. Klaczka widząc to tylko westchnęła. - Jesteśmy z Firelight Woods - odparła Exiled szybko podleciała do Ciebie by zająć miejsce obok. Ogier zaś, jednym susem doskoczył do swojego miejsca i przysiadł. Spojrzałaś na Dark. Cieszyła się... - Um, hej - zaczęła pogawędkę Twoja nowa sąsiadka... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 31, 2012 Share Napisano Maj 31, 2012 - Cześć - odpowiedziałam radośnie. - Twój kolega... zawsze taki nieśmiały? - spytałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 31, 2012 Autor Share Napisano Maj 31, 2012 - Kolega? - spytała retorycznie i z rozbawieniem. Uśmiech z tymi oczami jednak wcale nie wyglądał przyjacielsko. - Hah... Kolega... On jest moim bratem. Fakt, jest nie śmiały, ale taka jego natura. Jak Ci na imię tak w ogóle? - dorzuciła kolejnym pytaniem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 31, 2012 Share Napisano Maj 31, 2012 - Mam na imie Lighting Star przyjaciele mówią do mnie Lighie. - odpowiedziałam wesoło. - I wybacz ale, jak sie uśmiechasz to wyglądasz troche dziwnie... może to zasługa twoich oczu? - dodałam radośnie. - Nie przejmuj sie takie przemyślenia poprostu mam - powiedziałam z uśmiechem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 31, 2012 Autor Share Napisano Maj 31, 2012 - Taka się urodziłam, w moich stronach to nic dziwnego. Na mnie wołają Exi. Na brata Deth... Lighting Star? Świecąca gwiazda? Czyżbyś była wybitna w magii? - spytała Exiled. - Już, już spokój - odparła nauczycielka, przerywając szepty w klasie. - Chciałabym, byście napisali na dzisiejszej godzinie, w kilku zdaniach, wypracowanie na temat "jak ułatwić sobie życie"... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 31, 2012 Share Napisano Maj 31, 2012 - Właśnie... jest na odwrót...z magią niestety sie dopiero "przyzwyczajam". - odpowiedziałam spokojnie. - A co do oczu myślę że to kwestia przyzwyczajenia. - dodałam wesoło. - Dobra weźmy sie za te pare zdań pogadamy pózniej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 31, 2012 Autor Share Napisano Maj 31, 2012 Nowa znajoma słuchała Cię i od razu pisała. Jeszcze przez chwilę skrobała coś długopisem, po czym go odłożyła. - Ja już skończyłam. A co do reszty... Miło, że ktoś tu zachowuje się normalnie - dodała po chwili... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 31, 2012 Share Napisano Maj 31, 2012 " Jak ułatwic sobie życie... niewiem co by tu napisać.. na celestie niechce mi sie... wole już nauke u twi ehh.."- pomyślałam po czym pisałam to co mi przyszło do łba... czyli Ułatwić sobie życie można przez życie w zgodzie z innymi uczenie sie i pomaganie innym ponieważ sie odwdzięczą. Skonczyłam i odłozyłam długopis... Zwróciłam sie do nowej znajomej. - Nie rozumiem... jak to "ktoś zachowuje sie normalnie"? - spytałam zdziwiona. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 31, 2012 Autor Share Napisano Maj 31, 2012 Exi zmarszczyła lekko brwi. - Powiedzmy, że nie wszyscy tak ochoczo reagują na takie oczy. Z tymi słowami odwróciła się do Ciebie i pozwoliła byś przyjrzała się. Para smoczych oczu miała barwę niebieskofioletu. Nowa znajoma miała dość egzotyczną urodę... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 31, 2012 Share Napisano Maj 31, 2012 - Dla mnie po prostu są super... tylko czasami z tymi oczkami nie wyglądasz zbyt przyjaźnie, ale mówiłam kwestia przyzwyczajenia. - powiedziałam radośnie. - Takie skrzydła jakie ty masz to widzę na co dzień... ale oczy to dla mnie nowość. - dodałam wesoło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 31, 2012 Autor Share Napisano Maj 31, 2012 Twoje słowa przykuły mocno uwagę Exi. - Widzisz takie skrzydła na co dzień? - powtórzyła Twoje słowa i sama rozprostowała swoje. - Czyżby mieszkał tu ktoś jeszcze, kto jest z moich stron? - Cisza dzieci. Może Exiled przeczyta nam swoje wypociny? - Ekhem... - zaczęła Exi. - Jak ułatwić sobie życie. Moim zdaniem wystarczy być leniwym, wtedy szuka się najprostszych rozwiązań. Dziękuję za uwagę. - Krótkie... Ale widzę, stosujesz się do tego co mówisz. Dalej... Archer. Nauczycielka pytała innych o ich pomysły na życie. Exiled odłożyła wypracowanie i spojrzała na Ciebie. - Więc? - ponowiła swoje pytanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 31, 2012 Share Napisano Maj 31, 2012 - Jak skończymy lekcje to... hej może chodź do mnie, po lekcjach. - zapytałam z uśmiechem. - Noi... te skrzydła... no w domu widzę na co dzień... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 31, 2012 Autor Share Napisano Maj 31, 2012 - Jeśli nie sprawię Ci tym kłopotu to chętnie. I zaraz, zaraz... widzisz takie skrzydła na co dzień? - znów Exi, powtórzyła Twoje pytania. - Jeśli ktoś z rodziny, to czemu Ty jesteś... ekhem normalna? Nie to złe słowo, przepraszam. Bez takich skrzydeł..? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 31, 2012 Share Napisano Maj 31, 2012 - Nie wiem... po prostu urodziłam się z rogiem moja siostra w ogóle bez skrzydeł i rogu... Nie mam teraz głowy do tego... w szkole jest tak nudno... - mruknęłam wesoło. - Chciałabym żeby te lekcje już minęły ehh... - dodałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 1, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 1, 2012 - Staruszek czas bywa złośliwy. Ponaglając go, tylko sprawiasz, że wolniej płynie - odparła Exi ze swoim specyficznym uśmiechem. Lekcja dalej miała już raczej spokojny i nudny przebieg. Zamieniałaś słowa z nową znajomą i tak jakoś mijał wam czas. Spokój nie mógł trwać wiecznie, zwłaszcza jeśli chodzi o Dark... - Mo-mogłabyś przestać? - spytał Deth. - To krępujące... - A tam krępujące, z Twojej strony to słodkie - odparła mu Misha. - Rumienisz się, hah. Na prawdę jesteś słodki Taka rozmowa zaczęła się ciągnąć już dłuższą chwilę. Moon się nie wtrącała w zabawy Dark, natomiast Exi patrzyła ze znudzeniem na ten cały cyrk. Wreszcie nie wytrzymała i przychyliła się do Ciebie. - Czy ta ładna klacz, musi wykorzystywać to, że mój brat nie umie poradzić sobie z kontaktem fizycznym klaczek? - wyszeptała. - Tak wiem... to dziwne... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 1, 2012 Share Napisano Czerwiec 1, 2012 - Dark? ona taka już jest haha - wychichotałam. - I jak to... nie umie sobie poradzić z kontaktem fizycznym dziewczyn... to znaczy co...? - spytałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Czerwiec 1, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 1, 2012 Exi westchnęła i spojrzała na ten obraz po prawo. Deth raczej nie był zadowolony z adoracji Dark. - Wstydzi się, panicznie wstydzi się kontaktu z klaczą. Poci się wtedy i rumieni strasznie zupełnie jakby miał zaraz zginąć. Zaraz, zaraz, powiedziałaś, że ona tak ma... Znaczy taka puszczalska jest? Zaraz jej przemówię do rozsądku, nie będzie mi brata przedrzeźniać i demoralizować - dodała nowa znajoma. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts