Rdzeniuch Napisano Lipiec 19, 2015 Share Napisano Lipiec 19, 2015 3:10 :3 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxski Napisano Sierpień 17, 2015 Share Napisano Sierpień 17, 2015 https://m.youtube.com/watch?v=J6wrH7Rsh5Y 12:11 - Pinkie Pie "Poniacze" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Sierpień 18, 2015 Share Napisano Sierpień 18, 2015 https://m.youtube.com/watch?v=J6wrH7Rsh5Y 12:11 - Pinkie Pie "Poniacze" 14:05 Fluffle Puff - ale to bardziej trzeba kłaniać do autora mapki, a nie na Roja. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuNarZ Napisano Sierpień 18, 2015 Share Napisano Sierpień 18, 2015 W Teen Titans Go! jest mnóstwo nawiązań do MLP FiM. Gdzie Raven jest fanką Pretty Pretty Pegasus i jest kilka odcinków gdzie bawi się figurkami , a nawet jej przyjaciele zostają zponyfikowani. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxski Napisano Sierpień 25, 2015 Share Napisano Sierpień 25, 2015 (edytowany) https://m.youtube.com/watch?v=slC30ZjpgtY17:20 - Tańcząca Fluttershy ^^#Chief rzeczywiście . Jak mogłem to przeoczyć? Edytowano Sierpień 25, 2015 przez Noxski Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Sierpień 26, 2015 Share Napisano Sierpień 26, 2015 Pinkie Pie ma swoje rękawiczki w grze Evoland Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianRichCountryOwner Napisano Sierpień 27, 2015 Share Napisano Sierpień 27, 2015 Nie wiem, czy gdzieś było, ale w innym, hasbrowym serialu "Pound Puppies: Psia paczka" jest odcinek "No Dogs Allowed", który jest subtelnym nawiązaniem do Bronies i Pegasis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepeh Napisano Sierpień 31, 2015 Share Napisano Sierpień 31, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=J81KVs481A0 0:10 to się nazywa zeszyt do religii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Napisano Wrzesień 17, 2015 Share Napisano Wrzesień 17, 2015 1:28 xdhttp://m.youtube.com/watch?v=iSkQJ0SjXOo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietro Napisano Październik 22, 2015 Share Napisano Październik 22, 2015 Ciężko powiedzieć czy nawiązanie jest celowe ale w Katowicach jest restauracja "Cadenza".Gdyby ktoś był ciekawy, zlokalizowana jest pomiędzy Spodkiem a nowo otwartym budynkiem Muzeum Śląskiego. Poza tym nie chodzi tylko o nazwę, logo też nie wygląda jakby było dziełem przypadku. Zresztą oceńcie sami.No i jako że jest to mój pierwszy post, witam wszystkich. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paplok Napisano Październik 22, 2015 Share Napisano Październik 22, 2015 A co cadenzowego jest w tym logo, bo szczerze mówiąc nie widzę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paplok Napisano Październik 22, 2015 Share Napisano Październik 22, 2015 No dobra, to wiem, ale mnie chodzi o samo logo - co ono w ogóle przedstawia? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Październik 22, 2015 Share Napisano Październik 22, 2015 @Pietro Nie widzę w tym odniesienia do MLP 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Napisano Październik 22, 2015 Share Napisano Październik 22, 2015 Pietro to twój rower? A odniesienie hmm no może nazwa tylko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 Takie nawiązania bardziej przypominają mi np takie z ostatniego krakowskiego meeta, gdzie ze znajomymi przemierzaliśmy miasto i trafiło się:To tylko takie ciekawe smaczek dla nas, ale wynajdowany i wyciągany przez bronych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietro Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 No to tak, osobiście też wątpię w bezośrednie odniesienie (tzw. człowiek co to tworzył widział serial).Logo natomiast jest polem do interpretacji, np. to co ja widzę:niebieski - grzywa, czerwony - coś jakby skrzydło, zielony - róg i to wszystko wpisane w kontur litery "C".Jak ktoś nic w tym nie widzi to też jest ok, ja nieżle sie uśmiałem.I tak, rower jest mój a człowiek na nim to ja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianRichCountryOwner Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 Takie nawiązania bardziej przypominają mi np takie z ostatniego krakowskiego meeta, gdzie ze znajomymi przemierzaliśmy miasto i trafiło się:To tylko takie ciekawe smaczek dla nas, ale wynajdowany i wyciągany przez bronych.Pewnie chodzi o "Opony" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepeh Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=0zloz_vqzsw&spfreload=10 4:08 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Listopad 16, 2015 Share Napisano Listopad 16, 2015 (edytowany) Już nie pamiętam dokładnej daty emisji tego show, ale jeśli było to po 2010, to napis na koszulce "BRONY" oznacza to brony... BTW film jest raczej ocenzurowany, ale może są w nim jakieś wulgaryzmy albo coś. www.youtube.com/watch?v=AKb2x13g9Dk Edytowano Listopad 16, 2015 przez fallout152 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianRichCountryOwner Napisano Grudzień 1, 2015 Share Napisano Grudzień 1, 2015 (edytowany) Namacalne odniesienie w innym Hasbrowym serialu: Spoiler Edytowano Grudzień 1, 2015 przez SebastianRichCountryOwner 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdzeniuch Napisano Grudzień 2, 2015 Share Napisano Grudzień 2, 2015 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Grudzień 2, 2015 Share Napisano Grudzień 2, 2015 Nie wiem, czy ktoś o tym wspominał, ale w GTA V jest misja zatytułowana "Przyjaźń to magia" 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Grudzień 3, 2015 Share Napisano Grudzień 3, 2015 (edytowany) W Ted 2 część filmu toczy się w siedzibie Hasbro, wszędzie jest pełno figurek i obrazków bayformersów i kucyków. Edytowano Grudzień 3, 2015 przez fallout152 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cavellus Napisano Grudzień 16, 2015 Share Napisano Grudzień 16, 2015 Nie wiem, czy ktoś już to pisał ale ja wychwyciłam coś takiego podczas lektury "Percy'ego Jacksona": "Wolałby dać uczesać sobie grzywę jak bohaterka kreskówki My Little Pony niż [...]" Nie pamiętam jak dokładnie to leciało ani w jakich okolicznościach wystąpiło ale na pewno pojawiło się coś takiego. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selenium v.2 Napisano Grudzień 17, 2015 Share Napisano Grudzień 17, 2015 Wtf :o Szok, co to ma do Big Maca i Applebloom? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts