Koschei O'Clock Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 (edytowany) Witam serdecznie wszystkich forumowych whomanistów! Od dłuższego czasu oglądam serial "Doctor Who" i wpadłam na pomysł stworzenia quizu na jego temat. Więc... Allons-y! Pierwsze pytanie bardzo łatwe, za 1 punkt: Z jakiej planety pochodzi Doktor? PUNKTACJA: Arpegius: 1 punkt Hoshidesu: 11 punktów Damian31215: 13,5 punktu sosna564: 8 punktów Imka2000: 21 punktów Greg: 8 punktów Zegarmistrz: 1 punkt Edytowano Czerwiec 18, 2013 przez Koschei O'Clock Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpegius Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Z jakiej planety pochodzi Doktor? Oczywiście z Gallifrey. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metis Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Gallifrey Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koschei O'Clock Napisano Maj 17, 2013 Autor Share Napisano Maj 17, 2013 Punkt dla Arpegiusa! Teraz pytanie za trzy punkty: W którym odcinku River Song wypowiedziała kwestię "Spoilers!"? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoshidesu Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Ale podać konkretny czy kilka? Bo pamiętam że ona to mówiła w wielu odcinkach Jeśli mam podać jeden no to niech będzie to odcinek the impossible astronaut PL: Niemożliwy astronauta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koschei O'Clock Napisano Maj 17, 2013 Autor Share Napisano Maj 17, 2013 Ale podać konkretny czy kilka? Bo pamiętam że ona to mówiła w wielu odcinkach Jeśli mam podać jeden no to niech będzie to odcinek the impossible astronaut PL: Niemożliwy astronauta. Tak. Trzy punkty dla ciebie. Następne pytanie za dwa punkty: Kto zastrzelił Mistrza w odcinku "Last of the time lords"? Chodzi o imię i nazwisko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian31215 Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 to była jego żona Lucy Saxon Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Lucy Saxon, czyli jego była żona, zwykłym pistoletem (rewolwerem bodajże ). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koschei O'Clock Napisano Maj 17, 2013 Autor Share Napisano Maj 17, 2013 Dwa punkty dla Damiana31215! Kolejne pytanie za jeden punkt: Jaka jest ulubiona potrawa jedenastego Doktora? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metis Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Zaraz... paluszki rybne z budyniem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoshidesu Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Paluszki rybne z sosem waniliowym a nie z budyniem z tego co wiem. Ale mogę się mylić Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koschei O'Clock Napisano Maj 17, 2013 Autor Share Napisano Maj 17, 2013 Nie mylisz się, Hoshidesu - dwa pukty wędrują do ciebie! Następne pytanie, tym razem za trzy punkty: Jak na imię ma Mistrz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoshidesu Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Chodzi o jego ostatnie wcielenie? Harold Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian31215 Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Mistrz jak narazie nie ma ujawnionego imienia poza tym że się zwie mistrz tak samo jak Doctor Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 (To uczucie gdy oglądałaś do 4 sezonu ) Z tego co wiem on nie ujawnił swojego imienia, tak samo jak doktor używa przezwiska, tyle że jego brzmi Mistrz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koschei O'Clock Napisano Maj 17, 2013 Autor Share Napisano Maj 17, 2013 Nie, Mistrz także miał imię... I to ujawnione. (w końcu wymyśliłam trudne pytanie ) Ale cóż... Myślę, że nikt nie czytał książek o Doktorze, czyż nie? (to była podpowiedź) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esteban Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Mogę się mylić ale strzelam, że jego "prawdziwe" imię brzmi Koschei. (Mogłem to źle napisać. Dobra nie mogłem bo upewniłem się że tak brzmi ;p) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koschei O'Clock Napisano Maj 17, 2013 Autor Share Napisano Maj 17, 2013 Mogę się mylić ale strzelam, że jego "prawdziwe" imię brzmi Koschei. (Mogłem to źle napisać. Dobra nie mogłem bo upewniłem się że tak brzmi ;p) Brawo! To prawidłowa odpowiedź! Zgarniasz trzy punkty! (teraz już wiecie, skąd wziął się mój nick ) Następne pytanie za jeden punkt: Jak nazywa się żona Doktora? Podajcie i obecne, i poprzednie imię i nazwisko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 river song, melody pond Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian31215 Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Możliwe że River Song lub Melody Pond Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koschei O'Clock Napisano Maj 17, 2013 Autor Share Napisano Maj 17, 2013 Jeden punkt wędruje do sosna564! Następne pytanie za dwa punkty: Co zrobił Doktor z chlebem z masłem w odcinku "The eleventh hour"? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Wyrzucił z domu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koschei O'Clock Napisano Maj 17, 2013 Autor Share Napisano Maj 17, 2013 Dobrze! Dwa punkty wędrują do Imki2000! Następne pytanie za trzy punkty: W jaki sposób zginęła Amy Pond? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Została dotknięta przez płaczącego anioła Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koschei O'Clock Napisano Maj 17, 2013 Autor Share Napisano Maj 17, 2013 sosna564 - to poprawna odpowiedź! Inkasujesz trzy punkty. A teraz pytanie znów za trzy punkty: Jak nazywali się Dalekowie zanim zostali zmutowani? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts