Jump to content

Brohoof nr 13 (maj)

bobule
 Share

Recommended Posts

Bobul nie popsuł Brohoofa, możecie spokojnie czytać :rainderp:

Niestety jestem zmuszony "zabić" Mystherię za użycie w swoim tekście znienawidzonego... "ponaddźwiękowego bum". ARGHGHHGHGHGHGHGHGH.

Alberich zrobił ciekawy artykuł o human-pony i dosyć trafnie określił, dlaczego nieszczególnie za tym przepadam. Aczkolwiek pisząc o tym, jak prezentuje się zwyczajna fabuła:

SIgxXvj.png

Mogłeś już wspomnieć o wyjątkach w postaci ficów anty-TCB jak chociażby Not Alone - tam akurat wszystko jest na odwrót :rainderp:

Co tam dalej... fajny artykuł Dolara o gore, aczkolwiek spodziewałem się, że będzie obszerniejszy. Niemniej jednak, zawarł w nim wszystko to co potrzebne.

Nawet ciekawy tekst o Diamond Dogs, chociaż króciutki, niestety xd No ale, za wiele nie można było o nich powiedzieć. Ale jakoś mi się tak przypomina jeden fanfic, który widziałem wieki temu na EQD, opowiadający o człowieku, który zmienił się w Diamentowego Psa i stracił możliwość mowy, no i spotykał się z dużą niechęcią equestrian xd

Tekst o rodzinie jest całkiem niezły i faktycznie może wyjaśniać kilka dziwnych rzeczy. 

Podobał mi się tekst o Zecorze. I również jak Ihnes, chętnie dowiedziałbym się czegoś o niej więcej.

Numer zacny. Szczególnie spodobał mi się artykuł o Bronies z RPA. Nie sądziłem, ze w tak odległym kraju w ogóle ktoś może oglądać kucyki. Fajnie jednak wiedzieć, że nasza kucykowa inwazja nastąpiła nawet tam, gdzie się tego nie spodziewamy. :D Pozdrowienia dla Afryki. Poza tym plusik za art o ludziach u kucyków i vice versa. Dobry też jest art o Equestria Girls, chłodne spojrzenie na całe show z tym związane. W kąciku literackim taka w moim odczuciu taka nutka sentymentu jest co do przygód Tomka. Tej książki akurat nie czytałem, ale czytałem "Tomek na wojennej ścieżce" i miło to wspominam. Na razie chyba to tyle ;)

Edited by Xan
  • Upvote 1

Cieszę się, że tworzycie Brohoofa. Gazetkę czyta się lekko i przyjemnie, posiada wszystkie potrzebne do szczęścia działy i nie przynudza. Śmiem nawet stwierdzić, że jest niemalże profesjonalna.

+ dla całej ekipy, że wam się chce i nie ciśniecie tym wszystkim w niebyt.

A ze spraw dotyczących samego numeru ;p:

KuCFOy0.jpg

Dawno nie czytałem równie zachęcającej recenzji xD. Serio!
Gwarantuję, że po przeczytaniu tego ludzie tłumnie zaczną się schodzić i czytać SAM.

• 3 weeks later...