Ylthin Napisano Wrzesień 23, 2013 Share Napisano Wrzesień 23, 2013 (edytowany) Ylthin prałdli prezents:Ballada krótka o przygodach, jakie w magicznych ziemiach Equestrii wiódł pewien broniaczalboOpowieść o Wieczniewolnym Lesie ...czyli wypadkowa z niechęci do sztampowych fanfików o "bronim w Ekłestrii" i nudy na lekcji WFu. Gwoli ścisłości: to nie jest pojazd po ludziach, które takie fanfiki piszą lub czytają, ale po samej idei (którą skrytykowano zresztą na FGE w jednym z nielicznych fajnych postów). Oslo, nie umiem pisać wierszy, więc dostajecie taki niezbyt rymowany zlepek. Opowieść o Wieczniewolnym Lesie Enjoy! Edytowano Maj 16, 2015 przez Dolar84 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Wrzesień 23, 2013 Share Napisano Wrzesień 23, 2013 Najbardziej prawdopodobny skutek wszystkich crossoverów. Ciekawe, szkoda że krótkie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 23, 2013 Share Napisano Wrzesień 23, 2013 Brawa za puentę."Nienawiść do Human in Equestria, tak zostałem wychowany." 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aTOM Napisano Wrzesień 23, 2013 Share Napisano Wrzesień 23, 2013 Szkoda, że to nie jest jednak "prawdziwy" wiersz, bo język mi się podobał, tyle, że... źle się czyta mi coś, co ma układ wiersza, a nie ma rymów. Ogólnie jednak niezła, szybka lektura. Końcówka dobra - ni ma happy endów! Also: "Do Lyry z pluszu wzdychać począł Gdy raptem - cóż to? Portal się przed nim rozwiera..." Zły mózg każe mi się zapytać: gdzie się ten portal rozwarł? Zły mózg! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Wrzesień 23, 2013 Share Napisano Wrzesień 23, 2013 Yyyy... Zawiesiłem się po przeczytaniu tego... Jak na "wiersz" wygląda to kiepsko. Cóż, mam co do tego neutralne zdanie. Jedyne co mogę pochwalić to "Nie szukajcie Equestrii", bo jest to mądra sentencja, szczególnie, że trafiają się głąby, które rzeczywiście jej szukają (poważnie!) Dałbym 6/10 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Wrzesień 23, 2013 Share Napisano Wrzesień 23, 2013 Wchodzę sobie na forum, zaglądam do działu a tu co? "Wiecznowolny Las". Tocząc pianę z pysak spojrzałem któż taką abominację śmiał zamieścić i postanowiłem nieco pohamować wybuch słusznego gniewu. Jak się okazało - słusznie. Choć przy mowie wiązanej jestem zdecydowanym zwolennikiem rymu i rytmu, to tekst czytało się naprawdę przyjemnie. Takie świeże i radosne podejście z przymrużeniem oka do podejścia co bardziej fanatycznych członków fandomu. Brawo! Brawo! Brawo! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskof Napisano Wrzesień 23, 2013 Share Napisano Wrzesień 23, 2013 Jak dla mnie - świetne! Puenta jest po prostu genialna, brawo! Pozwoliłem sobie na wykonanie małego nagrania... Wiem, powinienem najpierw zapytać, ale nie mogłem się powstrzymać. Moja interpretacja może być daleka od zamierzenia autora, ale cóż - ja w ten sposób czuję ten utwór. http://youtu.be/bBJrVcMsxoc Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Wrzesień 23, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 23, 2013 Tak to jest, że Bozia dała mi talent rysunkowy (aha), pisarski (yhy) i wokalny (pff), ale poskąpiła poetyckiego i nawet wiersze białe kiepsko mi idą Tak czy siak, dziękuję za głosy uznania i za nagranie miskofa. Nie miałam jakichś wielkich ambicji, ale wasz odzew przeszedł moje najśmielsze oczekiwania (żebym taki sam dostała na "głównych" fanfikach tak krótko po publikacji). Jesteście po prostu świetni.@aTOM - Ktoś tu ma futrzaste myśli, jak widzę, ale jeśli w ten sposób pojawia się dodatkowy walor komediowy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 23, 2013 Share Napisano Wrzesień 23, 2013 Nie miałam jakichś wielkich ambicji, ale wasz odzew przeszedł moje najśmielsze oczekiwania (żebym taki sam dostała na "głównych" fanfikach tak krótko po publikacji).Fanów nie zdobywa się od razu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghatorr Napisano Wrzesień 23, 2013 Share Napisano Wrzesień 23, 2013 *oklaskuje* Bardzo ładny utwór satyryczny, naprawdę śliczny ^^ Co prawda można by popracować trochę nad formą, ale to co obecnie jest i tak świetnie przekazuje treść, a przecież to się liczy .-. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Styczeń 18, 2015 Share Napisano Styczeń 18, 2015 Opowiadanie przeniesione do archiwum na prośbę autorki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Marzec 14, 2015 Share Napisano Marzec 14, 2015 Opowiadanie przywrócone na prośbę autorki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Kwiecień 4, 2017 Share Napisano Kwiecień 4, 2017 Archiwizuje. Brak dokumentu. PS: Zła Ylthin! Zła! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts