Warficzek Napisano Maj 17, 2012 Share Napisano Maj 17, 2012 Autor : ty500600 Tłumaczenie : Warficzek Korekta : Fakomen Opis : Po tym, jak wzruszyłem się czytając "My Little Dashie" napisaną przez ROBCakeran53, chciałem dać jej zakończenie, coś, co mogłoby ją zakończyć. Rainbow w końcu powróciła do Equestrii, ale coś poszło nie tak, jak chciały kucyki. W międzyczasie, Tata zmaga się z skutkami ubocznymi magii w jego świecie. Tłumaczenie będzie wypuszczane w rozdziałach, gdyż korektor nie ma ostatnio zbyt dużo czasu i sprawdza je powoli. A tak naprawdę to jest zawszonym leniem i nie chce mu się go sprawdzać. :3Ten shit do czytania A i ten, jest pewno sporo błędów, ale jak chcieliście to dałem. Jakby komuś się chciało to poprawiać to zapraszam na pw. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duke Napisano Maj 17, 2012 Share Napisano Maj 17, 2012 No wreszcie doczekałem się tłumaczenia. Dzięki, Warficzek! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herbatnik Napisano Maj 18, 2012 Share Napisano Maj 18, 2012 Nie sądziłem że ten Sequel będzie dłuższy niż "pierwowzór", lecz gdy wciągnąłem się w tą ścianę tekstu nie zwracałem na to uwagi. Ogólnie można polecić osobom które nie mogły się pogodzić z zakończeniem MLD, lecz konserwatyści i tak będą wierni "oryginałowi". Szczerze mówiąc nie wiem co myśleć o tego typu dopowiedzeniach do ficów które myślałem że są już skończone (jak w przypadku MLD że jest po prostu koniec i nic) no właśnie, to są uroki zakończenia otwartego że można zawsze coś "dopowiedzieć" ale czy zawsze warto ? Wydaję mi się że zakończenie MLD dlatego było takie "mocne" dla tej bardziej emocjonalnej części czytelników bo zostawiało za sobą to pytanie: co dalej ? Aha i korektor mógłby jeszcze raz przejrzeć prace ale czepiam się szczegółów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlex Napisano Maj 18, 2012 Share Napisano Maj 18, 2012 A ja nie spodziewałem się że powstanie sequel O_o Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ares Prime Napisano Maj 18, 2012 Share Napisano Maj 18, 2012 Jak że ze mnie jest człek ciekawy, zabrałem się do lektury z ochotą i banenem na ustach. Autotowi udało się przenieść tą nutkę dramatyzmu, i smutku jak z 1 części, ale to już trochę nie to samo. Zakończenie i ogólna fabuła były w porządku. Jestem zadowolony z takiego obrotu sprawy. Ale przydała by się korekta i to porządna, bo miejscami fragmenty były trudne do przeczytania. Seaquel był słabszy niż oryginał, ale mimo to warto go przeczytać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duke Napisano Maj 18, 2012 Share Napisano Maj 18, 2012 Ja, jako permanentny antykonserwatysta, nie pogniewałbym się za jeszcze jeden sequel. MLD mogłoby być trylogią. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxyBlack Napisano Maj 18, 2012 Share Napisano Maj 18, 2012 Popieram Aresa. Sequel w porównaniu do pierwszej części jest słabiutki. Może to wina szczęśliwego zakończenia. Ciekawa zamiana ról. Od teraz to on musi sie ukrywać przed resztą świata. Duke masz racje trzecia część by się przydała. Zakończenie pozostawia niedosyt. Pozostaje sprawa przyjęcia które chce urządzić Pinkie. Złoże się iż zaprosi na nie pozostałe kucyki wydając sekret Dashi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duke Napisano Maj 18, 2012 Share Napisano Maj 18, 2012 No właśnie. Maxi. Celestyna pewnie nie byłaby zbyt zadowolona. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vampiur Napisano Maj 20, 2012 Share Napisano Maj 20, 2012 Przeczytałem.I owszem łezka w oku się zakręciła w paru momentach...ale zakończenie mnie tak nie zwaliło z nóg jak w oryginale...tutaj autor przeniósł całkiem sporą część "duszy" "jedynki" ale niestety to ociupinkę za mało.Ale i tak mi się podobało. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Maj 20, 2012 Share Napisano Maj 20, 2012 Troszkę, ale troszkę słabsze od oryginału, ale fajnie, że ktoś się za to wziął i skończyło się jakoś pozytywnie. Może trochę zbyt wesoło. Dzięki Warfik! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerP Napisano Maj 20, 2012 Share Napisano Maj 20, 2012 Mi się podobało. Wciągające. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiesta Napisano Maj 27, 2012 Share Napisano Maj 27, 2012 Uważam, że jest to najlepsza kontynuacja MLD jaka powstała. nie pogniewałbym się za jeszcze jeden sequel. MLD mogłoby być trylogią. Duke masz racje trzecia część by się przydała. Trzecia część istnieje. Widziałem nawet gdzieś czwartą część, ale nie mogę jej teraz znaleźć. Obie napisane przez różnych autorów. Niestety, moim zdaniem Threequel jest strasznie słaby. Przeczytałem go gdzieś do połowy. Dla osób szukających jakieś mniej radosnej kontynuacji polecam My Little Dashie: The Return. Mogą polecieć łzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor01_PL Napisano Maj 27, 2012 Share Napisano Maj 27, 2012 Można wiedzieć kiedy powróci przetłumaczona wersja? Niestety nie zdążyłem jej przeczytać zanim została zablokowana i jestem tym faktem załamany, ponieważ MLD był pierwszym tekstem przy którym płakałem i mam ochotę na dalszą część tej historii. Czekam na odpowiedź z niecierpliwością. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warficzek Napisano Czerwiec 8, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 8, 2012 Aktualizacja. Dziś powinienem dodać jeszcze 3 rozdział. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Nova Napisano Czerwiec 8, 2012 Share Napisano Czerwiec 8, 2012 czytam , zobaczymy co z tego wyjdzie już 8 rozdział. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluedraft Napisano Czerwiec 10, 2012 Share Napisano Czerwiec 10, 2012 Jak czytałem tą pierwszą część to przyznam się bez bicia że prawie sie popłakałem na samym końcu kiedy RD musiała odejść tak to prawda wyobraźcie sobie teraz jak 17 latek siedzi przed kompem i ryczy jak mały dzieciak no trochę przesadziłem ale te kilka łez jednak poszło w tedy wysnułem teorię że jak by zaliczyć te opowiadanie do faktów na temat Rainbow Dash to podczas tego zaklęcia które niby wciągnęło RD tak naprawdę została dotkliwie ogłuszona i zapadła w śpiączkę na 20 dni (część wypadku mianowicie wciągniecie przez zaklęcie + 15 dni zycia w świecie ludzi + kilka dni wyjaśnień) i po wybudzeniu po tych 20 dniach budzi się w swoim pokoju gdzie spotyka przyjaciół czuwających przy niej po czym dowiaduje się o wypadku i że jej 15 lat spędzone we śnie równało się 20 dniom śpiączki . Ale zamierzam przeczytać 3 rozdział tej kontynuacji ale coś nie mogę znaleźć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Czerwiec 10, 2012 Share Napisano Czerwiec 10, 2012 Aktualizacja. Dziś powinienem dodać jeszcze 3 rozdział. I jak tam stoicie z tym trzecim rozdziałem? I każdy będziecie tłumaczyć do oddzielnego pliku? Oryginał jest jednolity, tłumaczenie też by mogło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warficzek Napisano Czerwiec 10, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 10, 2012 I jak tam stoicie z tym trzecim rozdziałem? I każdy będziecie tłumaczyć do oddzielnego pliku? Oryginał jest jednolity, tłumaczenie też by mogło. Podzieliliśmy tłumaczenie na oddzielne dokumenty, by było bardziej przejrzyste. Niestety bardzo przepraszam za tak powolne wypuszczanie tłumaczenia, ale korektor ma teraz trudną sytuację i nie może go sprawdzać zbyt często. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warficzek Napisano Czerwiec 15, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 15, 2012 Okej, ostatnia informacja na temat fica dla tych, którzy nadal na tłumaczenie czekają, chociaż ja sam bym sobie już dawno odpuścił. Mianowicie będzie ono wypuszczane od początku wakacji, gdyż osoba sprawdzająca 'aka Korektor, nie ma czasu by to robić, ma po prostu natłok roboty do wakacji. Więc wytrzymajcie jeszcze te kilkanaście dni, nie jest to znów tak długo w porównaniu do tego, co już przeczekaliście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Czerwiec 15, 2012 Share Napisano Czerwiec 15, 2012 Te rozdziały nie są zbyt długie, serio nikt by nie tym nie mógł zająć? I znów dylemat: czekać czy nie być pewnym czy wszystko się zrozumiało. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warficzek Napisano Czerwiec 16, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 16, 2012 Nope, sam się za to nie zabiorę, zarobiony jestem. Nikogo innego niestety do tego nie mam, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość.Proszę bardzo, nie proście o dostęp do całości. Nie dam jej nikomu, a robicie mi tym tylko spam na poczcie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKeyPL Napisano Czerwiec 23, 2012 Share Napisano Czerwiec 23, 2012 szczerze ? Sequel jest bardzo fajny a co do tłumaczenia możesz dać nawet bez korekty gdyż każdy który umie docenić coś nie patrzy na błędy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodeman Napisano Lipiec 13, 2012 Share Napisano Lipiec 13, 2012 Jedyne miejsce, gdzie znalazłem sequel po polsku :/ Nie zdążyłem przeczytać przed blokadą. Można wiedzieć, czy jest szansa na ukazanie się kolejnych partów, lub całości bez korekty? Od ostatniego postu minęło trochę czasu i nie wiem czy mieć nadzieję? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki n Napisano Lipiec 24, 2012 Share Napisano Lipiec 24, 2012 Hej lenie weźcie się do roboty, fanfik jak zwykle świetny więc macie co robić Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trololo Napisano Lipiec 30, 2012 Share Napisano Lipiec 30, 2012 Ten projekt najwyrazniej zostal porzucony bo cos niewidac postepu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się