Jump to content

Zaprojektuj suknię!

Airlick
 Share

Recommended Posts

rarity_poster_by_red4028-d58yst2.jpg

To hańba, żeby dział Rarity nie miał zabawy poświęconej szyciu. Hańba, którą dzisiaj zaczniemy zmywać.

A zaczniemy ją zmywać tą oto zabawą.

O cóż w niej będzie chodziło? Otóż, będziemy projektować suknie! Suknie dla kucyków, gwoli jasności.

No tak, ale przecież nie każdy ma talent do rysowania/malowania. I tu do gry wkracza Cartoon Tiger, który zgodził się pomóc w rozkręceniu owej zabawy.

Jak więc wziąć udział?
1 - opisujecie suknię, jaką chcielibyście uszyć dla danego kucyka. Dowolnego kucyka, nieważne, czy backgroundowego, którejś z M6, czy jakiegoś OC (jednak w przypadku OC dajcie link do karty postaci, na czymś trzeba się oprzeć przy projektowaniu). I niech to będzie szczegółowy opis, a nie - niebieska z gwiazdkami. Wspomnijcie też, na jaką okazję ma być ta suknia - Wielką Galę, ślub, a może kostium na Nightmare Night? Ogranicza was tylko wasza wyobraźnia, więc przyłóżcie się.
2 - tworzycie szkic - coś w tym rodzaju - a Tiger zrobi z tego Flashową, udoskonaloną wersję.
3 - sami tworzycie taką suknię i po prostu chwalicie się nią tu.

I co dalej? Dalej się zobaczy. Może będziemy poprawiać te suknie według własnego uznania, może całkiem je przerabiać, a może tylko nad nimi dyskutować? Tak daleko moja wyobraźnia nie sięga.

Ale najpierw musimy mieć nad czym myśleć, a więc - do opisywania/szkicowania!

Dotychczas stworzone kreacje:
Lyra
Caramel
RD w koszulce Slayera, zaprojektowała Cuddly Doggy
Lotus i Aloes
Cheerilee
Big Macintosh
Discord
Kadencja
Shining Armor
Twilight Sparkle

Kreacje dla OCków:
Zofia Cheval, OC deHavillanda
Flower Love, OC Mrs. Octavii

Urodzinowy event:
Applejack
Fluttershy
Twilight Sparkle
Pinkie Pie
Rainbow Dash
Rarity
Celestyna
Luna
Edited by Airlick Miłościwy

Podrzucam małą rzecz nim się paincie pobawię:

Link

Dołączona grafika

Wzór, wrzućcie sobie Painta czy gdzieś i powiększcie do swoich standardów. Sądzę że to pomoże w robieniu szkicu.

@Edit. Znalazłem coś większego.

@Edit 2: O dziwo miałem mały napływ weny twórczej:

http://i45.tinypic.com/24orhi9.jpg

@Edot 3: Opis dopisze w innym poście potem. Dopiero teraz doczytałem. Wybaczcie mój mózg nie działa optymalnie. Narazie zignorujcie ten link z moimi bazgrołami.

Drobna zmiana zasad zabawy: proponujcie, co byście dodali, usunęli bądź po prostu zmienili w poniższej sukni. Możecie to napisać albo samodzielnie dokończyć suknię - to już zależy od was.

A oto i suknia:

Dołączona grafika

Rarity czeka na pomysły!

Ta korona niezbyt mi pasuje. Może gdyby miała inny kolor i kształt byłoby lepiej.

Moim zdaniem lepiej będzie prezentował się diadem lub tiara:

Dołączona grafika

Kolory są w porządku, myślę jednak że zamiast szafirów Rarity powinna użyć szmaragdów ;]

Morska zieleń O.o Według mnie właśnie głównie kolory są be. Pamiętacie "Odlotowe Agentki"? Nie wiem skąd ale pamiętam że w jednym odcinku ta czerwona (Clover) powiedziała, ze nigdy nie pomalowała by paznokci na morską zieleń xD Nah, never mind. W każdym razie ja z moimi "zdolnościami" paint'owymi prezentuję takie cuś:

Dołączona grafika

Usunęłam ten pasek, zmieniłam kolorki sukienki i kryształu tego dolnego... nie wiem czy coś z tego wyjdzie, robiłam to na szybko xD

@Down: Jasna morska zieleń? :shrug: A ta jasna morska zieleń - moim skromnym zdaniem - razi w oczka.

trudno powiedzieć nie wiedząc dla jakiego kucyka jest to strój... wiadomo każdy ma inny kolor i do nie wszystkich kolorów sierści czy grzywy zieleń będzie pasować. Jakby podawana była kolorystyka kucyka byłoby chyba łatwiej stwierdzić co jest nie tak. A tutaj zmieniłabym podobnie jak Applejuice to coś na głowie. btw. Mogę zrobić swój własny projekt, bo wcześniej nie zwróciłam uwagi na tą zabawę? :

Ubranko w sam raz dla kucyka takiego jak RD? :P

A oto poprawiona wersja poprzedniej sukni.

Dołączona grafika

Czy dodalibyście do niej coś jeszcze? A może jednak coś zmienili? Jeśli nie, to któremu kucykowi byłoby w niej najlepiej?

A może by tak dać... Carrot Top? Jakoś tak skojarzenie niebieskie - żółte lub zielone, ale Lyra ma już za niebieskie kolory. Ledwo co byłoby widać tą sukienkę. A Carrot Top, why not. Jak Carrot się nie przyjmie to stawiam na Lyrę. :P

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...