Airlick Napisano Maj 23, 2012 Share Napisano Maj 23, 2012 (edytowany) To hańba, żeby dział Rarity nie miał zabawy poświęconej szyciu. Hańba, którą dzisiaj zaczniemy zmywać.A zaczniemy ją zmywać tą oto zabawą.O cóż w niej będzie chodziło? Otóż, będziemy projektować suknie! Suknie dla kucyków, gwoli jasności.No tak, ale przecież nie każdy ma talent do rysowania/malowania. I tu do gry wkracza Cartoon Tiger, który zgodził się pomóc w rozkręceniu owej zabawy.Jak więc wziąć udział?1 - opisujecie suknię, jaką chcielibyście uszyć dla danego kucyka. Dowolnego kucyka, nieważne, czy backgroundowego, którejś z M6, czy jakiegoś OC (jednak w przypadku OC dajcie link do karty postaci, na czymś trzeba się oprzeć przy projektowaniu). I niech to będzie szczegółowy opis, a nie - niebieska z gwiazdkami. Wspomnijcie też, na jaką okazję ma być ta suknia - Wielką Galę, ślub, a może kostium na Nightmare Night? Ogranicza was tylko wasza wyobraźnia, więc przyłóżcie się.2 - tworzycie szkic - coś w tym rodzaju - a Tiger zrobi z tego Flashową, udoskonaloną wersję.3 - sami tworzycie taką suknię i po prostu chwalicie się nią tu.I co dalej? Dalej się zobaczy. Może będziemy poprawiać te suknie według własnego uznania, może całkiem je przerabiać, a może tylko nad nimi dyskutować? Tak daleko moja wyobraźnia nie sięga.Ale najpierw musimy mieć nad czym myśleć, a więc - do opisywania/szkicowania!________________________________________________________________Dotychczas stworzone kreacje:LyraCaramelRD w koszulce Slayera, zaprojektowała Cuddly DoggyLotus i AloesCheerileeBig MacintoshDiscordKadencjaShining ArmorTwilight SparkleKreacje dla OCków:Zofia Cheval, OC deHavillandaFlower Love, OC Mrs. OctaviiUrodzinowy event:ApplejackFluttershyTwilight SparklePinkie PieRainbow DashRarityCelestynaLuna Edytowano Styczeń 18, 2014 przez Airlick Miłościwy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Maj 24, 2012 Share Napisano Maj 24, 2012 Mojemu poziomowi daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaleko do tego co nazywasz "szkicem" w podpunkcie 2 : P Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Maj 24, 2012 Autor Share Napisano Maj 24, 2012 Ale to naprawdę nie musi być dobrze naszkicowane, byle była jakaś wizja tej sukni - Cartoon to poprawi. Nie krępujcie się! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bronas Napisano Maj 31, 2012 Share Napisano Maj 31, 2012 Podrzucam małą rzecz nim się paincie pobawię: Link Wzór, wrzućcie sobie Painta czy gdzieś i powiększcie do swoich standardów. Sądzę że to pomoże w robieniu szkicu. @Edit. Znalazłem coś większego. @Edit 2: O dziwo miałem mały napływ weny twórczej: http://i45.tinypic.com/24orhi9.jpg @Edot 3: Opis dopisze w innym poście potem. Dopiero teraz doczytałem. Wybaczcie mój mózg nie działa optymalnie. Narazie zignorujcie ten link z moimi bazgrołami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 3, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 3, 2012 Drobna zmiana zasad zabawy: proponujcie, co byście dodali, usunęli bądź po prostu zmienili w poniższej sukni. Możecie to napisać albo samodzielnie dokończyć suknię - to już zależy od was. A oto i suknia: Rarity czeka na pomysły! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Czerwiec 3, 2012 Share Napisano Czerwiec 3, 2012 Ta korona niezbyt mi pasuje. Może gdyby miała inny kolor i kształt byłoby lepiej. Moim zdaniem lepiej będzie prezentował się diadem lub tiara: Kolory są w porządku, myślę jednak że zamiast szafirów Rarity powinna użyć szmaragdów ;] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteryay Napisano Czerwiec 3, 2012 Share Napisano Czerwiec 3, 2012 Morska zieleń Według mnie właśnie głównie kolory są be. Pamiętacie "Odlotowe Agentki"? Nie wiem skąd ale pamiętam że w jednym odcinku ta czerwona (Clover) powiedziała, ze nigdy nie pomalowała by paznokci na morską zieleń xD Nah, never mind. W każdym razie ja z moimi "zdolnościami" paint'owymi prezentuję takie cuś: Usunęłam ten pasek, zmieniłam kolorki sukienki i kryształu tego dolnego... nie wiem czy coś z tego wyjdzie, robiłam to na szybko xD @Down: Jasna morska zieleń? A ta jasna morska zieleń - moim skromnym zdaniem - razi w oczka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Czerwiec 3, 2012 Share Napisano Czerwiec 3, 2012 Lol, bez paska ta suknia nie będzie się trzymać xd To nie jest morska zieleń. Morska zieleń tak wygląda: A te zielone odcienie są - mym skromnym zdaniem - bardzo dobrze dobrane. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadudałe Napisano Czerwiec 3, 2012 Share Napisano Czerwiec 3, 2012 Dobry Boże... Co ja czytam! Tu dobry bóg warmi. Sam bym się pobawił, gdyby nie to, że mam inne priorytety teraz xD A ty się z nami nie pobawisz, Avanie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Porter Napisano Czerwiec 3, 2012 Share Napisano Czerwiec 3, 2012 Można by dodać takie fajne... bransoletki(?) na kopyta, takie złote. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Czerwiec 3, 2012 Share Napisano Czerwiec 3, 2012 Złote nie, skoro tiara albo diadem będą srebrne xd Raczej muszą być w tym samym kolorze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Porter Napisano Czerwiec 3, 2012 Share Napisano Czerwiec 3, 2012 Sorki Soczek, ale wzorowałem się na obrazku Yay. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuddly Doggy Napisano Czerwiec 3, 2012 Share Napisano Czerwiec 3, 2012 trudno powiedzieć nie wiedząc dla jakiego kucyka jest to strój... wiadomo każdy ma inny kolor i do nie wszystkich kolorów sierści czy grzywy zieleń będzie pasować. Jakby podawana była kolorystyka kucyka byłoby chyba łatwiej stwierdzić co jest nie tak. A tutaj zmieniłabym podobnie jak Applejuice to coś na głowie. btw. Mogę zrobić swój własny projekt, bo wcześniej nie zwróciłam uwagi na tą zabawę? : Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 3, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 3, 2012 Pewnie, Piesku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuddly Doggy Napisano Czerwiec 4, 2012 Share Napisano Czerwiec 4, 2012 Pierwotnie miał mieć jeszcze glany ale że rysowanie myszką mi nie wychodzi to nie ma. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 5, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 5, 2012 Ubranko w sam raz dla kucyka takiego jak RD? A oto poprawiona wersja poprzedniej sukni. Czy dodalibyście do niej coś jeszcze? A może jednak coś zmienili? Jeśli nie, to któremu kucykowi byłoby w niej najlepiej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Czerwiec 5, 2012 Share Napisano Czerwiec 5, 2012 Wow, teraz wygląda super! Hmm... Może Lyra? Szmaragd pasuje jej do umaszczenia, ale nie wiem czy to robi jakąś różnicę xD W każdym razie była pierwszą postacią, która mi przyszła na myśl Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Porter Napisano Czerwiec 5, 2012 Share Napisano Czerwiec 5, 2012 A może by tak dać... Carrot Top? Jakoś tak skojarzenie niebieskie - żółte lub zielone, ale Lyra ma już za niebieskie kolory. Ledwo co byłoby widać tą sukienkę. A Carrot Top, why not. Jak Carrot się nie przyjmie to stawiam na Lyrę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 11, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 11, 2012 A otóż i Lyra w sukni, zgodnie z sugestią. Kolejny projekt do poprawienia: Zasady takie same: co byście poprawili/dodali do tego? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuddly Doggy Napisano Czerwiec 12, 2012 Share Napisano Czerwiec 12, 2012 Zmieniłabym to coś pod siodłem na np. czerwone, a same siodło i ten sznurek co od pyszczka idzie dałabym czarne. Te wielkie okrągłe niewidomoco zmniejszyłabym i zmieniłabym tego kolor na srebrny albo lepiej czerwony i ten pasek od siodła zwęziłabym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Porter Napisano Czerwiec 12, 2012 Share Napisano Czerwiec 12, 2012 Można by dodać do tego jakiś gustowny kapelusz i na tylne kopyta jakąś żółtą/złotą osłonkę, żeby lepiej kopać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Napisano Czerwiec 13, 2012 Share Napisano Czerwiec 13, 2012 Hmm... aż prosi się o kapelusz kowbojski... hmm, hmm... czarny. Do tego może coś na wzór kowbojek... tyle, że dla kucyka, oczywiście. Jakieś bransolety/nakładki z pseudo-ostrogami? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 16, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 16, 2012 Kreacja zmieniona zgodnie z sugestiami: Co myślicie? Czegoś jej brakuje? Czy może można ją już do kogoś dopasować? Jeśli tak, to do którego kucyka? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Napisano Czerwiec 17, 2012 Share Napisano Czerwiec 17, 2012 Może dla Caramela? Jakoś nigdy go nie widziałem w takim stroju. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 19, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 19, 2012 *tsss* *tsss* Przerywamy transmisję-- *tsss* Jutro nowa suknia, plus Caramel w poprzedniej kreacji. Tymczasem metalowa RD, zgodnie z projektem Cuddly Doggy: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts